تکنولوژی

درآمد 3211 ميليارد تومانی همراه اول از مشترکان

سرويس مخابرات- درآمد شرکت ارتباطات سيار ايران از محل کارکرد سيم کارت‌هاي دائمي و اعتباري در سال 88 به 3211 ميليارد و 189 ميليون و 300 هزار تومان رسيد.

به گزارش عصر ارتباط، مطابق صورت‌هاي مالي حسابرسي شده 12 ماهه شرکت ارتباطات سيار ايران منتهي به 29 اسفند ماه 88 که از سوي بورس منتشر شده، درآمد تفکيکي اين شرکت از کارکرد مشترکين خطوط دائمي 19 ميليون و 526 هزار و 331 ميليون ريال بوده که شامل درآمدهاي حاصل از آبونمان، ارتباطات شهري، بين شهري و بين‌المللي، پيام کوتاه، جابه‌جايي بين شهري، جابه‌جايي بين‌المللي، پيام صوتي و ساير خدمات ارايه شده است.

درآمد اين شرکت از فروش رمز شارژ خطوط اعتباري نيز 12 ميليون و 585 هزار و 562 ميليون ريال در سال 88 بود که شامل درآمد حاصل از فروش رمز شارژ به شکل فيزيکي و الکترونيکي به صورت عمده فروشي و خرده فروشي، توسط بخش خصوصي و شرکت‌هاي مخابرات استاني و بانک‌هاي عمل کشور به مشترکين خطوط اعتباري مي‌شود.

درآمد سه هزار و211 ميليارد تومان همراه اول از بيش از 37 ميليون مشترک سيم کارت دائمي و اعتباري اين اپراتور به‌دست آمده است.

درآمد استفاده از امکانات شبکه همراه اول توسط ساير شرکت‌هاي تلفن‌همراه يا اپراتورهاي ديگر نيز يک ميليون و 983هزار و 733 ميليون ريال است که شامل درآمد حاصل از اتصال فيزيکي شبکه شرکت‌هاي تلفن‌همراه داخلي با شبکه اين شرکت و نيز رومينگ داخلي مشترکين شرکت‌هاي تلفن‌همراه داخلي و مشترکين رومينگ بين‌المللي در شبکه اين شرکت است.

درآمد اين شرکت از مجموع فروش خطوط تلفن‌همراه نيز به يک ميليون و 103 هزار و 978 ميليون ريال رسيد که يک ميليون و 53 هزار و 170 ميليون ريال آن از محل فروش خطوط اعتباري، 49 هزار و 346 ميليون ريال از درآمد فروش خطوط دائمي و يک هزار و 362 ميليون ريال از درآمد فروش شماره‌هاي رند بوده است. همچنين ارسال پيام‌هاي کوتاه متني انبوه در سال 88 براي اين شرکت 30 هزار و 437 ميليون ريال درآمد داشته است. در واقع اين ميزان درآمد مربوط به درآمدي است که اين اپراتور از پيمانکاران ارسال انبوه پيامک‌هاي متني (SMS) دريافت کرده است. ازهمين رو درآمد حاصل از پيامک‌هايي که مشترکان به يکديگر ارسال مي‌کنند به عنوان درآمد کارکرد مشترکان منظور شده است. شرکت ارتباطات سيار به عنوا يکي از شرکت‌هاي زير مجموعه مخابرات ايران به‌دليل ارايه خدمات تلفن سيار به مشترکان همواره سودزا بوده است. اين شرکت که با نام تجاري همراه اول فعاليت مي‌کند پيش از خصوصي‌سازي تجميعي مخابرات ايران به‌دليل سودزايي‌اش بهترين گزينه براي خصوصي سازي و ورود به بورس به شمار مي‌رفت. اين درحالي است که اکنون شرکت ارتباطات سيار در قالب پروانه اپراتور اول در زير مجموعه شرکت مخابرات ايران واگذار شده است .

بستانکاري‌ها

شرکت ارتباطات سيار از محل حساب‌هاي دريافتني تجاري خود مبلغ 5 ميليون و 999 هزار و 263 ميليون ريال از مشترکين خود طلبکار است که از اين مبلغ 3ميليون و 388 هزار و 599 ميليون ريال مربوط به کارکرد سيکل ششم است و در 9 روز اول فروردين ماه سال 89 مبلغ 59 هزار و 888 ميليون ريال وصول شده است. همچنين از شرکت‌هاي تلفن‌همراه داخلي مبلغ 12 هزار و 210 ميليون ريال طلبکار است که اين مبالغ شامل مطالبات ناشي از درآمد فراگردي مشترکين شرکت‌هاي TKC کيش و اسپادان اصفهان در شبکه اين شرکت (رومينگ داخلي) است. طلب همراه اول از متقاضيان تلفن‌همراه 192 هزار و 354 ميليون ريال است که بخش عمده اين مبلغ مربوط به بدهي مشترکين فعلي شرکت بابت قسمتي از بهاي پرداخت نشده خطوطي است که در سال‌هاي 84 و 85 خريداري و به ترتيب مبالغ 148 هزار و 310 ميليون ريال و 37 هزار و 205 ميليون ريال آن‌ها تاکنون تسويه نشده است.

ابهامات

در يادداشت‌هاي توضيحي گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانوني بورس آمده است که اقدامات هيات مديره اين شرکت در ارتباط با تکاليف مجامع عمومي عادي مورخ دوم تير ماه 88 و قبل از آن تا تاريخ اين گزارش به نتيجه نهايي نرسيده است که شامل تسويه و استرداد مبالغ 3/192، 31 هزار و 5/172 و 86/212 ميليارد ريال از مطالبات شرکت پست بانک، وزارت امور اقتصاد و دارايي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و سازمان امور مالياتي بابت اضافه پرداخت‌هاي مالياتي و اتخاذ تمهيدات لازم جهت تسويه و به حداقل رساندن موجودي کالاي سرمايه‌اي نزد ادارات و معاونت‌ها مختلف مي‌شود. از ديگر اين موارد مي‌توان به انتقال مالکين قانوني درخصوص مبلغ 38 ميليارد ريال از دارايي‌هاي ثابت مشهود و انشعابات برق سايت‌هاي BTS از شرکت مخابرات ايران و ساير اشخاص به نام شرکت و پيگيري موثر نسبت به رفع مغايرت سنواتي حساب‌ها با شرکت ارتباطات زيرساخت اشاره کرد. حق‌السهم پروانه ارايه خدمات تلفن همراه، تلفن ثابت و ارتباطات داده‌ها مجموعا سه ميليون و 896 هزار و 667 ميليون ريال است که بابت حق السهم اين شرکت از امتياز پروانه ارايه خدمات تلفن‌همراه که سالانه به اقساط مساوي تا پايان سال 1391 پرداخت مي‌شود، همراه اول بايد دو ميليون و 191 هزار و 875 ميليون ريال در سال 88 پرداخت مي‌کرده است.طبق يادداشت توضيحي 29 صورت‌هاي مالي بابت هزينه‌هاي تعيين شده در موافقتنامه پروانه فعاليت صادره از سوي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، جمعا مبلغ 5 هزار و 776 ميليارد ريال (سال قبل 6/547 ميليارد ريال) بابت حق‌السهم رگولاتوري از درآمدهاي ارايه خدمات به مشترکين توسط شرکت در صورت‌هاي مالي درج شده است اما به موجب اطلاعات موجود، سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي هزينه متعلقه را بيش از مبلغ مذکور اعلام کرده است و تا تاريخ اين گزارش، نتايج توافقات نهايي انجام شده در ارتباط با این موضوع، در اختيار بورس قرار نگرفته و تعيين تاثير تعديلات احتمالي بر صورت‌هاي مالي مورد گزارش براي سازمان بورس ممکن نبوده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا