تکنولوژی

هنر سیمبین^3 و هوشمندی نوکیا N8v

سیمبین^3، آخرین نسخه سیستم عامل گوشی های هوشمند نوکیا، که در 17 ژانویه 2010 به صورت رسمی رونمایی شد طبق اعلام بنیاد سیمبین بیش از 250 قابلیت تکنیکی جدید را در خود جای داده است.
” تغییراتی که سیمبین^3 به همراه نوکیاN8 در روش تولید گوشی های هوشمند نوکیا به وجود آورده است توانسته با پررنگ کردن هرچه بیشتر استراتژی نوکیا، سیمبین را همچنان به عنوان جز جدانشدنی گوشی های هوشمند آیند نوکیا نیز قرار دهد.” این ها بخشی بود از سخنان اولی پکا کالاسوو، مدیر ارشد اجرایی نوکیا، و همچنین تیمو یوهاموتیلا، مدیر ارشد مالی نوکیا، 20 سال بعد از هنگامی که کمپانی بریتانیایی، Psion، برای نخستین بار در سال1987 ساخت نمونه ابتدایی سیمبین را با نام، EPOC OS، برای دستگاه های organizer دیجیتالی محبوب خود آغاز نمود.

اندکی پس از آن، با همکاری سایر سازندگان گوشی های هوشمند، سیمبین به نرم افزاری قابل استفاده برای گوشی های موبایل درآمد و در سال 2001 گوشی نوکیا 9210 Communicator به عنوان اولین گوشی تحت نرم افزار باز (open) سیمبین رونمایی گردید. این گوشی به کاربران این امکان را می داد تا بتوانند نرم افزارهای مورد علاقه خود را بر روی گوشی هایشان نصب نمایند. پس از 9 بار عرضه نسخه های مختلفی از سیمبین، شرکت Symbian Softwareدر سال 2008 توسط کمپانی نوکیا خریداری شد. و سرانجام در فوریه 2010، سیمبین به عنوان یک پلت فرم کامل متن باز ارائه گردید تا همگان بتوانند به صورت رایگان آن را دانلود کرده و بر روی گوشی های مختلف نصب نمایند.

سیمبین اولین سیستم عامل در گوشی های هوشمند بوده که به قابلیتpre-emptive multitasking (اجرای توأمان چند برنامه) مجهز است. این قابلیت، به عنوان یکی از بارزترین خصوصیات سیمبین، این امکان را به سیستم عامل می دهد تا در حین اجرای یک برنامه، امکانات گوشی موبایل را به برنامه های موازی دیگر نیز تخصیص دهد، بدون آنکه آن برنامه را به طور کامل متوقف نماید. این قابلیت به معنای واقعی خود در سیمبین^3و نوکیاN8، اولین گوشی نوکیا مجهز به این سیستم عامل نمایان است. ضمن آنکه همراهی قابلیت جدیدvisual task switcher نیز توانسته این گونه امکانات سیمبین را در نوکیاN8 کامل تر کند. سیمبین^3 با معماری گرافیکی خاص خود توانسته یک رابط کاربر سریع و پاسخ گو را در نوکیاN8 ایجاد نماید؛ با عکس العمل نسبت به حرکات مختلف انگشتان مانند ارتباط با یک کلیک، تغییر صفحه با حرکت انگشت (flick scrolling) و همچنین امکان زوم با باز و بسته کردن انگشتان روی صفحه (pinch-zoom) ارتباط با گوشی به آسان ترین شکل مهیا شده است. ضمناً می توان با ایجاد سه صفحه نمایش مختلف به همراه نرم افزارهای جداگانه به راحتی آنها را با حرکت انگشتان جابجا کرد. سیمبین^3 با مهیا کردن قابلیت کنترل فایل های صوتی روی صفحه با انگشت در کنار Fusion Player، جایگزینMedia Player ، امکانات موسیقایی نوکیاN8 را نیز کامل کرده است.

اما این تمام داستان نیست زیرا همان طور که اولی پکا می گوید “خبرهای خوبی برای طراحان نرم افزار نیز در راه است.” سیمبین^3 گوشی نوکیاN8 را به عنوان اولین گوشی نوکیا مجهز به محیط نرم افزاری Qt کرده است تا این امکان را به طراحان بدهد ضمن طراحی نرم افزارهای خود، آنها را در گوشی های مختلف نیز به اجرا درآورند.

مجموعه سیستم عامل های نوکیا اخیراً با حضور MeeGo در کنار سیمبین کامل تر شده است. اولی پکا معتقد است که “هریک از این پلت فرم ها نقاط قوت خاص خود را دارند که نوکیا آن ها را هدف قرار داده است.” سیمبین با وسیع تر کردن رده گوشی های هوشمند نوکیا سعی در پوشش دادن محدوده بیشتری از بازار را دارد، در حالی که MeeGo بر سرعت بخشیدن به پیشتازی ارائه راه حل در بازار متمرکز شده است.

براساس گزارشی از گارتنر، گوشی های هوشمند با پلت فرم سیمبین در سال 2009 با فروش تقریبی 81 میلیون توانستند 46.9 درصد سهم بازار را از آن خود نمایند. اما طبق گفته ارشدترین مقام اجرایی نوکیا این مسیر با عرضه “خانواده ای” از سیستم عامل سیمبین و همچنین ورود بیش از 50 میلیون گوشی با پلت فرم سیمبین^3 در سال های آینده نیز ادامه خواهد داشت. بدون شک سیمبین^4 که اکنون در حال سپری کردن مراحل مقدماتی است اولین عضو این “خانواده” خواهد بود که تا سال 2011 برروی گوشی های نوکیا قرار گرفته و کاربران را مجهز به رابط کاربری با قابلیت های جدید خواهد نمود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا