تکنولوژی

تصمیمات شتابزده و انفعال حوزه فاوا

نام نویسنده: محمد کشوری

انحلال وزارت ارتباطات قطعی است/ ارایه طرح دوفوريتي براي حذف وزارت ارتاطات از فهرست ادغام/ امضاي بيش از 200 نماينده مجلس براي موكول كردن ادغام‌ها به سه سال ديگر/ ایرادات شورای نگهبان برطرف شد/ وزارت ارتباطات ادغام می شود … ادغام نمی‌شود.

شاید هنگامی که نمایندگان محترم مجلس موافقت خود را با ادغام وزارتخانه‌های راه ومسکن و ارتباطات با 192 رای موافق اعلام کردند، گمان نمی‌بردند که این مصوبه جنجالی گره مشکل ادغام وزارت راه و مسکن را کورتر و حرف و حدیث‌های حاشیه‌ای را افزون‌تر کند. در این مقال سخن از نقد عملکرد مجلس یا دولت نیست که الان نه زمان مناسبی برای این کار است و نه در برون رفت از مشکلات موجود مفید. اما نمی‌توان از یک ضعف بزگ و یک خلا آشکار در این فضای عجیب سخن نگفت و چشم بر واقعیتی بست که چه بسا اگر پیش تر به آن توجه می شد در وضعیتی نبودیم که هر لحظه خبری جدید و اتفاقی عجیب درباره سرنوشت یکی از کلیدی ترین و راهبردی ترین حوزه های کشور یعنی ICT رخ دهد. شرایطی که زیبنده این حوزه با صدها متخصص و کارشناس و افراد مجرب و “خاک صحنه خورده” نیست. از این همین رو بیراه نیست اگر ادعا کنیم تبعات ناخوشایند اتفاقات اخیر ریشه در کم لطفی و پراکندگی اهالی صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور دارد. چرا که:

1. اگر ضعف های پیدا و پنهان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به تمامی به پای “ساختار” آن نوشته می شود و تنها در عرض یک روز با طرحی شتابزده، وزارتخانه به کل در ساختاری دیگر مضمحل می‌شود و به جای نقد و بررسی منطقی و کارشناسی موضوع، هیاهوی رسانه ای و جنجال خبری اجازه تبیین و تحلیل صحیح را به اهالی فاوا نمی دهد، باید اشکال را در خودمان بجوییم که چرا -پیش از آنکه کار از کار بگذرد- به طور سیستماتیک و ساختاري برای استفاده از ظرفیت مدیران و کارشناسان مجرب حوزه فاوا، حداقل برای حل معضلات روزهای مبادا، کاری نکرده ایم.

2. اگر پس از تصویب طرح جنجالی مجلس، صدها کارشناس در موافقت یا مخالفت طرح سخن می گویند اما باز هم که با هر کارشناس که رودررو سخن می گویی دستگیرت نمی شود که بلاخره راهکار بهینه برای تجدید ساختار وزارت ارتباطات کدام است و اساساً ادغام با چه شرایطی مفید و با چه شرایطی مضر است، باید اشکال را در خودمان بجوییم که نتوانسته‌ایم بستر‌ها و تریبون‌های مناسب و تاثیرگذار برای دفاع از کیان حرفه‌ای‌مان ایجاد کنیم تا با اتکا به ظرفیت ایجاد شده در بزنگاه های اینچنینی یک جمع بندی شفاف و کارآمد برای نهادهای تصمیم گیر ارائه دهیم.

3. اگر در عرض یک روز سه خبر متفاوت و متناقض از خانه ملت به گوش می رسد و وزارت ارتباطات، نهادهای متولی ICT و کارشناسان و مدیران بخش خصوصی در این فضا منفعلانه نظاره گرند تا سرنوشت ادغام رغم بخورد و دفع بلا شود، نباید از مجلس بد بگوییم و دولت را ملامت کنیم. این نتیجه طبیعی بی توجهی ما به همگرا کردن توانمندی‌های‌مان در قالب نهادها و انجمن های قوی در حوزه ICT است که با حضور فعال خود مانع از سپردن سرنوشت زحمات چندین و چندساله ده‌ها شرکت و فعال بخش خصوصی به تصمیمات ناپخته برخی سیاستمداران شوند. در مجموع دیر یا زود این اتفاق نیز مثل بقیه اتفاق های حوزه ICT، البته با سروصدای بیشتر می گذرد اما چه خوب که تنها یک دهم و بلکه یک صدم دغدغه ای که این روزها هزینه طرح ادغام شد، صرف همگرا کردن توانمندی‌های شرکت‌ها، اپراتورها، فعالان صنعت و اهالی فاوا در قالب یک نهاد فراگیر و ریشه دار در این حوزه کنیم تا حداقل امیدوار باشیم که تصمیمات شتابزده حداقل تاثیر در سرنوشت‌مان را دارند.

منبع : فناوران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا