اطلاعیه شرکت فراسو برای انتخابات اتحادیه را یانه
با سلام ، همانگونه که مستحضرید انتخابات دوره جدید هیئت مدیره اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در روز سه شنبه مورخ 7 تیر ماه سالجاری برگزار میگردد.
انتخابات این دوره به خصوص با توجه به شرایط زمانی و مشکلات عدیده صنف رایانه ، رکود اقتصادی دنباله دار اخیر و نیز اجرای طرح های اقتصادی جدید دولت و بخصوص طرح هدفمند سازی که تاثیرات فراوانی در کیفیت و بازده کسب و کارهمکاران داشته، اهمیت و حساسیت ویژه ای یافته است.
به نظر میرسد تعدد قابل توجه نامزدهای این دوره و جوش و خروشی که از مدتها پیش در بخشی از همکاران عزیز در مجتمع های معروف رایانه ای تهران ایجاد شده است و نیز ائتلافات مختلف بعمل آمده در این مراکز، پاساژها و راسته ها نوید دهنده انتخاباتی پرشور باشد. اگرچه متاسفانه تاکنون برنامه های عملی هیچیک از این گروه ها و نامزدها اعلام نشده، اما در صورتیکه اعضای صنف با آگاهی و دوراندیشی به گزینش مسئولانه یکایک اعضای هیئت مدیره صنف خود اقدام کنند، شاید برای اولین بار صنف عرضه کنندگان نهائی محصولات فناوری بتوانند امیدوارباشند که اتحادیه به شکل عرفی و سنتی آن فقط بازوی اجرائی دولت در نظارت و ابلاغ دستورالعملها و یا یک تهدید کننده کسب و کار در کنار سایر تهدیدات نبده، بلکه پشتیبان آحاد صنف و یاور آنان در حفظ و توسعه منافع ایشان و رافع مشکلات آنان خواهد بود. برای حصول این توقع، رای آگاهانه و حضور تمامی فعالان فروشگاهی در روز انتخاب و درخواست از نامزدها برای بیان روشن و صریح برنامه ها و دیدگاه های خود و نیز مطالعه تواناییهای فردی و مدیریتی، سوابق صنفی و فعالیت تشکیلاتی آنان غیر قابل اجتناب است.
گروه شرکتهای فراسو نیز بعنوان یکی از صدها عضو این اتحادیه با تجربه حضور 22 ساله در کنار یاران صنفی خود و با اعتقاد به نقش و جایگاه والای بدنه فروشگاهی صنف و پایگاه قانونی ویژه اتحادیه در نظر دارد دراین دوره با معرفیآقای مهندس احمد علی پور فطرتی ، ریاست هیئت مدیره این گروه، بعنوان نامزد انتخابات این دوره، شرکتی فعالانه در عرصه انتخابات هیئت مدیره اتحادیه داشته و ضمن استفاده از فرصت فراهم شده برای اعلام دغدغه های صنفی خود، اعضای همکار فروشگاهی صنف را به انتخابی آگاهانه تشویق نماید. امیدواریم در کنار سایرهمکاران صنفی خوشنام این حوزه بتوانیم فضای سنتی و خاموش انتخابات اتحادیه را به صحنه ای رقابتی تبدیل نموده و با بیان انتظارات صنفی خود از منتخبین دوره جدید اتحادیه از هرگونه انحراف آتی در مدیریت این تشکل جلوگیری نمائیم. باشد که افرادی با رای اعضای صنف به هیئت مدیره راه یابند که دیدگاه مستق و شان وجودی بالاتری از کرسی هیئت مدیره اتحادیه داشته باشند نه آنکه به دنبال شان و جایگاه ازاین انتخاب بوده و در واقع منافع اعضا را در این راه قربانی نمایند.
صرف نظر از نتیجه انتخابات پیش رو دغدغه های زیر مطالبات جدی گروه فراسو بعنوان یکی از اعضای اتحادیه بزرگ فناوران رایانه تهران است :
1- سود نازل عملکرد فروشگاه های رایانه ای
در چند سال اخیر نسبت سود حاصل از عملکرد فروشگاههای این صنف به دلایل گوناگون که تقریبا همگی متاثر از عدم وجود مدیریت صنفی کارآمد بوده است به نحوی غیر منطقی نزول کرده و در حال حاضر سود واقعی عملکرد این صنف با هیچیک از اصناف دیگر کور قابل مقایسه نمی باشد. بعلاوه با توجه به افزایش هزینه های سربار فروشگاهی و نیز بالا رفتن میزان سرمایه گذاری لازم برای راه اندازی یک فروشگاه رایانه ای در تهران این درصد سود به هیچ عنوان پاسخگوی هزینه های مترتب نیست. روند فعلی بدون شک موجب عدم توسعه صنف و خروج بسیاری از همکاران قدیمی فروشگاهی از صنف چه بصورت آنی و یا تدریجی خواهد شد و صنف عملا بزرگترین سرمایه مدیریتی خود را که لازمه بلوغ و متضمن انسجام صنف است از دست می دهد.
2- تعریف خدمات پس از فروش فروشگاهی، شکایات غیر منطقی مصرف کنندگان، مراجعات بازرسیها و ارگانهای نظارتی گوناگون و فقدان تعریف دقیق وظای و مسئولیتهای فروشگاه ها
متاسفانه فقدان نظام و ضابطه و یا تعریف دقیقی که تعیین کننده مسئولیتهای هر یک از عوامل چرخه تامین و توزیع در کشور باشد و نیز عدم تعامل اتحادیه با سازمان های صنفی و توجیه به موقع ارگانهای نظارتی موجب گردیده عملا فروشگاه ها بعنوان ویترین و پیشانی سایر فعالان صنف متحمل همه نوع شکایات، برخوردها و تهدیدها از طرف مصرف کنندگان و ارگانهای نظارتی عمومی باشند. بدون شک اتحادیه در جهت رفع این ظلم آشکار می بایست اقدام عاجل بعمل آورد.
3- ضعف بنیه و گردش مالی و ضررهای جبران ناپذیر وارد شده به اعضا در نظام اعتباری سنتی
عدم ورود به موقع سیستم بانکی کشور به ایفای رسالت واقعی خود بعنوان منبع اصلی تامین اعتبارمالی افراد حقیقی و حقوقی و نقش آفرینی فعالان بازار از منابع شخصی خود برای جبران این نقیصه، دست اندرکاران صنوف مختلف کشور را درگیر مسائل و مشکلات متعددی نموده است. در این میان هر از چند گاهی بازار رایانه تهران شاهد ورشکستگیهای (اگر خوشبین بوده و به آن سوء استفاده از شرایط اطلاق نشود) بزرگ بوده که اولا موجب خروج سرمایه زیادی از این بازار و ضعیف تر شدن بنیه مالی کل صنف و ثانیا وارد آمدن صدمات اقتصادی و بعضا روحی و اجتماعی غیر قابل جبرانی برای بخشی از همکاران عزیزطرف تجاری آنان شده است. گاه ضرر ناشی از فرار و یا ورشکستگی یک عضو این صنف به بهای از دست رفتن سود حاصله از چند سال فعالیت شبانه روزی چندین همکار دیگر تمام شده است.
این مهم بخصوص در صنف ما با توجه به جوان بودن بدنه اصلی صنف و نیز نبود تشکل قوی و انسجام یافته بعنوان مرکز تعامل با عوامل سیستم اقتصادی کشور همچون بانکها، سایر موسسات اعتباری و شرکتهای بیمه ، فقدان تبادل اطلاعات داخلی، نحوه فروش محصولات و طبیعت عمر فنی زودگذر کالاهای این حوزه و از همه مهمتر تعریف نشدن دقیق رابطه تامین کننده با توزیع عمده ، توزیع جزء و ضوابط قابل نظارت در هر حوزه، تکرار بیشتری یافته و آثار سوء زیادتری به جا گذاشته است. هیئت مدیره آتی اتحادیه می تواند با توجه نکات فوق راه حلهای مناسبی برای رفع این معضل و یا حداقل کم شدن اثرات آن در بدنه صنف ارائه و به اجرا گذارد.
4- جایگاه فراموش شده و مظلومانه فروشگاه ها در ایران بعنوان رکن نهائی و تعیین کننده چرخه تامین
دربازار جهانی، فروشگاه ها بعنوان عرضه کننده نهائی محصول به مصرف کنندگان مهمترین رکن چرخه تامین و توزیع به شمار می آیند. سرمایه گذاری های بزرگ بعمل آمده و ایجاد شرکتهای غول آسای بین المللی در بخش فروشگاهی، در کنار پیشرفتهای قابل توجه سخت افزاری و نرم افزاری مدیریت فروشگاهی موجب شده فروشگاه ها عموما از قدرت بالا در مناسبات وزیع برخوردار گردیده و در واقع بالاترین قدرت و نیز بالاترین نسبت سود چرخه تامین را از آن خود نمایند. ایجاد مجتمع های تجاری عظیم با جذابیتهای متنوع و نیز فروشگاه های زنجیره ای با شعب گسترده فراوان توانسته است ضمن جذب مصرف کنندگان محلی و تغییر تدریجی شیوه خرید سنتی مردم، گاه حتی به جذب توریست از کشورهای دور و نزدیک نیز کمک نماید. کم نبوده اند ایرانیانی که به انگیزه دیدار و خرید از این نوع مجتمع های جدید تجاری عازم کشورهای همسایه و یا حتی کشورهایی دوردست شده اند. در ایران نیز تغییر سیستمهای فروشگاهی اگر چه کمی دیرتر از سایر کشورها اما با سرعتی قابل اعتنا در حال اجام است. در چند سال اخیر شاهد تاسیس اولین شعب چند شرکت بین المللی فروشگاهی در تهران و بعضی شهرستانهای بزرگ بوده ایم و در آینده نزدیک نیز با افزایش تعداد این قبیل فروشگاه ها بدون شک تغییرات قابل توجه ای را در شیوه خرید مصرف کننده ایرانی شاهد خواهیم بود. اتحادیه نمیتواند با محافظه کاری سنتی در مقابل این تغییر گریز ناپذیر قرار گرفته و بصورت منفعلانه با آن روبه رو شود. این از اهم وظایف هیئت مدیره جدید اتحادیه خواهد بود که با آگاهی و ارائه راه حلهای عملی به استقبال این تغییرات رفته و اعضای خود را آماده رقابتی جدی در این عرصه نماید. بدون شک در بدنه صنف قدرتها و قابلیتها نهفته زیادی وجود دارد که شناسائی، تقویت، تجمیع و هدایت و مدیریت صحیح آنها موجب برتری در این رقابت خواهد شد. کمک به بزرگ شدن و تنوع محصولی فروشگاه ها ،ایجاد برندهای فروشگاهی سراسری با استفاده از توان فروشگاه های فعلی و سرمایه گذاری در ایجاد فضاهایی با جذابیت بیشتر برای مصرف کنندگان متضمن بالا رفتن توان و بنیه مالی این حوزه و افزایش سود آوری نیز خواهد بود. تجربه جهانی نشان داده است تمامی دست اندرکاران صنف از تولید کننده و وارد کننده گرفته تا عرضه کننده کلی کالا و حتی خود مصرف کننده از قدرت گرفتن فروشگاه ها در چرخه تامین استفاده متقابل خواهند برد.
5- محرومی اعضای فروشگاهی از همگامی با روند بین المللی تغییرات و محدود ماندن اقلام قابل عرضه آنان
فناوری اطلاعات و ارتباطات با سرعتی بسیار زیاد و غیر قابل مقایسه با فعالیت صنوف دیگر در حال تغییر و تحول است. مدیریت اتحادیه ای که اعضای آن گریزی جز افزایش آگاهی وآشنائی به موقع با نوآوری های جدید، به روز ماندن و تطبیق فعالیت بنگاه خود با تغییرات سریع این حوزه ندارند، میبایست ضمن فراهم نمودن امکان آشنائی اعضا چه از طریق تسهیل حضور آنان در نمایشگاه های متعدد بین المللی و چه ایجاد دوره های آموزشی داخلی و خارجی، خود نیز چند گام جلوتراز اعضای صنف بوده و با توانایی مدیریتی و تصصی خود قابلیت ترسیم دورنمای پنج ساله و ده ساله صنف را برای اعضای خود داشته و تصمیمات اجرائی خود را کاملا با راهکارهایی که در دوره مسئولیت ترسیم مینماید هماهنگ نماید. عدم توجه به این مهم و نیز نبود دید وسیع و دور اندیش عملا سبب ضعف بنیه بدنه صنف ما شده و خواهد شد. بعنوان مثال محرومیت صنفی که نام فناوران رایانه را بر تارک خود دارد از فروش تجهیزات رایانه ای ارتباطی و یا الکترونیک مصرفی و بسنده کردن به فروش قطعات و تجهیزاتی که با سرعت در حال خروج از چرخه بازار جهانی هستند ناشی از عدم وجود دید و دورنمای عملکرد صنف ، فقدان تخصص و یا عدم آشنائی با آنچه در آینده نزدیک به وقوع خواهد پیوست بوده است. این تغییرات و نوآوری ها همچنان و پیوسته ادامه دارد و اگر هیئت مدیره دوره جدید هم برنامه مشخصی برای تشخیص راه آینده و تعامل آن با بدنه صنف نداشته و به داشته ها و فعالیتهای امروز صنف خود دلخوش و مشغول باشد، بطور قطع و یقین آینده بسیار مبهم و تاریکی در انتظار اعضای این اتحادیه خواهد بود.
