تکنولوژی

سهم بزرگ کالاهای قاچاق در بازار لوازم صوتی و تصویری

بازار دیجیتال- با وجودی که فعالان بازار و گروهی از واردکنندگان معتقدند بازار لوازم صوتی و تصویری و به ویژه تلویزیون مملو از نمونه‌هاي قاچاق و بدون گارانتی است، گروهی از کارشناسان و فعالان این صنف از جمله دبیر انجمن تولید کنندگان لوازم صوتی و تصویری معتقد است نمونه‌هاي قاچاق سهم بسیار کمی از بازار تلویزیون را به خود اختصاص داده است و حجم نمونه‌هاي بدون گارانتی و قاچاق در بازار داخلی تنها 5 درصد و حتی کمتر است.

به گفته محمدرضا شهیدی، دلیل این اتفاق رشد حجم تولیدات داخلی در زمینه تلویزیون است. چرا که در حال حاضر بیش از 90 درصد نیاز بازار را نمونه‌هایی که تولید داخل هستند تامین می‌کنند و امسال نیز قرار بر این است که میزان تولیدات داخلی 15 درصد نسبت به سال قبل افزایش یابد.
ابراهیم درستی، رییس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری، گوشی تلفن همراه و لوازم یدکی نیز خبر از کاهش حجم نمونه‌هاي قاچاق در بازار داده است.
این درحالی است که وی تا دو یا سه ماه قبل از تلاش‌های بی‌نتیجه برای مقابله با ورود کالاهای قاچاق به بازار خبر داده بود و معتقد بود که کاهش قيمت‌ها راهکاری موثر برای محدود کردن ورود کالاهای قاچاق و بدون گارانتی به بازار است.
اما بررسی روند قيمت‌ها طی مدت اخیر حاکی از این است که تنها در یکی دو ماه آخر سال گذشته بازار با اهش قيمت‌ها در زمینه تلویزیون مواجه بود و به نظر مي‌رسد چنین اتفاقی ظرف این مدت کوتاه بتواند بر میزان عرضه کالاهای قاچاق به بازار تاثیری پررنگ بگذارد.

ضمن اینکه طی سه هفته اخیر به دلیل افزایش مبلغ مالیات بر ارزش افزوده قيمت‌ها روندی صعود
ی در پیش گرفته که این موضوع مورد تایید برخی از واردکنندگان و نمایندگی‌هاي فروش قرار گرفته است.

فعالان بازار با اشاره به این نکته که همچنان نمونه‌هاي بدون گارانتی در بازار تلویزیون حضور دارند، گفتند، طی سه ماه اخیر میزان تقاضا برای کالاهای شرکتی که با گارانتی عرضه مي‌شوند تا حدودی افزایش یافته است. اما این افزایش تقاضا که به دلیل کاهش قيمت‌ها طی دو ماه پایانی سال به دلیل برگزاری جشنواره‌هاي نوروزی و کاهش قيمت‌ها بوده است، باعث نشده است میزان عرضه نمونه‌هاي قاچاق به بازار در حد قابل توجهی کاهش یابد.

فعالان بازار معتقدند کالاهای قاچاق همچنان سهم بزرگی از بازار را به خود اختصاص داده اند.
احمد موثقی، یکی از فعالان بازار تلویزیون در خیابان جمهوری با بیان این مطلب که کاهش موقتی تقاضا برای نمونه‌هاي بدون گارانتی طی دو ماه آخر سال گذشته به معنی کاهش میزان عرضه این نمونه‌هاي به بازار نیست، گفت، ممکن است در برهه ای از زمان به دلایل مختلف از جمله کاهش قيمت‌ها، برگزاری شنواره‌هاي فصلی، ارائه هدایای ضمن خرید، ارائه کالا به صورت اقساطی و ارائه کالا با تسهیلات ویژه با کارمندان برخی از ارگان‌ها و سازمان‌ها میزان تقاضا برای نمونه‌هاي گارانتی دار افزایش یابد، ولی نمی‌توان به طور قطع گفت، مشکل عرضه کالاهای قاچاق رفع شده است.

سلیمانی یکی دیگر از فعالان بازار نیز گفت: طی یک ماه اخیر با توجه به رشد 2 تا 3 درصدی قيمت‌ها در بازار تلویزیون، میزان تقاضا تا حدودی کاهش یافته است. سایر فعالان بازار نیز از رشد قيمت‌ها در بازار خبر داده و علت آن را نوسانات نرخ ارز، رشد مبلغ مالیات بر ارزش افزوده و… عنوان کردند.

این درحالی است که دبیر نجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری اعلام کرده است، سعی ما این بوده است که بعد از اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها با افزايش توليد، افزايش هزينه‌ها را جبران كنيم و به همين دليل امسال هيچ‌گونه افزايش قيمتي در بازار تلويزيون‌هاي ساخت داخل نخواهيم داشت.

منبع : دنیای اقتصاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا