تکنولوژی

7 دليلي که شما اينترنت نداريد

بوي تعطيلات نوروز که شنيده مي‌شود، نفسي چاق مي‌کني و با خود مي‌گويي شايد تعطيلات نوروز زمان خوبي براي سرک کشيدن به سايت‌هايي باشد که در طول سال به گزينه علاقه‌مندي‌هاي اضافه کرده‌اي تا سر فرصت به آن‌ها سري بزني. براي همين هم مثل گربه‌ها که از شنيدن بوي سنبل‌الطيب مست مي‌شوند، تو هم از بوي سنبل ايراني و تعطيلي‌هاي بهار سرمستي و مثل خيلي‌هاي ديگر پاساژها را در روزهاي شلوغ آخر سال گز کرده‌اي تا شايد بتواني مودمت را به روز کني و WiFi راه بيندازي در چارديواري‌ات يا اين‌که ADSL را براي اولين بار مهمان خانه‌ات کني.

اگر هم که ADSL در منطقه شما مثل منطقه ما هنوز وارد نشده پس به صداي قيژ قيژ اتصال دايل آپل دلخوش کنيد که اين خود نيز غنيمتي است که خانه ما از همين نيز بيشتر از يک سال است که بي‌نصيب شده است.

شانس است ديگر. البته بيشتر از همه فناوري ارتباطات است ديگر. خيلي قابل اعتماد نيست. بزرگان که مي‌گويند اين خاصيت فناوري است که چندان اعتمادي نمي‌توان به آن کرد. پس در آخر همه برنامه‌هايت به هم مي‌خورد.

دنبال راه چاره مي‌گردي؟ پس اول بايد چشمه مشکل را پيدا کني. دست نگه داريد. براي ما هم شرايط سختي است که تعطيلات طولاني نوروز باشد و دسترسي به هيچ احد و ابدي نباشد و آن وقت اينترنتي هم که به آن دلخوش کرده بودي تا در اين روزها حوصله‌ات سر نرود، به يکباره قطع شود اما قبل از اين‌که به سراغ ظرف آجيل بروي يا هر از گاهي انگشت مبارک را در ظرف سماق هفت‌سين فرو کني و بمکي، اين مطلب را بخوان شايد بتواند کمکي کرده يا از دم خيالت را از داشتن اينترنت در باقي روزها راحت کند و مجبور شوي سري به قفسه‌هاي کتابخانه شخصي‌ات بزني.

دلايل زيادي وجود دارد که مي‌تواند موجب عدم دسترسي شما به اينترنت شود اما قبل از اين‌که دل و روده رايانه خود را بيرون بکشيد و فحش و ناسزا بار اين مخابرات بيچاره که ديگر کم‌تر تقصيري در اختلالات اينترنت دارد، بار کنيد، اين مطلب را بخوانيد.

ADSL هنوز کوپني است

سمنو از آن دسته خوراکي‌هايي است که کم‌تر در طول روزهاي سال يافت مي‌شود اما در سفره 7‌سين ايراني‌ها به دليل نمادين بودن آن به نشانه فراواني! وجود دارد و اين همان حکايت ADSL ايراني است که کم‌تر به دست مردم رسيده و اگر يک سر نخ آن را در اختيار داري حتي با کيفيت و کميت کم کلاهت را محکم نگهدار که سر اين رشته را اين روزها از خيلي‌ها پس گرفته‌اند و شرکت‌ها ترجيح داده‌اند به سراغ مشترکان فربه‌تر بروند تا من و توي کاربر خانگي.

وايمکس شما هم نرسيده است

سيب هفت‌سين امسال ما کال است. نماد زيبايي و تندرستي آن امسال فقط يک شعار است زيرا از آن سيب‌هاي سفت و نرسيده‌اي است که بيشتر از يک گاز نمي‌تواني به آن بزني. قرار بود سيب وايمکس گل سرسبد هفت‌سين امسال باشد که ظاهرا به دليل نباريدن برف و ريزش زودهنگام باران بهاري چندان به بار ننشسته است.

چهار اپراتوري که دمدماي عيد پارسال مجوز وايمکس گرفته بودند به جز يکي از آن‌ها، بقيه که وايمکس موبايل را به عنوان عيدي پارسال نيز خواسته بودند هنوز نتوانسته‌اند ثابت آن را هم عيدي بدهند. پس ناراحت نباشيد از وايمکس هم خبري نيست. فقط يک اپراتور بذرهاي آن را کاشته که تازگي‌ها هم با اين باران‌هايي که اين چند وقت اخير حسابي باريد، تازه شکوفه زده است.

خطوط PCM و کافوهاي نوري

سير هفت‌سين امسال راوي نماد واقعي اينترنت ايران است که جدا به درمان و طبيب نياز دارد. مي‌دانم سخت است. خوب درکتان مي‌کنم اين يکي ديگر مثل بوي بد خود سير غيرقابل تحمل است. بزرگان طايفه مخابرات که مي‌گويند تنها 5 درصد از خطوط مشترکان تلفن ثابت PCM يا روي کافوي نوري است اما ما هم که دور و وري‌هاي خودمان را مي‌شماريم تعدادشان خيلي بيشتر از اين حرفاست ضمن اين‌که عليرغم اين‌که قول دادند هر سال 20 درصد از آن‌ها را جمع‌آوري کنند اما رشد قارچ‌گونه دارند و ما که هرچه خط جديد ديديم PCM بود و روي آن امکان ارايه اينترنت پرسرعت نبود.

حالا فهميديد حتي اگر هر روز قيف و قير و نگهبان هم که باشند باز يک چيزي کم است؟ بيابيد دکتر را.

تن آشناي فيبرنوري با بيل

ما هم که نفهميديم چطوري اين قطعي‌هاي اينترنت تنها سر راه کاربران ايراني سبز مي‌شوند و ديگر کاربران دنيا اين رنج‌ها را به ديده منت نمي‌پذيرند اما هرچه که باشد ريشه در کابل‌هاي فيبر نوري دارد که ديگر تنشان در مسير جنوب ايران به لنگر کشتي‌ها و بيل مکانيکي و شايد دندان کوسه‌ها آشنا شده و بيشتر از هر از چندگاهي در سال دچار خسران مي‌شود.

اولين موضوعي که در زمان قطعي اينترنت در ذهن کاربران متبادر مي‌شود، قاعدتا نبايد قطعي لينک شرکت ارتباطات زيرساخت و يا قطع کابل فيبر نوري باشد اما از آنجايي‌که اين مساله به وفور در ايران رخ مي‌دهد، ديگر همه کاربران اينترنت کشور با اين موضوع آشنا شده‌اند، پس به گيرنده‌هاي خود دست نزن؛ اينترنت از هر طريق و روشي امروز قطع است.

دوستي مي‌گويد براي اين‌که اينترنت کشور درست شود بايد همه بنيانش را خراب کرد و از اول ساخت. به همين مناسبت براي تمامي ‌کابل‌هاي فيبر نوري کشور عيد امسال سبزه‌اي سبز مي‌کنيم تا باشد که نماد نوزايي آن را مهمان خانه‌مان کنيم.

مخابرات سرويس نمي‌دهد

وقتي به پدر خبر دادم که شايد امسال عيد ميزبان مهمان ويژه‌اي به نام ADSL در خانه‌مان باشيم آن هم از نوع مخابراتي با کمال تعجب نگاهم کرد و گفت: وقتي شرکت‌هاي خصوصي هستند براي چي مخابرات سرويس مي‌دهد و برايش توضيح دادم که شايد حداقل هفته‌اي يکبار اين موضوع را فرياد زده‌ايم اما….

به هر حال زماني خيلي نزديک گمانمان بر اين بود حالا که شرکت‌هاي PAP مراکزي که قرار است در آن‌ها سرويس دهند را گزينشي انتخاب کرده‌اند و خيلي از مراکز هنوز رنگ تجهيزات ADSL آن‌ها را نديده‌اند، منتظر اينترنت پرسرعت شرکت مخابرات ايران بمانيم. اين شرکت يک سالي از دريافت مصوبه هيات وزيرانش مبني بر عرضه 3ميليون اينترنت پرسرعت مي‌گذرد اما استان تهران با همه دبدبه و کبکه‌اش تنها توانسته 100 هزار پورت اينترنت پرسرعت نصب و راه‌اندازي کند و تنها 14 هزار پورت آن را واگذار کند و عليرغم اين‌که به تازگي به جرگه خصوصي‌ها وارد شده و از روز ازل هم به واگذاري کابل مسي به آن همواره مورد باد انتقاد قرار گرفته شده، هنوز نتوانسته از انحصاراتي که دارد به خوبي بهره‌برداري کند و کاربران بايد منتظر طلوع خورشيد آن باشند.

لينک‌ها قطع است

سرکه باشيد؛ نماد شکيبايي و عمر آيا چاره ديگري هم هست منتظر بمانيد تا روزي اين شرکت ارتباطات زيرساخت و اين اپراتورها که مسووليت تامين پهناي باند من و تو را بر عهده دارند از محاسبات کيلويي به ازاي هر کاربر براي تامين پهناي باند دست بردارند و به روزي 2 تا 3 مگابايت پهناي باند به ازاي هر کاربر در کشور فکر کند. شايد اگر اينچنين فکر کنند حداقل لينک‌هايشان به هر دليلي مانند کابل برگردان و برنگردان قطع نشود، البته گزينه ديگري هم وجود دارد. صلاح نيست.

گرچه اين آرزو عمر نوح مي‌خواهد و صبر ايوب اما يادتان باشد که ماهواره اميد هم با اميد به فضا رفت، باشد که ما هم با اميد به اين اينترنت ذغالي متصل شويم.

اينترنت قطع شد

و اما دليل آخر….BUZZ…..هستي؟ الو؟ بگذار دليل هفتم را هم بگم….اه. باز هم اينترنت قطع شد…BUZZ….من برمي‌گردم.

منبع : عصر ارتباط

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا