سرمايهگذاری روی طرح IPTV ادامه دارد
ايسنا- مشاور مدیر عامل و مجری طرح IPTV شرکت مخابرات ایران در همایش ملی خدمات چندرسانهای بر بستر باند وسیع، از سیاستگذاری تا اجرا، به تشریح ویژگیهای تکنولوژی IPTV پرداخت.
نادر صابریوند اظهار کرد: IPTV (تلویزیون اینترنتی) به تنهایی سرویس مستقلی نیست، بلکه ترکیبی از چند سرویس است که جامعه امروز ما نیازمند این سرویس است و نیاز به تعریف خاصی است. این تعریف شامل پیوند میان تکنولوژی و ارتباطات مخابراتی و ارتباطات رسانهای موجب خلق سرویسهای نوین از جمله IPTV شده است.
صابریوند ادامه داد: برای ارائهی سرویس IPTV سازمان خاصی نمیتواند ارائه دهنده باشد، بلکه برای ارائهی سرویسها باید همه اجزاء وارد شوند و نقش خود را در این میان بازی کنند و حدود 19 بخشاند که میتوانند ایفای نقش کنند.
وی با اشاره به راهاندازی این سرویس جدید بیان کرد: ابتدا باید زاویه دید به این سرویس اصلاح شود چراکه این تکنولوژی نیز نیازمند آداب و رسوم خاص برای استفاده است.
مجری طرح IPTV با اشاره به تاثیر این سرویس در بخش آموزش کشور گفت: با استفاده از این سرویس میتوان بهترین معلمان و آموزشها را به خانهها آورد و شاهد انقلاب و تحول در این حوزه شد.
صابریوند بیان کرد: با ایجاد سرویس ویدئو کنفرانس هم میتوان به کاهش سفرهای مدیران و کاهش ترافیک شهری منجر شد و این سرویس میتواند ارائهدهندهی خوبی برای تامین نیازهای خانوارها از جمله خریدهای اینترنتیشان باشد.
وی در ادامه با اشاره به میزان پوشش شبکهی ADSL گفت: 80 درصد مشترکین در فاصله مکانی مناسب سرویس میگیرند و در حال حاضرADSL هیچ مشکل فنی ندارد و تا حدود 3 تا 4 کیلومتری مراکز، بهترین سرعت ارائه میشود و ما توانستیم تامینکنندهی پهنای باند مورد نیازمشترکان باشیم و اکنون درحال ارتقاء سرویس هستیم و بستر آماده است.
وی تاکید کرد: وضعیت شبکه در حال حاضر مناسب است؛ در ال 84 اقدامات خوبی صورت گرفت و سرویس IPTV را با نام ACS راهاندازی کردیم همچنین در سال 88 نام تلویزیون شیما مطرح شد که صداوسیما در مناطق 2 و 8 راهاندازی کرده است و تاکنون هم ارائهی فعالیت دارند و در سال 91 نیز با IP مدیا و یا رسانه مهر قراردادی با سرویس رسانه داشتیم و در حال حاضر با چهار شرکت دیگر در حال مذاکره و در انتظار مجوز هستیم.
صابریوند تاکید کرد: اقدامات صورت گرفته در حوزهی IPTV را شکیل داده و کل شبکهها را هماهنگ کردیم و اکنون هم در داخل و هم خارج شبکه نیازمند سرویس است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در سال 90 شرکت مخابرات ایران حدود هشت هزر میلیارد ریال در این زمینه سرمایهگذاری کرد و برای سال 91 نیز پیشبینی شده که 14 هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری در این زمینه انجام شود و این ارقام میتواند هم صرف توسعهی شبکه و هم نوسازی شود.
صابریوند در توضیح چالشهای IPTV گفت: این چالشها شامل رگولاتوری، تعرفه، بازار و محتواست که اگر در حوزهی تعرفهها با این وضع ادامه یابد، به نظر میرسد ادامهی فعالیت غیرممکن شود.
مشاور مدیر عامل و مجری طرح IPTV مخابرات ایران تاکید کرد: اگر این چهار مقوله حل شود، این سرویس به راحتی راه میافتد و باید در نظر داشت که باید به همهی ذینفعان این حوزه اجازه ایفای نقش دهیم، چراکه IPTV تنها برای سرگرمی نیست.