تولید تجهیزات وایمکس به صرفه نیست
موبنا- مدیرعامل شرکت فنون ارتباطات سیار اعلام کرد: بودجه تحقیقاتی لازم را برای ساخت و تولید تجهیزات وای مکس نداریم.
غلامرضا بهروزی با اشاره به اینکه در زمینه ساخت و تولید تجهیزات وایمکس وارد نخواهیم شد، اعلام کرد: هیچ حمایتی از ساخت تجهیزات صنایع پیشرفته درایران نمی شود.
وی با بیان اینکه به نظر می آید مسوولان بیشتر قصد دارنند تجهیزات شبکه خود را از کشورهای خارجی تامین کنند، ادامه داد: این موضوع درمورد وایمکس نیزمصداق دارد و تمامی تجهیزات شبکه وایمکس از شرکت های خارجی تامین می شود.
چندی پیش شاهرخ شیبانی اعلام کرد که نباید از شرکت های وایمکس انتظار داشت که تجهیزات خود را از داخل تامین کنند، به دلیل اینکه محصول داخلی برای این سرویس توسط شرکت های داخلی تولید نشده است.
به گفته وی تنها دکل هاو سایر تجهیزات سخت افزاری از این دست توسط شرکت های داخلی تامین شده واغلب این تجهیزات بیشتر چینی و مابقی آن کره ای است.
آبان ماه سال 87 سازمان تنظیم مقررات، شرکت مبین نت را در تمام استان ها، ایرانسل mtn را در شش استان تهران، آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و خوزستان ، شرکت مشارکتی سیار اصفهان (اسپادان) را در اصفهان و شرکت رایانه دانش گلستان را در استان گلستان به عنوان برندگان مزایده وایمکس معرفی کرد.
براساس شرایط پروانه، این شرکت ها باید سرویس دهی خود را پس از 9ماه از زمان دریافت پروانه آغاز می کردند که هم اکنون اپراتور ایرانی خارجی ام تی ان – ایرانسل و مبین نت واگذاری این سرویس را آغاز کرده اند.
وایمکس، سیستم دیجیتال ارتباط بی سیم بوده و جایگزینی مناسب شبکه های ADSL و بی سیم کوتاه برد نواحی شهری است.