تقلب در بازار تلفن همراه همچنان رو به افزايش
موبنا-به اعتقاد یک کارشناس حوزه تلفن همراه، نبود اتحادیه مستقل برای نظارت و ساماندهی موجب افزایش چشمگیر انواع تقلب در بازار تلفن همراه شده است.
“امیر شهنواز” با اشاره به گسترش فعالیت قاچاقچیان در بازار تلفن همراه به خبرنگار موبنا گفت:مدتی است که برخی از فروشندگان متقلب برای افزایش سود به تعویض لوازم اصلی جعبه های گوشی و یا عرضه گوشیهای کارکرده به جای گوشیهای نو اقدام می کنند.
وی تصریح کرد: در شرایط فعلی که روز به روز بر شمار سء استفاده کنندگان در این بازار افزوده می شود، متاسفانه هیچ گونه نظارت دقیق و منسجمی بر عملکرد این گونه واحدها و فروشندگان متقلب که اکثرا بدون پروانه نیز در حال فعالیت هستند، صورت نمی گیرد.
وی افزود: این در حالی است که اتحادیهها و انجمنهای مختلفی هستند که خود را متولی بازار تلفن همراه میدانند، اما تاکنون اقدام چشمگیری در این بازار انجام ندادهاند.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل نبود اتحادیه مستقل برای فروشندگان گوشی تلفن همراه هر روز شاهد افزایش عرضه گوشیهای قاچاق و تقلب برخی فروشندگان سودجو در این حوزه هستیم به طوری که حدود 95 درصد از سهم این بازار به عرضه گوشی هایی اختصاص یافته که بدون پرداخت حقوق قانونی وارد کشور شده اند.
این کارشناسان بازار افزود: از سال 85 که تعرفه این کالای دیجیتالی و ارتباطی افزایش یافت عنان این بازار پرمصرف در اختیار قاچاقچیان قرار گرفت به طوری که این افراد به سهولت و در انظار عمومی به عرضه این نوع گوشی ها می پردازند.
به گزارش موبنا، نبود اتحادیه یا صنف ویژه گوشی تلفن همراه، عدم نظارت وکنترل عرضه گوشی های قاچاق، عدم کنترل انبارهایی که عموما گوشی های قاچاق در آنها نگهداری می شوند از عواملی است که باعث شده بازار گوشی تلفن همراه همچنان آشفته بماند.