6- تفرقه و انفکاک روزافزون در صنف، عدم تعامل بدنه فروشگاهی با سایر دست اندرکاران و فعالان فناوری
صنف فناوران رایانه بعنوان تشکل قانونی فروشگاه ها و بطور کلی عرضه کنندگان نهائی محصولات و تجهیزات فناوری اطلاعات؛ خود حلقه ای کاملا پیوسته به سایرلقه ها و تشکلهای این صنف بزرگ است. با تشکیل سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور و خوشبختانه حضورکلیه فعالان اقتصادی حقوقی و حقیقی فناوری اطلاعات و ارتباطات در آن و از جمله چهره های معتبرو خوشنام فروشگاهی و نیز تاسیس کمیسیون فروشگاهها انتظار میرفت هیئت مدیره اتحادیه از این فرصت تاریخی مهم برای تعامل با سایر فعالیتهای تخصصی صنف اعم از تولیدکنندگان و تامین کنندگان سخت افزار ، نرم افزار ، اینترنت ، امنیت اطلاعات و … استفاده نماید و با آغوش باز پذیرای دعوت مدیران آن سازمان برای همکاری بیشتر باشد، اما متاسفانه این توقع به دلایل نامشخص و در تضاد آشکار با منافع صنف تحقق نیافت . انتظار از هیئت مدیره جدید اتحادیه این است که ضرورت تعامل منافع بدنه فروشگاهی با سایر فعالان تخصصی این صنف را اعم از تولیدکنندگان و تامین کنندگان سخت افزار، نرم افزار، اینترنت و … درک نموده و در جهت ارتقاء و توسعه منافع اعضای خود بهترین روابط را با تشکلهای واقعی صنفی برقرار و با شناخت کامل از فرصت طلبان چه در قالب شخصیتهای حقیقی یا حقوقی و چه تشکلهای یک یا چند نفره خلق الساعه، استقلال و سلامت راهبری و مدیریت اتحادیه را حفظ و حراست نماید. این مهم تنها از طریق انتخاب افرادی با سابقه و آشنا با تشکلها و اشراف بر فعالیتهای مرتبط صنف و روابط داخل صنفی و نیز دارای استقلال رای و سلامت نفس در هیئت مدیره آتی اتحادیه میسر بوده و البته ایجاد سامانه ای توسط هیئت مدیره برای نظارت دائمی اعضا بر نحوه اداره اتحادیه نیز مانع انحرافاتی از این دست در آینده خواهد بود.
7- آمادگی اتحادیه تهران برای ایفای نقش محوری در مجامع امور صنفی و اتحادیه سراسری کشوری
در قانون نظام صنفی نقش اتحادیه ها در کنار حضور پر رنگ مجامع امور صنفی دیده شده و بخش بزرگی از قابلیتها و توانائیهای یک اتحادیه با هماهنگی مجمع امور صنفی مربوطه تعریف میگردد. همچنین وزارت بازرگانی تمایل دارد با تشکیل اتحادیه های کشوری تنظیم امور داخلی صنوف مختلف را از حالت شری به صورت سراسری و با پوشش کل کشور درآورده و به احتمال زیاد این موضوع پس از انتخابات دوره جدید هیئت مدیره اتحادیه تهران در رابطه با صنف فناوران رایانه نیز به مورد اجرا گذارده خواهد شد. برای حضور موثر اتحادیه در تمامی مجامع بالا دستی، نقش رئیس هیئت مدیره و توانائیهای وی بسیار مهم و تعیین کننده است. بدون شک انتظار همه اعضای صنف این است که ریاست هیئت مدیره به نحوی انتخاب شود تا اتحادیه فناوران بتواند در مجمع امور صنفی و بخصوص در اتحادیه کشوری عضویت موثر و راهبردی داشته باشد. در حال حاضر در میان روسا و اعضای هیئت مدیره صنف فناوران و یا اتحادیه های مرتبط در سایر شهرها و استانها نیروهای تحصیل کرده ، آگاه و خوش فکری یافت میشوند که اعضای اتحادیه تهران نیز در صورت تمایل به ایفای نقشی فعال در اتحادیه کشوری میباید در انتخاب اعضای خود دقت کافی مبذول دارند. تجربه سایر تشکلهای سراسری نشان داده است هر گاه نمایندگان تهران توان و یا حضور کافی در مدیریت کشوری تشکل خود را ندارند توجه و گرایش تصمیمات آن تشکل به سمت مسائل خرد شهرستانها جلب شده و مشکلات خاص اعضای تهرانی توسط ایشان مورد توجه و درک کافی قرار نمیگیرد و بعضا تصمیماتی کاملا در تضاد با منافع فعالان تهرانی و بطور کلی فعالیتهای بزرگ اتخاذ میشود. امید است اعضای محترم اتحادیه فناوران رایانه تهران در انتخابات پیش رو به توان و مقبولیت کشوری عضو انتخابی دقت کافی مبذول داشته و اعضای هیئت مدیره نیز پس از انتخاب، در کلیه تصمیمات خود آمادگی لازم برای به دست گرفتن اداره اتحاد یه کشوری را مد نظر داشته باشند.
8- اطلاع رسانی ضعیف ، نبود آمار، فقدان نشریه و پرتال تعاملی با اعضا
در عصر فنآوری و برای صنف فنآوران رایانه پسندیده نیست که اتحادیه آنان فاقد رسانه تعاملی (پرتال) اینترنتی و یا نشریه ای داخلی و یا بطور کلی از نظام اطلاع رسانی کارآمد بهره مند نباشد. ضمن تشکر از زحمات هیئت مدیره دوره اخیر که انصافا دبیرخانه ای بسیار حرفه ای و کارآمد را سازمان داده اند و نیز وب سایت رسمی اتحادیه را راه اندازی و به روز رسانی کرده اند، به نظر می آید انتظار اعضای این صنف حداقل به واسطه تخصص حرفه ای خود از اتحادیه بسیار بیش از راه اندازی یک وبسایت یکطرفه به منظور اعلام شرایط عضویت و ابلاغ دستورالعملهای دولتی باشد. بدون شک رفع دغدغه های اعلام شده بندهای فوق نیز بدون بهره برداری از یک پرتال جذاب و مورد استفاده عموم اعضا قابل عمل نیست. در صورت بهره برداری از یک نظام صحیح اطلاع رسانی، اتحادیه میتواند در رفع فقر آماری این صنف که بزرگترین تهدید برنامه ریزی و سرمایه گذاری است نیز قدم مثبتی بردارد.
9- امکانات تبلیغاتی محدو، سنتی ، گزاف و نا کارآمد
برای هر فعال اقتصادی بحث امکانات تبلیغی یک ضرورت و نیاز اساسی است. این نیاز در صنف ما با توجه به ماهیت محصولات فنآوری و تغییرات روزمره کالاها و خدمات بسیار ضروی تر و برای فروشگاه ها به علت مواجهه مستقیم با مصرف کننده امری حیاتی در ادامه فعالیت است. بعلاوه اتحادیه با بهره برداری از تخصص اعضا دربحث فنآوری و نیز در ارتباط با سازمانهای گوناگون مدیریت شهری و کشوری میتواند تسهیلات جدید و یا حداقل تعاریف جدیدی از امکانات تبلیغی را برای اعضای خود ارائه نماید. خوشبختانه در این امر مدیریت پاساژها و مراکز تجاری متعدد تهران صاحب تجارب زیادی هستند که در صورت تعامل هیئت مدیره با آنان قطعا نتایج قابل ملاحظه ای به دست خواهد آمد.
در پایان با امید به برگزاری انتخاباتی درخور و شایسته این صنف و نیز انتخاب هیئت مدیره ای مرکب از بهترین نخبگان آماده به خدمت، گروه فراسو آرزوی موفقیت همکاران صنفی خود در دوره جدید هیئت مدیره را داشته و از این پس تا انتهای ماموریت دوره جدید در کنار آنان و البته به نحوی شفاف پیگیر مطالبات فوق خواهد بود. بدیهی است در صورت حضور موثر آقای احمد علی پور در هیئت مدیره که با ورود حداکثر نسبی همسو و هم برنامه و یا مستقل و آزاد اندیش در کنار ایشان به هیئت مدیره دوره جدید اتحادیه خواهد بود، پگیری این مطالبات بصورت عملی صورت گرفته و این بار خود ایشان پاسخگو مطالبات اعضا در دوره ماموریت خود خواهند بود.
به امید توفیق روز افزون همه همکاران صنفی
هیئت مدیره گروه فراسو
خرداد ماه