تکنولوژی

آینده پژوهشگاه فضای مجازی همچنان در هاله‌ای از ابهام

ايسنا- پژوهشگاه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات که از مدتی پیش با تغییر نام، مدیریتش از وزارت ارتباطات به مرکز ملی فضای مجازی منتقل شده بود، طی روزهای گذشته حواشی متعددی را تجربه کرده و همچنان آینده آن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

پژوهشگاه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات مدتی پیش به واسطه حکم رییس جمهوری و شورای عالی اداری به زیرمجموعه‌ شورای عالی فضای مجازی انتقال داده شد که این موضوع درنهایت باعث شد تمامی تحقیقات و پروژه‌های این پژوهشگاه مشتمل بر 83 پروژه عظیم ملی به ارزش بالغ بر630 میلیارد ریال (63 میلیارد تومان) بر روی زمین بماند.

این هفته وزارت ارتباطات بعد از وقفه‌ای چند ماهه با دریافت حکمی از سوی شورای عالی اداری خواهان بازگشت این پژوهشگاه به زیرمجموعه‌های خود شد اما تنها یک روز پس از دریافت حکم شورای عالی اداری از سوی وزارت ارتباطات بار دیگر متولیان مرکز ملی فضای مجازی در قالب دریافت حکمی موقت، خوهان توقف اجرای مصوبه شورای عالی اداری شدند و بدین ترتیب با حکمی که از سوی دیوان عدالت اداری صادر شد دوباره وضعیت این پژوهشگاه در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات به ذکر توضیحات خود در این باره پرداخت و با تاکید بر اهمیت فعالیت مستمر پژوهشگاه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات یادآور شد: این پژوهشگاه دارای چهار پژوهشکده است که این پژوهشکده‌ها پوشش‌دهنده تمامی حوزه‌های تحقیقاتی ICT کشور محسوب می‌شوند و پروژه‌هایی که در این پژوهشگاه مستند می‌شود، همه در پاسخ به نیازهای حساس و اولویت دار ملی تدوین می‌شوند و گامی اساسی در برآوده‌سازی نیازهای کشور در حوزه فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات و امنیت‌ محسوب می‌شوند.

مرتضی براری در عین حال یادآور شد: از سوی دیگر این پژوهشگاه نیازهای اولویت‌دار کشور در حوزه ICT را بر اساس اعلام نیاز متولیان خدمات ارتباطی و دولت الکترونیک رصد و تعریف می‌کند و با برخورداری از زیرساختهای آزمایشگاهی مدرن و ظرفیت‌های مطلوب نیروی انسانی طی سالیان گذشته، پروژه‌های مفید و موثری انجام داده و با برقراری ارتباط موثر و پویا با مراکز مختلف علمی، پژوهشی، دانشگاهی،‌ شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فن‌آوری، از ظرفیت نهادهای علمی دیگر نیز به شکل مناسبی استفاده رده است. اما طی مدتی که ساختمان، منابع انسانی و امکانات این پژوهشگاه دراختیار شورای عالی فضای مجازی درآمده، بسیاری از این فعالیت‌ها متوقف شده است.

وی در ادامه از طرح‌هایی مانند توسعه سیستم عامل بومی زمین، طراحی شبکه تعاملی خدمات الکترونیک – طراحی و توسعه گذرگاه بومی شبکه ملی اطلاعات، طراحی و پیاده سازی مرکز تسویه حساب اپراتورهای ارتباطی، تحقیقات طراحی و تولید STM64 یا رادیو موج میلی‌متری و سیستم عامل بومی نسخه دسکتاپ و موبایل و بسیاری پروژه‌های دیگر در حوزه مدیریت، حقوق و اقتصاد راهبردی ICT به عنوان برخی پروژه‌های در دست اقدام پژوهشگاه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات یاد کرد و افزود: ما در این پژوهشگاه بیش از 80 پروژه داشتیم که اکنون این پروژه‌ها به حالت تعلیق درآمده‌اند.

رییس پژوهشگاه ارتباطات همچنین یادآور شد: اهمیت پژوهشگاه در نزد اهالی بهارستان تا آن حد است که برای آن در سال 92 بودجه‌ای معادل 38 میلیارد تومان تصویب کرده‌اند که این موضوع موید اهمیت پژوهشگاه ICT در نزد قانونگذاران است.

براری در عین حال به ساختار و وظایف شورای عالی فضای مجازی اشاره کرد و گفت: شاید برای شورایی که وظیفه سیاست‌گذاری و نظارت دارد دسترسی به امکانات اجرایی ضرورت چندانی نداشته باشد اما برای پژوهشگاه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات این امکانات بسیار تاثیرگذار است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا