تکنولوژی

سبيت در سکوت

چهل و يکمين دوره نمايشگاه سبيت آلمان در سکوت محض داخلي و خارجي آغاز به کار کرد.

به گزارش عصرارتباط، بزرگ‌ترين نمايشگاه فناوري اطلاعات دنيا در حالي در ميانه هفته گذشته آغاز به کار کرد که سبيت آلمان با گذشت چهار دهه از حيات خود با پايين‌ترين حجم بازديد‌کننده ثبت‌نام شده در کل تاريخ تقريبا نيم قرني‌اش مواجه بود و استقبال عمومي و تخصصي از آن از 8 هزار شرکت‌کننده و 840 هزار بازديد‌کننده در سال 2001 به 4 هزار شرکت‌کننده و 370‌ زار بازديد‌کننده تقليل‌ يافته؛ پديده‌اي که در مقياسي بسيار کوچک‌تر براي شرکت‌کنندگان ايراني آن نيز اتفاق افتاده است.

هانوفر در سکوت

آنجلا مرکل- صدر اعظم آلمان- و خوزه لوئيس زاپاترو – نخست وزير اسپانيا- افتتاح‌کنندگان رسمي اين نمايشگاه نيمه تاريک بودند که در آن ابتدا مرکل به يک مساله داخلي پرداخت و سپس طرف اسپانيايي‌اش خواستار موضعي متحد در اروپا در برابر مقوله اينترنت شد. صدر اعظم که مطابق اغلب اظهارنظر‌هاي اخيرش در کوشش بود براي انتخابات آتي چهره‌اي کاملا اقتصادي از خود بروز دهد عليرغم اعتراضات اخير برخي مقامات که خواستار يک نهاد مستقل در آلمان در براي تصميم‌گيري در خصوص فضاي مجازي هستند تاکيد کرد به هيچ وجه اعتقادي به ايجاد يک وزارتخانه مجازي ندارد و وزير اقتصاد آلمان را کما في‌سابق مسوول تنظيم روابط انبوه شرکت‌هاي خصوصي بخش IT‌ با دولتش مي‌داند. حرف‌هاي مرکل در واقع واکنش به حرف‌هاي آگوست ويلهم شير- رييس اتحاديه فناوري، مخابرات و رسانه‌هاي جديد آلمان يا همان بيت‌کام- بود که خواستار تشکيل يک وزارتخانه مستقل براي IT شده بود و استدلال‌هايش در اين باره بي‌شباهت به استدلال‌هاي همتايان ايرانيش در بخش خصوصي IT کشورمان نبود. البته اين بانوي صدراعظم در پايان حرف‌هايش تاکيد کرد پهناي باند کشورش در سا جاري ميلادي تا 75 درصد رشد خواهد داشت.

زاپاترو هم به نوبه خود در سخناني که بيشتر بوي تهديد مي‌داد تا ترغيب به حاضران در مراسم افتتاحيه هشدار داد: اگر اتحاديه اروپايي يک سياست واحد در برابر دنياي سايبر و براي توسعه نقش خود در فضاي مجازي اتخاذ نکند، به زودي و به شدت از ايالات متحده و ساير کشورهاي مدعي در اين عرصه عقب خواهد افتاد و خود او به عنوان رييس دولت در کشوري که جزو پيشرفته‌ترين دولت‌هاي اروپايي در اين حوزه است اذعان دارد شرايط ملتش فاصله بسياري تا رسيدن به شرايط مطلوب امروز جهان مجازي دارد.

تهران در سکوت

جست‌وجويي سريع در سايت رسمي نمايشگاه نشا مي‌دهد که ايران اين بار نيز تنها يک نماينده در سبيت بيشتر ندارد؛ شرکت نمايشگاهي پارسان که به عنوان شريک رسمي سازمان توسعه صادرات ايران در اين سايت ثبت شده است.

