بازار نرمافزار در اختيار دولت است
ايسنا- رشد شرايط ركود در بازار فنآوري اطلاعات موجب ميشود تكنولوژي در اختيار عده محدودي قرار بگيرد كه در آن صورت حركت رو به جلويي را شاهد نخواهيم بود.
محمد يوسفيان – مدير يك شركت نرمافزاري – در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (اسنا)، اظهار كرد: تنها با رعايت قوانين و مقررات اصل 44 است كه ميتوانيم شاهد شكوفايي بخش خصوصي باشيم، هرچند همكاري بخش خصوصي در پروژههاي ملي و تشويق دولت به واگذاريها نيز بسيار موثر است.
يوسفيان درباره شاخصهاي ارزيابي جايگاه فنآوري اطلاعات ابراز كرد: براي ارزيابي جايگاه فنآوري اطلاعات، موسسات بينالمللي فاكتورهاي متعددي دارند كه يكي از برجستهترين آنها، آمادگي الكترونيكي است كه در برابر اين شاخص تعداد كاربران اينترنتي ديده ميشوند؛ هرچند عوامل ديگر از قبيل پهناي باند نيز موثرند. بهرهگيري افراد از اينترنت از جمله ديگر شاخصهاي مهم در ارزيابي آمادگي الكترونيكي به حساب ميآيد.
اين كارشناس فنآوري اطلاعات تصريح كرد: براي ارزيابي جايگاه ايران در اين حوزه در قبال ساير كشورها بايد ديد كه به عنوان مثال در نمايشگاه الكامپ چه تعداد از افراد خارجي به استقبال ما آمدند تا به واسطه آن بتوانيم بگوييم چه ميزان نفوذ در حوزه IT داشتهايم.
او افزود: وقتي در بازار داخلي دچار ركود ميشويم و تكنولوژي تنها در دست عده محدودي قرار ميگيرد، مشخصا حركت رو به جلويي را شاهد نخواهيم بود بلكه در برخي موارد شاهد نقض قانون كپيرايت نيز ميشويم.
وي با بيان اين كه حدود 70 درصد بازار نرمافزار در اختيار دولتيهاست، اذعان كرد: اين در حالي است كه براي توسعه بازار اين حوزه بايد به بخشهاي خصوصي بيشتر بها داده شود زيرا IT از ابزارهاي مهم هر فعاليتي است و به عنوان مثال هدفمندسازي يارانهها بخش اعظم فعاليتش بر دوش IT خواهد بود.
يوسفيان به اهميت صنعت فنآوري اطلاعات پرداخت و خاطر نشان كرد: اگر بنا بر فرض صنعت IT ضعيف باشد ولي باز هم نشود از آن چشم پوشاند بايد گذاشت رشد تكنولوژي با آموزش و كار بالا برود تا فعاليتهاي جامعه و كشور دچار نقصان نشود.
او در پايان گفت: جامعه بايد نگاهش را به بخشهاي خصوصي معطوف دارد زيرا توان اجراي فعاليتهاي كشور را داراست و در اين صورت ميتونيم شاهد رشد صنعت IT باشيم.