تکنولوژی

گوگل پلاس به مخاطبان دولتی می اندیشد

رقابت در میان شبکه‌های اجتماعی هر روز وارد مرحله جدیدی می‌شود. با توجه به رقابت سنگین این شبکه‌ها برای جذب کاربران بیشتر، آنها هر روز تلاش می‌کنند با ارائه خدمات بیشتر کاربران بیشتری را به سوی خود جلب کنند. در این میان، نکته جالب توجه تلاش این شبکه‌ها برای جلب کاربران جدید از طیف‌های جدید است.

گوگل‌پلاس که از آن به عنوان رقیبی برای فیس‌بوک یاد می‌شود، اکنون چشم به کاربران دولتی دوخته است و تلاش می‌کنند آنها را بیش از پیش وارد شبکه‌‌های اجتماعی کند.

این شبکه اجتماعی در آخرین تلاش خود در این زمینه اقدام به راه‌اندازی سرویس جدیدی با عنوان «صفحات» کرده است که هدف اصلی از آن ارائه خدمات به سازمان‌های تجاری و دولتی است. بسیاری از کارشناسان به این ترفند گوگل‌پلاس بدبین هستند و آن را زمینه‌ای برای حضور گسترده‌تر دولت در اینترنت می‌دانند. برخی دیگر نیز اما آن را گامی در جهت شفاف‌سازی دولتی می‌دانند.

در همین مدت کوتاهی نیز که این سرویس جدید راه افتاده، تعداد زیادی از سازمان‌های دولتی در آمریکا به جمع کاربران گوگل‌پلاس پیوسته‌اند. از جمله این سازمان‌های فدرال می‌توان به سازمان «ناسا»، «نیروی دریایی آمریکا»، «نیروی تفنگداران آمرکا» و «سازمان امنیت اتمی ملی» این کشور اشاره کرد.

هدف اصلی از سرویس جدید گوگل‌پلاس که باعث جذب این کاربران دولتی شده است ارائه تسهیلات فنی به این کاربران برای مشارکت در فضای سایبری است.

البته گوگل این سرویس جدید را بعد از تصمیم ناگهانی خود در تابستان امسال گرفت که در آن حساب کاربری برخی از سازمان‌های عمدتا تجاری را که هنوز کار خود را شروع نکرده بودند، بست. با این کار تعداد کاربران گوگل‌پلاس دچار کاهش چشمگیر شد اما با این سرویس جدید به نظر می‌رسد گوگل‌پلاس تصمیم گرفته است بار دیگر این کاربران را جذب کند. سرویس جدید از برخی جهات با سرویس حساب کاربری گوگلپلاس متفاوت است.

گوگل‌پلاس و شبکه‌‌های اجتماعی دیگر در کل این امکان را به سازمان‌های دولتی می‌دهند تا با مالیات‌دهندگان و دیگر مراجعان خود در ارتباط مستقیم قرار گیرند. آنها می‌توانند با کمک این شبکه‌ها دست به اقدامات بیشتری در زمینه شفاف‌سازی بزنند. شفاف‌سازی از جمله شعارهای دولت باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکاست و پیوستن به شبکه‌‌های اجتماعی از جمله تمهیدات سازمان‌های فدرال برای شفاف‌سازی محسوب می‌شود.

البته این ویژگی مختص سازمان‌های آمریکایی نیست و در سراسر جهان نیز شاهد هستیم که بسیاری از شرکت‌های اقتصادی و دولتی با استفاده از شبکه‌های اجتماعی تلاش می‌کنند به صورت بی‌واسطه با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند و از نظرات آنها برای بهبود کیفیت محصولات و خدمات خود استفاده کنند. در واقع این شبکه‌ها بخاطر اطلاعاتی که از کاربران در سراسر جهان دارند، به این شرکت‌ها این امکان را می‌دهند تا شناخت بهتری از مخاطبان خود داشته باشند.

سرویس جدید گوگل‌پلاس البته تا حدی در تضاد با ماهیت غیردولتی اینترنت قرار دارد و به گفته کارشناسان عملا این خطر را ایجاد می‌کنند که اینترنت بیش از پیش ماهیتی دولتی پیدا کند زیرا با این سرویس جدید، سازمان‌های دولتی راحت‌تر می‌توانند در شبکه‌‌های اجتماعی و در کل اینترنت فعالیت کنند و منشاء اثر قرار گیرند.

بیشتر سازمان‌های فدرال که تاکنون به گوگل‌پلاس پیوسته‌اند، فعالیت خود را با جدیت آغاز کرده‌اند و از همین الان نیز اقدام به گذاشتن خبر، مطالب چندرسانه‌ای و اطلاعات مختلف کرده‌اند. محتویاتی که در حساب کاربری این سازمان‌ها در گوگل‌پلاس قرار داده شده کاملا مشابه محتویات آنها در شبکه‌‌های اجتماعی دیگر مثل فیس‌بوک و توییتر است. برای مثال، نیروی تفنگداران آمریکا عمدتا تمامی محتویاتی را که در حساب کاربری خود در فیس‌بوک می‌گذارد در گوگل‌پلاس نیز کپی می‌کند.

ناسا نیز از زمانی که به گوگل‌پلاس پیوسته است، حضور فال در آن داشته است و تاکنون چندین و چند پست در آن قرار داده است که عمدتا تصویر و مطالب چندرسانه‌ای هستند و بسیاری از آنها با محتویاتی که این سازمان در شبکه‌‌های اجتماعی دیگر به اشتراک می‌گذارد، متفاوت است و این نشان می‌دهد که ناسا حساب خاصی روی گوگل‌پلاس باز کرده است. صفحه ناسا در گوگل‌پلاس در حال حاضر بیش از 18 هزار طرفدار دارد.

در میان دیگر سازمان‌های فدرال آمریکا که در طول هفته گذشته به گوگل‌پلاس پیوسته‌اند، می‌توان به سازمان‌های «پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی»، ارتش هوافضای «فورت راکر»، «گارد ملی ارتش تگزاس»، «مقر میدانی خدمات هواشناسی ملی الپاسو» و «شاخه آموزش خدمات هواشناسی ملی» اشاره کرد.

گوگل‌پلاس البته شاهد ثبات و حتی کاهش بار ترافیک خود بعد از افزایش اولیه تقاضا برای استفاده از سرویس جدید خود بود و برخی سازمان‌هایی که قبل از راه‌اندازی این سرویس جدید در گوگل‌پلاس عضویت داشتند به نظر اکنون غیرفعال شده‌اند. مثلا «ستاد فرماندهی مهندسی و توسعه و تحقیقات ارتش ایالات متحده آمریکا» اواخر سپتامبر امسال چند پست به اشتراک گذاشت و از آن زمان به بعد دیگر هیچ پستی روی صفحه آن مشاهده نمی‌شود.

برخی از سازمان‌های فدرال عضو گوگل‌پلاس اقدام به باز کردن حساب کاربری کردند اما هیچ پستی در آن با دیگران به اشتراک نگذاشتند که از آن جمله می‌توان به گارد ملی، آکادمی نیروی هوایی، ستاد فرماندهی پیمانکاری ارتش آمریکا اشاره کرد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند در شرایط فعلی نمی‌توان درباره آینده گوگل‌پلاس و حضور سازمان‌های دولتی در آن نظری قطعی داد.

تعامل کاربران عادی با این سازمان‌ها در این شبکه اجتماعی در آینده نشان خواهد داد که آیا حضور این سازمان‌ها در کل به نفع گوگل‌پلاس بوده است یا به ضرر آن اما یک نکته در میان همه ناظران مشترک است و آن اینکه اینترنت دیگر فقط متعلق به مردم عادی نیست و دولت‌ها نیز سهم خود را از آن می‌خواهند.

منبع : عصر ارتباط

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا