تکنولوژی

رضا دانش: لزوم حمایت درون صنفی شرکت‌های بزرگ نرم‌افزاری

رضا دانش عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای و نامزد دره سوم انتخابات هیات مدیره این سازمان در گفت و گو با خبرنگار ما در خصوص تحلیل وضعیت کسب و کار در حوزه نرم افزار گفت : وضعیت فعلی شرکت های فعال در حوزه نرم افزار بستگی به شاخه های کاری مختلفی دارد که در این حوزه فعالیت می کنند و با مشکلات مختلفی رو به رو هستند که یکی از بزرگترین مشکلات آنها در حوزه نرم افزار؛ نبود قانون کپی رایت در مورد نرم افزار ها است که معمولا رعایت نمی شود و شرکت ها در این رابطه بسیار متضررمی شوند .

وی همچنین ضمن اشاره به موضوع نرم افزار و خدمات نرم افزاری گفت : در کشور ما هنوز برای مشتریان ها جا نیفتاده که برای خرید نرم افزار هزینه‌های متناسب ا ارزش آن را پرداخت کنند به طوری که در برخی از سازمان های بزرگ برای خرید تجهیزاتی از جمله مانیتور، هارد ، خیلی راحت تر هزینه می کنند تا در بخش نرم افزار، به همین دلیل بخش نرم افزاربا مشکل مواجه می شود .
دانش در خصوص نبود استانداردهای لازم در رابطه با قراردادهای فروش نیز گفت : سازمان نظام صنفی رایانه ای در این زمینه در کمیسیون نرم افزار اقداماتی را انجام داده بود ولی با توجه به اینکه اساساً سود شرکت‌های نرم افزاری در پشتیبانی است باید کارهای بیشتری در این زمینه انجام شود .
وی در خصوص دیگر مشکلات صنعت نرم افزار اظهار داشت : صنعت نرم افزار به سختی به عنوان یک صنت تولیدی شناخته می شود و وام های تخصصی به آن تعلق نمی گیرد این در حالی است که هیچ صنعتی به اندازه فناوری اطلاعات و ارتباطات فراگیر نیست .

دانش افزود : با وجود فراگیر بودن بحث فناوری اطلاعات و ارتباطات، هیچ تسهیلات بیمه ای در قراردادهای این حوزه لحاظ نمی شود .

عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای در خصوص دیگر مشکلات حوزه نرم افزار اظهار داشت : بحث وابستگی فعالیت های اقتصادی شرکت های نرم افزاری و کار و تجارت آنها به نیروی انسانی از دیگر مشکلات حوزه نرم افزاربوده، زیرا با توجه به ثابت نبودن نیروهای انسانی در یک شرکت و ثبات فعالیت آنها ، بحث فعالیت اقتصادی و کار آن شرکت تحت الشعاع قرار گرفته و گاهی هم دچار رکود می شود .

وی همچنین گفت : در قانون کار تعریف نشده که جابجایی یک مهندس نرم افزار که طراحی یا برنامه نویسی یک سیستم بانکی بزرگ و یا یک سیستم بیمه ای را به عهده دارد باید با جا به جایی یک کارگر ساده که مسوولیتی به مراتب کمتر و غیر قابل مقایسه دارد، بایستی متفاوت باشد .

دانش در خصوص دور نمای حوزه نرم افزار گفت : در حال حاضر دورنمای چندان روشنی برای حوزه نرم افزار نمی بینم مگر اینکه در نحوه نگرش به این حوزه تغییراتی ایجاد شود که در اصل این هم جزو وظایف سازمان نظام صنفی رایانه ای بوده که باید انجام شود زیرا تک تک شرکت ها به تنهایی نمی توانند نگرش سازمان ها و شرکت ها را به بحث نرم افزار تغییر دهند .

نایب رییس کمیسیون نرم افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران خاطر نشان کرد : هیچ برنامه ریزی اساسی و مطالعه شده‌ای برای بحث صادرات نرم افزار در سازمان نظام صنفی وجود ندارد و باید یک امکان سنجی دقیق صورت گیرد تا صادرات نرم افزار ساماندهی شود.

وی در ادامه گفت: در بحث صادرات نرم افزار ما در مقابل کشو‌رهایی مانند هندوستان، مالزی و حتی ترکیه بسیار ضعیف هستیم با توجه به اینکه نرم افزار راحت ترین صادرات و واردات را دارد چراکه می توان نرم افزار را از این سر دنیا نوشت و در آن سر دنا بدون هیچ مشکلی به فروش رساند ولی در کشور ما به دلیل نبود مطالعه و امکان سنجی برای صادرات این بحث ، با مشکلات بسیاری مواجه هستیم .

وی خاطر نشان کرد : همانطور که در سازمان نظام صنفی رایانه ای بحث واردات مورد توجه قرار گرفته باید بحث صادرات هم مورد توجه باشد .

وی همچنین خاطر نشان کرد : باید ظرفیت بازار نرم افزار و بطورکلی آی تی ایران نیز مانند سایر کشورها از جمله ترکیه تحلیل و مشخص شود.

نامزد سومین دوره هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای در مورد حمایت شرکت های بزرگ حوزه نرم افزار از شرکت های کوچک این حوزه گفت : خیلی از شرکت های ما در حوزه نرم افزار خیلی بزرگ و قوی نبوده اما از لحاظ مارکتینگ و بازاریابی ضعیف بوده ولی از لحاظ فنی خوب هستند به همین دلیل شرکت های بزرگ میتوانند به آنها کمک کرده و بخشی از پروژه ها را به آنها واگذار کنند تا از این طریق حمایت درون صنفی انجام شود.

عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای در خصوص اهداف و برنامه های خود برای حضور در گروه نرم افزار در انتخابات سازمان گفت : بنده عضو یک ائتلاف هستم وتمامی مسایل و برنامه ها در کمیته نرم افزار ائتلاف مطرح و به اطلاع آحاد صنف خواهد رسید . استراتژی و برنامه های ما حول و حوش همین مشکلاتی است که گفته شد و شناخت مشکل در اصل طی نصف راه است.
دانش در ربطه با نکاتی که باید در برگزاری انتخابات رعایت شود گفت : هیات مدیره فعلی سازمان نظام صنفی باید سعی کند انتخابات را با مشارکت بالای فعالان صنف و خیلی خوب و بدون هیچ حرف و حدیثی برگزار کند و خود اعضای صنف نیز چه موافق و چه مخالف باید سعی کنند که نظر خود را ارائه کرده و در نهایت هر کسی که در انتخاباتی با مشخصات فوق برنده شود مورد تایید همه باشد. در ارتباط با کاندیداها نیز چه گروهی و چه شخصی واجب است که رقابت با حفظ حرمت و احترام طرف مقابل باشد .

ندا سهیلی ناطق

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا