برندهای برتر جهان دیجیتال
تجارت و تبلیغات در این روزگار، دنیایی از برندها و مارکها را در ذهن هر کدام از ما به وجود آورده است. این اتفاقی است که نه در یک روز و چند ساعت بلکه در طول روزها و ماهها و سالهای گذشته روی داده است.
وقتی به خیابانها میرویم یا در بزرگراهها رانندگی میکنیم تبلیغات مربوط به برندهای مختلف و محصولتشان بیش از هر چیز دیگری توجه ما را به خودشان جلب میکنند. با این حال اما در میان این تبلیغات رنگارنگ و متنوع معمولا نام چند برند برای اغلب ما آشنا هستند که این آشنایی یا به واسطه تجربه شخصی از این برند است یا حتی از طریق گفتوگوهای روزمره به وجود آمده است. هر چه هست اما تنها بعضی از این برندها براي اغلب ما شناخته شده و محبوب هستند.
این درست همان موضوعی است که شاید برای بسیاری از ما در ابهام باشد؛ اینکه این برندهای محبوب چطور و از چه طریقی به این محبوبیت رسیدهاند شاید سوالی باشد که در ذهن ما بارها و بارها تکرار شده است.
با این اوصاف تصورتان را از دنیای برندها به سطح جهان و تمام کشورها گسترش بدهید. با این دیدگاه تصور ما از برندها و میزان محبوبیت آنها هم تغییر میکند. درست به همین دلیل هم هست که وقتی یک برند در سطح جهان و کشورها به محبوبیت میرسد، قطعا روند رشد و داستان موفقیت آن برای اغلب ما جالب توجه خواهد بود. وبسایت Interberand مطابق روند هر ساله خودش به تازگی فهرستی از 100 برند برتر و محبوب دنیا را اعلام و منتشر کرده است.
در این فهرست برندهای متفاوتی از صنایع مختلف به چشم میخورند، اما نکته جالب آن است که در میان این 100 برند بیش از 20 برند به صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات تعلق دارد و این نشاندهنده رشد کاربردهای این صعت در میان مردم دنیا و افزایش سطح دسترسی آنها به این خدمات است. علاوه بر اینها، حضور بیست و سه برند برتر دنیای تکنولوژی در این فهرست نشان از آن دارد که محبوبیت محصولات و خدمات تکنولوژی در سرتاسر دنیا در حال افزایش است.
مقبولیت یا مدیریت و سرمایهگذاری درست روشی که Interberand برای تشخیص و معرفی برندهای برتر دنیا بهکار برده است، در واقع جواب همان سوالی است که در ذهن همه ما وجود دارد. این وبسایت اعلام کرده است که در این بررسی بیشتر بر مدیریت و حجم سرمایهگذاریهای انجام شده در یک برند تمرکز شده است. به عقیده کارشناسان این وبسایت، این دو عامل مهم در حقیقت داراییای یک برند را به وجود میآورند. البته در این میان تمام آنچه که یک برند از طریق آنها به محبوبیت رسیده از شیوه تبلیغات و فروش گرفته تا نحوه ارسال و تحویل کالا به مشتریان هم عوامل مهم و تاثیرگذاری در افزایش میزان مقبولیت و البته جذب سرمایه در یک برند است. بر اساس اعلام این کارشناسان سه عامل مهم عملکرد مالی یک برند در محصولات و خدماتش، نقش یک برند در متقاعد کردن خریداران به خرید و بالاخره قدرت و نفوذ یک برند در محبوبیت آن بیشترین نقش را دارند.
عملکرد مالی یک برند در حقیقت تعیین کنندهترین عامل در افزایش سود و رشد اقتصادی آن برند است. البته مدیریت درست و مناسب یک شرکت و برند میتواند عملکرد مالی آن را تا حد قابل توجهی افزایش دهد.
نقش یک برند در میزان متقاعد کردن یک خریدار به خرید محصولی خاص آنقدر مهم است که ما بارها و بارها شنیدهایم که مردم و خریداران یک محصول را با نام یک برند خاص میشناسند و این باور حتی تا نسلهای بعد هم ادامه پیدا میکند. این همان عامل مهمی است که در میزان فروش و محبوبیت یک برند تاثیر چشمگیری دارد.
در نهایت قدرت و نفوذ یک برند همان عاملی است که باعث میشود آن برند بتواند درآمد و سود آینده خودش را به صورت تضمین شده تخمین زده و روی آن برنامه ریزی کند. این عامل به صورت یک نمره از حداقل 0 تا حداکثر 100 متغیر است و در واقع با بررسی روند تاریخی موفقیت، یک برند بدست میآید. این عامل است که میتواند یک برند را به برندی جهانی و شناخته شده در کشورهای مختلف تبدیل کند.
برندهای محبوب تکنولوژی
اگرچه اولین برند محبوب در این فهرست متعلق به دنیای تکنولوژی نیست، اما دومین برند به این عرصه تعلق دارد. IBM نامی است که برای هر کاربری در هر جای این دنیا شناخته شده است. به عقیده کارشناسان Interberand این شرکت در طول نه سال گذشته روند رو به رشدی را با خریدهای استراتژیک و مناسب خودش داشته است. اما سومین برند محبوب دنیا، محبوبترین برند دنیای نرمافزار یعنی Microsoft است. این شرکت اما محبوبیت نام خود را با تولید سیستم عاملهای محبوب ویندوز در سرتاسر دنیا افزایش داده است. Google چهارمین برند محبوب دنیاست که در سال 2009 در جایگاه هفتم این فهرست قرار داشت. قدرت نفوذ این برند تا حدی است که این روزها بسیاری از کاربران با شنیدن نام جستجو بلافاصله به یاد نام این برند میافتند. Intel بزرگترین تولید کننده پردازنده دنیا هم که در سال 2009 رتبه نهم این فهرست را در اختیار داشت، امسال به جایگاه هفتم صعود کرده است.
بزرگترین و محبوبترین برند در بازار جهانی موبایل یعنی Nokia در جایگاه هشتم این فهرست قرار دارد. دهمین رتبه اما به یکی از بزرگترین تولید کنندگان بازار کامپیوترهای شخصی یعنی HP اختصاص دارد. کمی پایینتر شرکت بزرگ Cisco در جایگاه چهاردهم قرار گرفته است.
Apple یکی از محبوبترین برندهای دنیای تکنولوژی اما امسال با سه پله صعود در جایگاه هفدهم این فهرست قرار گرفته است.
اما در این میان نکته جالب توجه آن است که برندهای مربوط به شرکتهای تولیدکننده لوازم مصرفی الکترونیکي یا هیچ تغییری نداشتهاند یا حتی با چند پله سقوط در فهرست امسال قرار گرفتهاند. با این اوصاف شرکتهای Samsung، SAP، Canon، Sony، Amazon، Nintendo، Dell، Philips، eBay، BlackBerry، Xerox، Yahoo، Panasonic و Adobe به ترتیب در جایگاههای 19، 22، 26، 33، 34، 36، 38، 41، 42، 43، 54، 59، 66، 73 و 88 فهرست صد برند برتر امال قرار گرفتهاند.