فيبرهای نوری جديد جايگزين فيبرهای قديمی میشوند
موبنا- مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه برخی از فیبرهای نوری کشور قدیمی شده و فاقد کارایی است، اعلام کرد:فیبرهای جدید،جایگزین فیبرهای قدیمی می شوند.
محمود خسروی با اشاره به اینکه در حال حاضر 46 هزار کیلومتر فیبر نوری به عنوان شبکه پشتیبان در کشور وجود دارد، اعلام کد: بر اساس برنامه پنجم توسعه، 20 هزار کیلومتر فیبر نوری باید در کشور به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به جایگزین شدن برخی فیبرهای قدیمی موجود، ادامه داد: برخی فیبرها بیش از 20 سال عمر دارند یا تکنولوژیهای جدید با ساختار جدیدی طلب میکنند و برخی از فیبرها نیز چندین بار مفصل خوردهاند و کیفیت مطلوبی ندارند که باید جایگزین شوند.
وی تصریح کرد: بخشی از 20 هزار کیلومترفیبر نوری، جایگزین فیبرهای فعلی می شود.
در ایران استفاده از فیبر نوری از دههی 70 شروع و اولین پروژهی آن با اجرای 700 کیلومتر فیبر نوری با 13 هزار کانال اجرا شده و طی برنامههای مختلف توسعه، رقم آن روز به روز توسعه یافته است؛ به گونهای که در حال حاضر ایران دارای 45 هزار کیلومتر فیبر نوری در شبکهی زیرساخت کشور است.
اهمیت به کارگیری فیبر نوری در شبکهی مخابراتی کشور به حدی است که مسوولان توسعه ارتباطی با هدف مطرح کردن ایران به عنوان هاب منطقه در برقراری ارتباط با سایر کشورهای همسایه، توانستهاند از طریق فیبر نوری با همهی کشورهای همسایه ارتباط داشته باشند.
این شبکه هم اکنون امکان ارتباط شهری، بینشهری و بینالملل را برای هموطنان در قالب انتقال صوت، تصویر و دیتا فراهم کرده است.
از مزایای کاربرد فیبر نوری میتوان به انتقال حجم وسیع اطلاعت، پهنای باند وسیع، سادگی توسعهی ظرفیت، درجه اطمینان بالا و سهولت نگهداری، مصونیت در برابر تداخل و اثرات القائی، مقاومت بیشتر در برابر تغییرات دما و شرایط جوی، نبود همشنوایی، هزینههای اقتصادی پایین و به صرفه و ایمنی با درصد بالا در مقابل قطعی اشاره کرد.