تکنولوژی

ويژگي‌هاي نسخه‌ جديد پروتكل‌هاي اينترنتي تشريح شد

ايسنا- پيش‌بيني مي‌شود مهاجرت كلي به نسخه جديد پروتكل‌هاي اينترنتي (IPv6) از سال 2015 تا 2020 اتفاق بيفتد؛ زيرا براي اين كار به زيرساخت‌هايي براي شركت‌هاي PAP و مخابراتي نياز داريم.
بهروز عباس‌زاده ـ رييس اداره نظارت و ارزيابي سازمان فن‌آوري اطلاعات ـ با اشاره به اين‌كه IPv6 يك اينترنت پروتكل است، درباره‌ي ويژگي‌هاي آن اظهار كرد: اين پروتكل نيز مديريت اينترنت جهاني را تحت عنوان TCP/IP برعهده دارد و درواقع پروتكل نيز همان توافق بين‌المللي بر سر مبادلات اطلاعات است.
او گفت: از سال 1980 استفاده از IPv4 رايج شد و بر بستر آن توزيع IP و آدرس‌هاي اينترنتي به تمام كشورهاي جهان صورت گرفت و اين آدرس‌ها به منابع اينترنتي تحت عنوان آدرس‌هاي IP كه متعلق به اين شبكه جهاني است، اختصاص يافت و بايد دانست كه نقل و انتقال اطلاعات و بسته‌هاي اطلاعاتي در شبكه اينترنت از طريق IPهاي منبع و مقصد صورت مي‌گيرد.
وي درباره‌ي ويژگي‌هاي نسخه چهارم پروتكل‌هاي اينترنتي ابراز كرد: قبل از نسخه چهارم نيز نسخه‌هاي ديگري وجود داشته ولي چون آن‌ها موفق عمل نكرده‌اند، شكل گرفت و به دليل اين‌كه شيوه‌ي آدرس‌دهي آن 32 بيتي است، مي‌شود بر مبناي آن 2 به توان 23 بيت آدرس داشت كه چيزي در حدود 3/4 ميليارد آدرس اينترنتي مي‌شود.
رييس اداره نظارت و ارزيابي افزود: امروز اين نسخه از آدرس‌هاي اينترنتي كه از سال 1980 استفاده از آن‌ها شروع شد، داراي محدوديت‌هايي در توزيع است؛ زيرا در بدو شكل‌گيري، توسط سازمان‌هاي بين‌المللي نظارتي بر آن‌ها نشد و بيش‌تر به كشور آمريكا تخصيص يافت؛ به عنوان مثال ميزان كل آدرس‌هاي كشور چين با حدود يك ميليارد جمعيت تنها در حدود آدرس‌هاي يك شركت آمريكايي بود.
عباس‌زاده رشد كاربران اينترنت را بسيار بيش‌تر از كاربران راديو، تلويزيون و تلفن ارزيابي كرد و گفت: چون اين موضوع در بدو پيدايش اينترنت چندان ملموس نبوده، امروزه با محدوديت‌هايي مواجهيم و علاوه بر محدوديت آدرس‌ها در حوزه‌هاي امنيت، كيفيت سرويس، تاخير در بسته‌هاي اطلاعاتي، تحرك‌پذيري كم و نيازمندي به شاخص فني براي تنظيمات اوليه نيز داراي محدوديت‌هايي است.
او اذعان كرد: تمام اين محدوديت‌ها موجب شد تا در سطح جهاني مناقصه RFI تشكيل شود و از افراد فني راهكار براي رفع اين محدوديت‌ها تقاضا شود كه پيشنهاد IPv6 از ميان ساير پروپوزال‌ها موفق شد؛ هرچند در ابتداي پيشنهاد آن، آدرس‌هاي 64 بيتي مطرح بود اما با توجه به كمبود اين آدرس‌ها در آينده، آدرس‌هاي 128 بيتي مطرح و راي آورد و با اين حساب بر ستر اين نسخه مي‌توان تصور كرد كه تعداد آدرس‌هاي اينترنتي حدودا عدد 39 با 39 صفر در جلوي آن خواهد بود.
عباس‌زاده درباره‌ي مزاياي IPv6 نيز خاطر كرد: منابع كافي اينترنتي، تنظيمات خودكار سيستم‌ها، مديريت آدرس‌هاي سلسله مراتبي، كاهش تاخير بسته‌هاي اطلاعاتي نسبت به نسخه 4، كاهش هزينه‌ها، افزايش امنيت، تحرك‌پذيري بالا و كيفيت سرويس بالا از جمله مزاياي شبكه‌هاي اين نسل است و در واقع هدف از ايجاد چنين پروتكلي حفاظت از سرمايه‌ها است.
رييس اداره نظارت و ارزيابي درباره‌ي نحوه‌ي مهاجرت به نسخه 6 پروتكل‌هاي اينترنتي و تغييرات جهاني در اين راستا، تصريح كرد: روز 18 خردادماه روز جهاني IPV6 معرفي شد و در آن روز تست‌هايي را براي اپراتورها، سرويس‌ها و Providerها قرار دادند تا ميزان انطباق‌پذيري آن‌ها با IPV6 سنجيده شود كه در آن بالغ بر 10 هزار شركت حضور يافتند و تست‌هايي از قبيل HTTP، FTT، اي‌ميل سرورها و كلا 10 خدمت مبتني بر اينترنت انجام شد و سازمان ما هم در 90 درصد تست‌ها در شبكه LAN قبول شد.
وي كه در ميزگردي در يكي از برنامه‌هاي تلويزيوني سخن مي‌گفت؛ با تاكيد بر اين‌كه مهاجرت به نسخه 6 يكباره نيست، اضافه كرد: به مرور زمان به سمت اين نسخه حركت خواهيم كرد و در حال حاضر نسخه‌هاي 6 و 4 در كنار يكديگر و همزمان فعال خواهند بود كه اصطلاحا به آن خاصيت Dual Stack گفته مي‌شود كه روترهاي شبكه نيز بايد نسخه IP6 را با قابليت Dual Stack بودن پشتيباني كنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا