در جنگ جهانی دوم هم زيمنس جاسوس بود
مهر- بر اساس اسناد منتشر شده از سوی انگلیس، جاسوسان آلمان در زمان جنگ جهانی دوم تحت پوشش کارکنان شرکت زیمنس فعالیت می کردند.
در یکی از این اسناد که با نام “شرکت زیمنس-شوکرت” طبقه بندی شده آمده است : قانونی در سال 1936 در آلمان تصویب شده بود که می گفت در زمان جنگ هر مرد و زن آلمانی وظیفه دارد تا اطلاعات مفید برای سرزمین پدری خود را جمع آوری کند و حتی افرادی که علاوه بر تابعیت آلمان تابعیت کشور دیگری را داشته و در آلمان حضور نداشتند نیز موظف به تبعیت از این قانون بودند و در زمان جنگ جهانی دوم این قانون همچنان در آلمان اجرا می شد.
در ادامه این پرونده آمده است : کارکنان این شرکت موظف بودند تا در مورد کارکنان محلی در کشورهایی چون هند، ایران، ایسلند و شیلی اطلاعاتی را جمع آوری کرده و آنها را در اختیار روسای خود قرار دهند.
به نوشته هاآرتص، دولت انگلیس در مجموعه 170 سند محرمانه را منتشر کرده که فقط برخی از آنها بر روی اینترنت قرار گرفته است. یکی از این پرونده ها مربوط به “وولف مانکوویتز” اولین نویسنده فیلمنانه جیمز باند است که فیلم “کازینو رویال” از روی نوشته او ساخته شد است.
سرویس های اطلاعاتی انگلیس نگران این موضع بودند که وولف عامل کا.گ.ب بوده باشد. وی در نیمه دهه 1950 سفری را به شوری سابق داشت و پس از بازگشت اعلام کرد که قصد دارد بر روی یک پروژه انگلیسی-شوروی کار کند اقدامی که خشم سرویس های اطلاعاتی انگلیس را برانگیخت.
بر همین اساس سند دیگر درباره “حلقه جوانان هیلتری” است که در گوشه و کنار بریتانیا تشکیل شده بودند و لندن تصور می کرد که کار اصلی این حلقه ها جاسوسی برای آلمن نازی است.