تکنولوژی

گفتگو با وحید صدوقی مدیرعامل همراه اول

نام نویسنده: مجتبی محمودی-فاطمه ملکی

اولین گفتگوی ما با وحید صدوقی به سال 85 و روزهای اولی بر می‌گردد که به تازگی بر صندلی مدیر عاملی شرکت ارتباطات سیار تکیه زده بود و هنوز نام همراه اول متولد نشده بود، او و غفاریان مرد استراتژیست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در هر اظهار نظری دایما بر این نکته تاکید می‌کردند که قیمت سیم کارت گران است و باید با توسعه سریع شبکه قیمت آن کاهش یابد.

از آن زمان تا گفتگوی دیگرمان که همزمان شد با تولد نام و نشان همراه اول، حدودا سه سالی گذشت. همانطور که صدوقی وعده داده بود شبکه توسعه یافت، قیمت سیم کارت در یک رقابت تمام عیار ارزان شد؛ همراه اول شد همراه اول. اما گفتگوی پیش روی شما پس از یک وقفه دوساله که داستان مفصلی دارد در حاشیه تلکام یازدهم اتفاق افتاد. وقفه دو ساله گفتگوی ما با او سال مدیریت صدوقی بر گسترده‌ترین شبکه تلفن‌همراه ایران را به پنج سال رسانده و تجربیات او را از مدیر عاملی یک اپراتور 8 میلیونی به 38 میلیونی ارتقاء داده چنانکه او نه دیگر مثل 5 سال پیش که شعار ارزان شدن سیم کارت می‌داد امروز در سر ارایه خدمات ارزش افزوده و در دل رویای یک اپراتو بین‌المللی را می‌پروراند. اگر می‌خواهید بدانید مرد اول همراه اول چه استراتژی‌هایی برای سال‌های آتی در ذهن دارد گفتگوی زیر را بخوانید.

بعد از گذشت یک سال از خصوصی شدن شرکت مخابرات، استراتژی‌هایتان برای بازار داخلی چیست؟ با توجه به اینکه سال‌ها این بحث در ایران مطرح بود که یک اپراتور بزرگ باید در بازارهای بین‌المللی هم حضور داشته باشد برنامه‌های شما برای توسعه در بازارهای برون مرزی چیست؟
ما در بحث استراتژی‌های بازار داخلی افزایش سطح پوشش را مد نظر داریم، تعدادی جاده وجود دارد که در حال افزایش پوشش آنها هستیم. فکر می‌کنم کاری که امسال انجام دادیم و آثار آن را در نمایشگاه تله‌کام دیدید بهترین کار ممکن بود. پژوهش‌های داخلی را به همراه سه شرکت بزرگ خارجی که برای توسعه ارزش افزوده کار کرده بودند را آورده‌ایم تا بتوانیم در 6 ماه آینده سرویس‌های مختلفی به مشترکین خود ارايه کنیم.

به نظرتان این بازه زمانی که اعلام می‌کنید برای ارایه خدمات ارزش افزوده کافی باشد؟
بله، چون تازه شروع کرده‌ایم. باید شرکت‌ها محتوا تهیه و تولید کنند. ضمن آنکه در کنار تولید محتوا این شرکت‌ها تجربه بسیار خوبی دارند که می‌توانند سرویس‌ها را ارايه دهند. بحث دیگری که ما با جدیت در حال پیگیری هستیم بحث پهنای باند(Broadband) است. بر اساس پروانه ما محدودیت در ارايه نسل سوم داریم اما تمام خریدهای تجهیزاتی که امسال داشتیم یعنی آنتن‌های BTS و تجهیزات شبکه‌ای که فراهم کردیم امکان ارتقا به نسل چهارم را دارند. از همین رو در حال آماده کردن خود برای نسل چهارم هستیم. به همین منظور گروهی را برای آموزش به خارج از کشور فرستادیم. از سوی دیگر در حال اجرای طرح پایلوتی هم هستیم تا بتوانیم در این زمینه تجربه کسب کنیم و بتوانیم شبکه را به نسل چهارم ارتقا بدهیم. همه اینها رئوس استراتژی‌های ما در موضوع توسعه بازار داخل است.

حرکت به سمت نسل چهارم برای اپراتوری که در حال حاضر اپراتور مسلط بازار به شمار می‌رود جهش بزرگی است. به نظر شما این جهش با توجه به گستردگی شبکه همراه اول امکان‌پذیر است؟
قطعا امکان‌پذیر است. ما اگر نتوانیم این دوره را بگذرانیم دو سال دیگر نسل سوم قدیمی می‌شود و به پایان عمر خود می‌رسد. تازه اگر بعد از دو سال ما فقط بخواهیم روی نسل سوم کار کنیم نمی‌توانیم درآن زمان خدمات به‌روزی ارايه دهیم. از همین‌رو باید بعد از دو سال توانایی ارايه خدمات نسل چهارم را داشته باشیم. به نظر من سرمایه‌گذاری کردن روي نسل سوم اشتباه است. ما در حال حاضر هم از وندورهای اروپایی بیش از یک هزار BTS خریداری کرده‌ایم که هم نسل دوم، سوم و هم نسل چهارم را سرویس می‌دهد. اگرچه فعلا نسل دوم آن فعال است ولی چون سیستم نرم‌افزاری است می‌تواند به سرعت نسل چهارم را هم ارايه دهد پس مهاجرت ما به نسل‌های بالاتر خیلی سریع خواهد بود.

پس در حال حاضر مهاجرت همراه اول به سمت نسل‌های بالاتر یک بحث نرم‌افزاری است تا سخت‌افزاری؟
بله، دقیقا؛ در مراکز استان‌ها نیز ما تجهیزات خود را قرار می‌دهیم تا با نصب آنها هر چه سریع‌تر سرویس‌های مراکز استان‌ها آماده شود.

استراتژی‌های همراه اول در بعد خارجی چگونه است. با توجه به اینکه همواره بحث حضور یا مشارکت همراه اول در راه‌اندازی اپراتورهای خارجی مطرح بوده است؟
در بحث توسعه بازار خارج از کشور هم انتظار سهامداران عمده که مخابرات ایران را خریداری کرده‌اند بسیار بالا است، چنانکه در این حوزه این مساله به شدت مطرح است که هم مخابرات ایران و هم همراه اول به نوعی در سطح منطقه مطرح باشند. از همین رو اولین مزایده‌ای که برگزار شده بود مزایده اپراتور سوم سوریه است که ما در آنجا شرکت کردیم و اسناد را ارايه دادیم تا بعد از تصویب بتوانیم قیمت را اعلام کنيم.

من معتقدم اگر پنج سال قبل فرصتی برای حضور ما در خارج از کشور فراهم شده بود امکان موفقیت‌مان بسیار بیشتر بود. در واقع حضور خارجی ما باید آن زمان اتفاق می‌افتاد که متاسفانه به دلیل موانعي نش. اگرچه الان دیر شده اما در حال پیگیری هستیم. البته آن زمان ما مجوز هم گرفتیم ولی حضور در خارج از مرزها واقعا مشکل بود. امیدوار هستیم که بتوانیم با ارزیابی‌های بهتر از مرزهای ایران خارج شویم تا بتوانیم در سایر کشورها حضور داشته باشیم. همزمان طرح‌هاي دیگر را هم دنبال می‌کنیم.

با توجه به اینکه می‌خواهید در مزایده اپراتور خارجی شرکت کنید آیا مشخص است که چه شرایطی دارد؟
الان اعلام کرده‌اند که نسل سه خواهد بود و لایسنس 20 سال است.

در این مزایده شرکت مخابرات ایران شرکت می‌کند یا همراه اول؟
در حال تشکیل کنسرسیوم هستیم. چون جزو شرایط اعلام کرده‌اد که متقاضی باید تجربه حضور در دو کشور دیگر را هم داشته باشد. در واقع شرایط خاصی وجود دارد که ما خودمان را برای آن شرایط آماده می‌کنیم تا تایید اولیه را بگیریم.

در واقع در تلاش هستید پارتنر خارجی برای خودتان پیدا ‌کنید؟
در حال مذاکره هستیم، نهایی شد حتما اعلام می‌کنیم.

همراه اول هنوز تجربه کار روی نسل سه را ندارد پس حتما پارتنر خارجی‌اي انتخاب خواهید کرد که این تجربه را هم داشته باشد؟
ما همین الان هم تجربه کار روی نسل سه را داریم. بیش از یک سال است که همکاران ما در این بخش آموزش می‌بینند، تست‌ها را انجام می‌دهند. الان گروهی که در شرکت مشخص شده است یک گروه تحقیقاتی 30 نفره هستند که بر نسل سه کار می‌کنند. گام بعدی هم نسل چهارم است که قرار است روی آن کار شود و تجربه کسب کنیم. اداره‌ای هم برای باند پهن اختصاص داده‌ایم که افراد در آن فعاليت کرده و تجربه کسب می‌کنند.


شما سال 85 مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار شدید و مدیریت دولتی را تجربه کردید و الان یک سال هست که مدیریت غیردولتی را تجربه می‌کنید. این دو دوره مختلف چه تفاوتی در کار شما داشته است. در واقع بین زمانی که مدیریت دولتی داشتید و مدیریت یک سال اخیر شما که کم کم به سمت خصوصی شدن می‌روید چه تفاوت‌هایی وجود دارد؟

از نظر آیین‌نامه‌ها و مقرات که همه آنها باید اصلاح می‌شدند اما فرآیند اصلاح آیین‌نامه کمی طولانی شد. الان آیین‌نامه معاملات، استخدام پرسنل شرکت اصلاح و ابلاغ شده قطعا با این آیین‌نامه‌ها امکان جذب نیرو و آسان شدن خریدها فراهم می‌شود. در گذشته زمانی که می‌خواستیم در خارج از کشور حضور پیدا کنیم محدودیت‌ها و مشکلاتی داشتیم الان اینگونه نیست. شرکت در فراغ بال می‌تواند بررسی کند که چه فرصت‌هایی پیش رو دارد. نمی‌خواهم بگویم که قبلا این فرصت‌ها نبود اما در زمان دولتی بودن بسیاری از قوانین و مقررات دست و پاگیر بودند.

همراه اول در دورانی که در حال خصوصی‌سازی شدن به سر می‌برد حرکتهای مستقلی از شرکت مخابرات ایران دارد، مثلا برند همراه اول با رفتن در فرابورس نمونه‌ای از این دست است. آیا این عملکرد ماحصل سیاست‌هایی است که شرکت مخابرات ایران اتخاذ کرده تا همراه اول یک برند جداگانه باشد یا اینکه قرار است همراه اول تحت برند اپراتور اول فعالیت کند؟
محصول ارتباط سیار با برند همراه اول ارايه می‌شود. همانطور که می‌دانید این برندسازی از سال‌ها قبل اتفاق افتاده است. در واقع از جمله تصمیماتی است که آن زمان در مجمع شرکت مخابرات ایران با نظر ريیس مجمع آقای غفاریان این تصمیمات اتخاذ و مباحث نهایی می‌شد. الان برای رفتن به فرابورس هم این همکاریها وجود دارد. یعنی مجمع ما مصوب کرده که به فرابورس برویم و کار را دنبال کنیم. این نوع سیاستگذاری‌های حاکمیتی برای همراه اول است و همراه اول این موارد را کاملا با مجمع هماهنگ می‌کند.


منظور ما این است که آیا سیاست شرکت مخابرات ایران این است که همراه اول را به یک بلوغ برساند تا امکان واگذاری کامل آن وجود داشته باشد؟

من بعید می‌دانم که واگذاری کامل مد نظر سهامداران باشد. درست است که درصدی از سهام را واگذار می‌کنند تا ارزش شرکت مشخص شود اما گمان نمی‌کنم واگذاری کامل شود. در این مرحله تنها 10 درصد همراه اول واگذار می‌شود تا مردم بتوانند سهام را بخرند، وی در نهایت این بستگی به نظر مجمع دارد که تا چه حد می‌خواهد واگذار کند. تصمیمی که فعلا گرفته شده این است که 10 درصد از طریق فرابورس عرضه شود. تصمیم بعدی می‌تواند افزایش واگذاری سهام باشد.

اساسنامه برای رفتن به فرابورس نهایی شده است؟
بله، اساسنامه همراه اول برای ورود به فرابورس آماده است.

از چه زمانی اساسنامه جدید اجرا می‌شود؟
ما شرکت سرمایه تامین امین را به عنوان مشاور انتخاب کردیم و کلیه فرآیند ورود به فرابورس و کارهای ثبتی و…را به این شرکت محول کرده‌ایم تا فرآیند انجام کار با سرعت بیشتری پیش برود.

این کار در نیمه دوم سال مالی شرکت مخابرات اتفاق می‌افتد، بسیاری اینگونه تحلیل و پیش‌بینی کرده‌اند که با توجه به اینکه شرکت مخابرات ایران پارسال با افزایش استهلاک تجهیزات، سود خود را افزایش داد امسال هم با واگذاری سهام همراه اول در بورس می‌خواهد نسبت به افزایش سود سهام خود اقدام کند. آیا این تحلیل از نظر شما درست است؟
ورود ما به فرابورس اصلا ربطی به این بحث‌ها ندارد چراکه ما این مساله را اوایل سال جاری مطرح کردیم و مشخص شد که صاحب سهم در نظر دارد تا سهام را به مردم واگذار کند.

در حالی‌که خود شرکت مخابرات ایران در بورس است چرا باید تصمیم گرفته شود که یک برند تحت پوشش خود را به فرابورس ببرد؟من یک مثالی می‌زنم تا این موضوع قدری روشن‌تر شود. ما وقتی وارد فرابورس می‌شویم با ده درصد سهامی که عرضه می‌شود 10 درصد تخفیف مالیاتی دریافت می‌کنیم. این به نفع شرکت است. بسیاری از اپراتورهاي بزرگ دنیا در بورس‌های خارج از کشور خود هستند. پس این تصمیم یک تصمیم استراتژیکی است که سهامداران همراه اول اتخاذ کرده‌اند چون ارزش و اعتبار همراه اول در فرابورس به صورت عدد و رقم و شفاف مشخص می‌شود. این موضوع نشان می‌دهد اگر مدیریت خوب انجام شود باعث افزایش سهام شرکت می‌شود و اگر مشکلی ایجاد شود باعث سقوط ارزش سهام می‌شود. پس هر گونه اقدام ما که امروز بر سهام مخابرات تاثیر می‌گذارد فردا ملموس‌تر بر سهام خود همراه اول تاثیر می‌گذارد. این تدبیر خیلی خوبی برای شفاف‌سازی فرآیندهای مالی و مدیریتی است.

نکته‌ای که وجود دارد این است که پروانه مخابرات ایران به صورت یک پروانه تجمیعی واگذار شده که همراه اول، تلفن ثابت، اینترنت و همه متعلقاتش در این پروانه گنجانده شده است؛ بحثی که وجود داشت این بود که شرکت همراه اول یک شرکت پولدار و پولساز است ولی بخش‌های دیگر مخابرات بخش‌هایی هستند که بعضا زیانده هستند. از همین رو این استراتژی ورود به فرابورس می‌تواند شرکت ارتباطات سیار را به دلیل موقعیت مالی خوبی که دارد مستقل‌تر کند و به شتاب بيشتري وادارد و در عین حال شرکت مخابرات ایران بتواند مشکلات بخش‌هایی که زیانده یا کم سود هستند را مرتفع کند؟
شرکت مخابرات ایران سال قبل فقط یک شرکت زیانده داشت. در شش ماه نخست امسال هم اصلا شرکت زیانده نداشتیم. شاید برخی شرکت‌ها بر اساس سرمایه‌ای که دارند سود کمتری بدهند اما زیانده نیستند. ما 31 شرکت تابع مخابرات ایران داریم که صورت‌های مالی آنها به صورت مستقل مشخص می‌شود ضمن آنکه بر اساس آخرین صورت مالی که در بورس هم عرضه شده است ما شرکت زیانده نداریم.

پس همه شرکت‌ها سودده هستند اما میزان سودهی آنها با هم متفاوت است. مثلا وقتی یک شرکت دارایی کمتری دارد سود کمتری هم دارد ولي می‌توان با ارتقای کیفیت و به کارگیری سیاست‌هایی میزان سود را افزایش داد. این بحثی است که در شرکت‌های مخابراتی نیز دنبال می‌شود. شاید روزی مخابرات تصمیم ورود به بورس را برای شرکت‌های مخابراتی استانی خود هم بگیرد. من معتقدم شرکت‌های مخابراتی استانی هم سهامداران باانگیزه استانی دارند که می‌توانند سهامشان را خریداری کنند. این یک جاذبه هم در بورس ایجاد می‌کند و هم خود مشترکین می‌توانند سهام داشته باشند.

این دومین سالی است که همراه اول در نمایشگاه تله‌کام حضور متفاوتی داشته است. امسال شرکت‌های خارجی را نیز به نمایشگاه آورد؛ آوردن این شرکت‌ها تحت چه استراتژی بود؟ چه چشم‌اندازی در این زمینه در ذهن دارید؟
این شرکت‌ها تامین‌کننده ارزش افزوده هستند و سال‌ها در کنار اپراتورهای بزرگ اروپایی کار کرده‌اند و تجربه دارند. قرار است این تجربه و دانش فنی در کنار شرکت‌های همکار داخلی که محتوا تهیه می‌کنند به مشترک ما ارايه شود. ما دیر شروع کردیم، می‌خواهیم این تاخیر خود را با ارايه سرویس‌های متعدد و متنوع و حضور شرکت‌های خارجی جبران کنیم.

در این مدت که مبین‌نت فعالیت خود را شروع کرده همراه اول تلاش زیادی کرده است تا مشارکتی با مبین‌نت داشته باشد چنانکه به دنبال این است ک مجوزهای لازم این کار را از رگولاتوری دریافت کند. بحثی که مطرح است این است که می‌گویند عمر وایمکس رو به اتمام است با توجه به اینکه همراه اول می‌خواهد به سمت نسل چهارم موبایل حرکت کند چه لزومی دارد که یک بخش از سهام وایمکس مبین‌نت را بگیرید؟
پروانه اپراتورهای وایمکس در واقع چهار پروانه است که یکی از آنها وایمکس است. در سه‌تای دیگر اقلام باارزشی وجود دارد که ما به آنها هم توجه کرده‌ایم. در واقع توجه ما به آنها است. در این دوره یکساله وایمکس می‌تواند به ما برای تکميل سرویس‌ها به مشترکین کمک کند ولی در سه آیتم دیگر موارد باارزش دیگری هم وجود دارد که ما به دنبال آنها هم هستیم.

شرکت مخابرات تا حالا سرویس‌های باارزش‌تر از وایمکس را داشته مثلا انتقال داده چیز جدیدی نیست که نداشته باشد مگر اینکه VOIP مد نظر شما باشد…

بالاخره چیزی‌هایی هست که الان نداریم!

VOIPرا می‌خواستید؟
اجازه بدهید که من نگویم.

تا آنجایی که ما می‌دانیم در این مدت شما در خصوص بخش بک‌هال هم با مبین‌نت مذاکره نکرده‌اید؟
ما اطلاعات بک‌هال را گرفتیم و تست‌های آن را انجام می‌دهیم. قطعا ما سایر موارد پروانه را هم فعال می‌کنیم تا هر چه سریع‌تر بتوانیم از این سرویس‌ها استفاده کنیم. الان مشترکین ما کارت دائمی، اعتباری و اینرنت ای‌دی‌اس‌ال دارند؛ وایمکس این سبد را تکمیل می‌کند. ما در آینده می‌توانیم یک هم‌افزایی ایجاد کنیم تا مشترکین ما هر موقع خواستند از هر خدمتی استفاده کنند.

اما قبول دارید عمر وایمکس رو به اتمام است؟
قبول دارم ولی شما باید دقت داشته باشید بخشی از این مسايل به رقابت بین وندورها ربط دارد. برخی از وندورها نسل سه و نسل چهارم را تعقيب و برخی دیگر وایمکس را پيگيري می‌کنند.

و شما هنوز تمایل دارید که وایمکس را دنبال کنید…
ما چون می‌دانیم که در این حوزه هنوز فرصت وجود دارد پس برای ما ارزش افزوده بیشتری دارد که سهام وایمکس را هم داشته باشیم.

پس اپراتور مسلط بازار به شدت به دنبال این است که سبد خود را تکمیل کند…
ما می‌خواهیم به مشترک خود انواع سرویس‌ها را ارايه کنیم. اگر مثلا ای‌دی‌اس‌ال یا وایمکس خواست وجود داشته باشد تا نیازشان تامین شود.

تغییر و تحولات مدیریتی در ماه‌های اخیر در همراه اول مشاهده می‌شود…
اعلام می‌کنیم(اگرچه عصر ارتباط پیش از این خبر تغییرات مدیریتی در همراه اول را منتشر کرده بود اما پیش از انتشار این گفتگو تغییرات هیات مدیره همراه اول رسما اعلام شد).

تا چه اندازه این تغییر و تحولات در هیات مدیره به ورود همراه اول به بورس مربوط می‌شود…
قطعا ارتباط درد. یعنی افرادی می‌آیند که در این حوزه تجربه دارند.

در ارتباط با اپراتورهای دیگر چگونه عمل می‌کنید؟
در چه خصوصی؟

رومینگ بین اپراتورهای داخلی…
این مساله را رگولاتوری پیگیری می‌کند تا نظر اپراتورها را بگیرند، ما هم استقبال می‌کنیم.

اما مساله‌ای که وجود دارد این است که همراه اول همیشه به عنوان یک اپراتور مسلط مدعی بوده که شرایط من باید لحاظ شود. این شرایط چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد تا همراه اول راضی شود که شبکه خود را رومینگ کند…
ما این بحث را هم با رگولاتور داشتیم و هم پشت میز اپراتورها این بحث دنبال می‌شود. ما می‌گوییم اگ می‌خواهیم سرویس رومینگ را ارايه کنیم این سرویس شرایط خاص خود را دارد. این میزان جاده‌ای که همراه اول پوشش داده است نرخش و سرویسش باید مشخص باشد. این تفاوت‌ها باید دیده شود. نمایندگان ما آنجا حضور دارند و این مسايل را مطرح می‌کنند.

این تفاوت‌ها به صورت عددی برایتان مشخص شده است؟
نه، چندان وارد جزيیات نشدیم.

در حالی که جزيیات مشخص نشود چگونه می‌توان به توافق رسید؟
الان اپراتور سوم می‌تواند از رومینگ ما استفاده کند و ما از رومینگ نسل سه آنها استفاده کنیم و زمینه همکاری وجود دارد؛ پس بستگی به شرایط طرفین دارد. ما از مذاکره استقبال می‌کنیم.

ارتباط اینترکانکشن شما با اپراتور دوم به کجا رسید؟
در پروانه پیش‌بینی شده، مشکلی ندارد و انجام می‌شود.

از نظر درآمدی چطور؟
مشکلی ندارد.

مشکلاتی که قبلا بوده، حل شده…
با ایرانسل جلساتی برگزار می‌شود ولی توافقنامه نهایی نشده است. اما در خصوص اپراتور سوم در پروانه ما آمده و نهایی شده است.

با اپراتور دوم هنوز بر اساس توافق قبلی خود عمل می‌کنید؟
یک نفر به عنوان مرضی‌الطرفین انتخاب شده است تا بتوانیم به توافق برسیم.

اسم شخص را می‌توانید بگویید…
اجازه بدهید به جمع‌بندی و توافق نهایی برسیم.

در خصوص اینترانکشن با اپراتور سوم در پروانه آنها آمده که مشابه شرایطی که در اپراتور دوم باید عمل شود؟
نه، شرایطش فرق می‌کند.

ولی همان تعرفه‌ها است در پروانه اپراتور سوم اعلام شده است؟
نه، در پروانه ما غیر از آن آمده است. در پروانه ما به صراحت آمده که ترافیک اینترکانکشن برای مبدا به مقصد به چه صورت باید محاسبه شود.

اما این مساله‌ای است که هنوز با اپراتور دوم نتوانستید به نتیجه برسید…
برای اپراتور دوم در پروانه به صورت خاص تعریف شده است برای سایرین(دیگر اپراتورها) به صورت کلی آمده است.

آِیا تعرفه‌های اتصال متقابل با اپراتور سوم مشخص است؟
ترافیک از سمت مبدا 80 درصد و مقصد 20 درصد است.

مگر برای اپراتور دوم اینچنین نیست؟
نه آنجا برابر است و 50-50 است.

و موضوع آخر اینکه همراه اول برای جذب مشتری چه چشم‌اندازی برای خود ترسيم کرده است؟
بر اساس آن چیزی که در پروانه پیش‌بینی شده امکان جذب برای ما فراهم است.

تعداد سیم‌کارت‌های روشن شما چقدر است؟
بر اساس آخرین آمار بیش از 30 میلیون سیم‌کارت فعال داریم و حدود 38 میلیون سیم‌کارت واگذار شده است.

شما مبنای پروانه را سیم‌کارت روشن در نظر می‌گیرید؟
بله، رگولاتور به این صورت اعلام کرده است.

امکان گسترش کار و اینکه درخواست مجوز بیشتری را داشته باشید وجود دارد؟
حتما ،طبق پروانه عمل می‌کنیم.

فکر می‌کنید سال آینده چه تعداد مشترک بتوانید جذب کنید؟
به نظر من در یکی دو سال آینده با توجه به ورود اپراتور سوم بازار رقابتی‌تر می‌شود و با رقابتی شدن بازار سقف‌ها برداشته می‌شود.

یک بحثی که در شرکت مخابرات ایران پیگیری می‌شود بحث افزایش و در واقع متعادل‌سازی تعرفه‌ها است. با توجه به رقابتی شدن بازار در بحث تعرفه‌ها آیا می‌خواهید روند خاصی را پیگیری کنید؟ روند کاهشی یا افزایشی خواهید داشت؟
ما سعی کرده‌ایم سرویس را بهبود ببخشیم. مثلا پیش از این برای MMS بست 100 کیلوبیتی بود که آن را به 300 افزایش دادیم یعنی با همان قیمت قبلی حجم ارسال سه برابر شده است.

پس برنامه‌ای برای کاهش قیمت‌ها ندارید؟
ما هم به بازار نگاه می‌کنیم و به هم ظرفیت‌های موجود سرویس شبکه و کیفیت آنها و متناسب با آن سرویس‌ها را ارايه می‌کنیم.

قاعدتا چشم‌اندازی برای افزایش قیمت که ندارید…
بعید می‌دانم.

در یک سالی که خصوصی شدید چقدر بابت حق لایسنس و تسهیم درآمد به دولت پرداخت کردید؟
پرداختی ما در شش ماه اول امسال سه برابر شد.

یعنی درآمدتان هم سه برابر شد؟
نه، درآمدمان سه برابر نشده اما سودمان افزایش داشته اس. سود درآمد شرکت 1950 میلیارد تومان بوده ولی پرداختی تقریبا سه برابر شده است.

مبلغی که بابت لایسنس پرداخت کردید چقدر است؟
490 میلیارد تومان لایسنس کل مخابرات بوده است.

و سهم شما؟
حدودا 430 میلیارد تومان.

در خصوص سایت شیرینگ تجربه ناموفقی دارید؛ قرار است آن را در استان‌های دیگر اجرا کنید؟ در این زمینه با شهرداری گفتگویی داشتید؟

ناموفق نبود، خوب بوده است.

ایجاد 15-10 سایت عملکرد مطلوبی محسوب نمی‌شود!
قرار بود به صورت متقابل انجام شود. ما 37 سایت را سرویس دادیم و اپراتور دیگر 11 سایت را سرویس داد. اگر واگذاری 25 سایت بعدی را انجا دهند ما این کار را توسعه می‌دهیم.

نقش شهرداری برای ارتباط مشترکین شهر به کجا رسید؟ هنوز فعال است؟
بله، فعال است.

واگذاری در شهرهای دیگر مشکلی ندارد؟

منبع : عصر ارتباط

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا