بازار تلویزیون، جدول تغییرات قیمت یک ماه گذشته
نام نویسنده: مریم عسگری
با وجودی که بازار تلویزیون در ماههای گذشته توانسته رونق گذشته را حفظ کند و زیر بار مشکلاتی نظیر نوسانات شدید نرخ دلار، رشد هزینههاي واردت و… کمر خم نکند، اما این اواخر از گوشه و کنار خبرهای جدیدی به گوش ميرسد.
خبرهایی مبنی بر اینکه دامنه آشفتگیهاي ناشی از بیثباتی نرخ دلار به بازار تلویزیون هم کشیده شده است و در بازار این کالا شاهد افزایش قيمتها از جانب برخی از عرضهکنندگان هستیم.
اگرچه نمايندگيهاي فروش و شرکتهای واردکننده تمام تلاش خود را ميکنند تا در شرایطی که بازار در حالت رقابت شدید است قيمتها را ثابت نگه دارند و حتی تعداد معدودی از برندها نرخ محصولات خود را تا حدودی کاهش دادهاند، اما به هر حال فعالان بازار تلویزیون شرایط بازار را چندان رضایت بخش اعلام نکرده و ميگویند، وضعیت بازار چندان مطلوب نیست و فشار وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ثبات قيمتها در بازار تلویزیون تنها به متضرر شدن فعالان این حوزه منجر شده است و ادامه این روند با توجه به نوسانات نرخ ارز امکانپذیر نیست.
با توجه به گفتههاي فعالان بازار و شرکتهای واردکننده و همچنین بررسی موجودی این کالاها در مورد برخی از برندها در بازار به نظر ميرسد در ماههای آینده شاهد تغییراتی از لحاظ قیمت، موجودی و… در مورد برخی از برندها، به ویژه برندهای وارداتی خواهیم بود که ما در این گزرش به این موضوع و همچنین معرفی مدلهای پرفروش بازار پرداختهایم:
از کاهش تا افزایش قيمتها
تا همین یک ماه پیش که فعالان سایر بازارها به بهانه افزایش نرخ دلار آزاد قيمتها را تا آنجا که دلشان میخواست افزایش دادند، فعالان بازار تلویزیون با افتخار از ثبات قيمتها در بازار سخن ميگفتند و ادعا ميکردند به دلیل ثابت نگه داشتن قيمتهاست که بازار توانسته است به حیات خود ادامه دهد و مشتریان خود را حفظ کند.
اما حدود دو هفته پیش که نرخ دلار به شدت بالا رفت از گوشه و کنار زمزمههایی در مورد نارضایتی فعالان بازار تلویزیون از شرایط موجود به گوش رسید و مشخص شد که علت ثبات قيمتها در بازار تلویزیون چیز دیگری بوده است و از قرار معلوم، وزارت صنعت،معدن و تجارت نظارت دقیقی بر بازار تلویزیون و همچنین شرکتهای واردکننده و نمایندگیهاي فروش دارد و این وزارتخانه اجازه افزایش قيمتها را به فعالان این حوزه نداده است. حال چرا این وزارتخانه چنین سیاستی را روی بازار سایر کالاها به ویژه بازار کامپیوتر اعمال نکرده بحثی جداست که این وزارتخانه در پاسخی کوتاه، گستردگی شبکه واردات و توزیع کالاهای کامپیوتری را عامل غیر قابل کنترل بودن بازار این کالا اعلام کرده است.
محمدرضا سلیمی، مدیرکل خدمات زیربنايی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این باره به دنیایاقتصاد گفت: در بازار تلویزیون ما در ماههای گذشته با مشکل رشد قيمتها مواجه نبوده، ضمن اینکه میزان قاچاق هم به شدت کاهش یافته است؛ چرا که در این حوزه هر برندی یک واردکننده مشخص دارد و ما ميتوانیم به این ترتیب نهتنها بر بازار این کالا و روند قيمتها اشراف کامل داشته باشیم، بلکه ميتوانیم نمونههاي بدون گارانتی را هم به راحتی در بازار مشخص کنیم. به هر حال حالا فعالان بازار تلویزیون هم به جرگه شاکیان از وضعیت موجود پیوستهاند و میخواهند همگام با رشد قيمتها در بازار قيمتها را افزایش دهند.فعالان بازار ميگویند، در شرایط فعی عرضهکنندگان برندهایی مانند الجی و سامسونگ که در ایران تولید دارند چندان مشکلی ندارند و قيمتها را ثابت نگه داشته و حتی الجی قیمت برخی از محصولات خود را کاهش داده است.
اما دود این قضیه به چشم عرضهکنندگان برندهای وارداتی ميرود که ناچارند کالا را با دلار روز خریداری کنند و با قیمت ارزان به بفروشند. به گفته آنها، از آنجا که شرکتهای واردکننده ناچارند برای ادامه حیات در بازار رقابتی قيمتها را ثابت نگه دارند ضرر بیشتری ميکنند تا شرکتهای تولید کننده که بابت واردات مواد اولیه از ارز دولتی استفاده ميکنند.امیری، مسوول فروش یکی از نمایندگیهاي شرکت بانیان الکتریک با بیان این مطلب که در حال حاضر موجودی برخی از شرکتهای واردکننده کاهش یافته است، گفت: با وجود کاهش موجودی، شرکت بانیان به طور رسمی قيمتها را افزایش نداده است. اما با توجه به اینکه موجودی کاهش یافته است فروشندگان در بازار قيمتها را در حدود 2 تا 10 درصد افزایش دادهاند.فعالان بازار همچنین از افزایش 2 تا 5 درصدی قیمت محصولات صوتی و تصویری با برند سونی خبر دادند.
اما شرکت بازرگانی ایران در گفتوگو با دنیایاقتصاد این موضوع را تکذیب کرد و گفت هیچ گونه تغیری از جانب شرکت بازرگانی ایران روی محصولات سونی اعمال نشده است.سایر برندها هم همچنان دست به عصا به روال سابق ادامه ميدهند. اما در این بین برخی از شرکتها نظیر الجی قیمت محصولات خود را کاهش دادهاند. به گفته دارمی مدیر بازاریابی بخش صوتی و تصویری شرکت الجی، قیمت برخی از محصولات این برند در سری اسمارت ها کاهش یافته است.
مدلهای پرفروش در بازار تلویزیون
مانند سابق این تلویزیونهاي 42 اینچ هستند که گوی سبقت را در زمینه فروش بالا از سایر برندها ربودهاند. البته فعالان بازار اعلام میکنند که در مدت اخیر فروش نمونههاي الایدی و همچنین تلویزیوهای سری اسمارت در حد قابل توجهی افزایش یافته است.به هر حال مدلهایLW6510042 ، LW5700042 از تلویزیونهای پرفروش سه بعدی الجی و مدلهای LV5500042 ، LV3710042 از الایدیهاي اسمارت پرفروش و مدلهای LV3500042 ،LV3400042 از ال ای دیهاي معمولی پرفروش ال جی در بازار هستند.از خانواده پاناسونیک هم مدلهای 42X30 و 42U30 از پلاسماهای پرفروش و مدل 42D22 از LEDهاي پرفروش هستند. مدلهای 42UT30 و 50UT30 هم از سهبعدیهاي پرفروش پاناسونیک هستند.
منبع : دنیای اقتصاد