محمد ثروتي- رييس هيات مديره اين شرکت- که در هنگام تهيه گزارش حاضر در آلمان روزگار پرمشغله‌اي را مي‌گذراند غرفه کوچک ايران در اين سالن را محصول حمايت مالي و مديريتي چهار نهاد يعني سازمان توسعه تجارت، شوراي عالي اطلاع‌رساني، مرکز جشنواره رسانه‌هاي ديجيتالي و دفتر همکاري‌هاي فناوري رياست جمهوري اعلام کرد و گفت: متاسفانه دشواري‌هاي هماهنگي ميان همين نهادها و همسو کردن اقدامات آن‌ها باعث شد نتوانيم در داخل کشور پوشش خبري لازم را درباره نحوه حضور ايران در سبيت انجام دهيم.

به گفته ثروتي مشکلات ويزا و تاخيرهاي مداوم در نهايي‌شدن ليست شرکت‌کنندگان هم در اين جريان موثر بوده است و گفت: در خصوص برخي شبهات مطرح شده درباره نحوه انتخاب اين شرکت‌کنندگان بايد اعلام کنم که ما از ماه‌ها پيش از اين در خصوص نحوه شرکت در سبيت فراخوان منتشر کرده بوديم و تقريبا تمامي شرکت‌کنندگان هم از ميان منتخبان برتر صادراتي به انتخاب شرکت افرا که از زيرمجموعه‌هاي سازمان توسعه تجارت است يا از ميان برندگان جشنواره رسانه‌هاي ديجيتال که زير مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است ه ما معرفي شده‌اند و ما در واقع بيشتر نقش هماهنگ‌کننده را داشته‌ايم تا قضاوت‌کننده. با اين وصف محدوديتي در انتخاب‌ها نبوده و تقريبا هر فرد حايز شرايطي که به ما مراجعه کرده امکان حضور در سبيت را يافته ‌است.

پس از حذف 2 شرکت‌کننده به سبب ردشدن ويزاي آن‌ها، ليست 12 شرکت‌کننده باقي‌مانده حاوي چندين نام آشنا است که از اين ميان مي‌توان به مرکز تحقيقات صنايع انفورماتيک، پيمانکار استانداري وزارت صنايع و ابرا تهران که توليدکننده موبايل‌هاي ايراني است اشاره کرد.

سيماپرداز (توليد‌کننده تخته‌هاي امتياز)، پويندگان راه سعادت (توليد‌کننده مانيتورهاي علايم حياتي) آريانا (توليد‌کننده نرم‌افزارهاي آموزش زبان فارسي) سروش مهر (توليد‌کننده قلم‌هاي هوشمند) آداک (توليد‌کننده قفل‌ها نرم‌افزاري)، رسانه‌ساز دانش (توليد‌کننده نرم‌افزارهاي مديريت محتوا) و همچنين موسسه مشهور نور که محصولات نرم‌افزاري اسلامي توليد مي‌کند هم جزو اعضاي اين ليست هستند.

غير از مرکز تحقيقات صنايع انفورماتيک، حضور سازمان نظام صنفي رايانه‌اي استان يزد که با جمعي از توليد‌کنندگان بوردهاي الکترونيکي و پارک فناوري‌اش در نمايشگاه شرکت کرده قابل توجه است ولي در نهايت بودن خود دو مجموعه انتخاب‌کننده يعني افرا و جشنواره رسانه‌هاي ديجيتالي در ميان شرکت‌کنندگان هم جاي بحث دارد.

ثروتي با اشاره به اين امر که امسال سازمان توسعه تجارت ايران همکاري بسيار مطلوب‌تري را براي حضور نمايندگان ايراني در سبيت داشته است، مي‌گويد: سازمان توسعه تجارت قبول کرده است که تا 50 درصد هزينه زمين و غرفه‌سازي را بپذيرد و به همين دليل دست ما براي حضور مناسب‌تر بازتر بود هرچند پرداخت‌هاي ديرهنگام اين موضوع بسيار روي مرحله آماده‌سازي تاثير گذاشت.

رييس هيات مديره پارسان در پايان گفت‌وگوي کوتاه تلفني خود تاکيد کرد: همه اين فعاليت‌ها هدفي جز روشن نگه داشتن چراغ فناوري ايران در آن سوي مرزها به هر قيمتي ندارد چرا ه بدون شک مهم‌ترين مشکل صادراتي شرکت‌هاي ما عدم آشنايي با فضاي بازار جهاني و ضعف در عرضه است نه ضعف در توانايي فني و به همين دليل ما به تجربياتي از قبيل سبيت نيازمنديم.

فناوري در سکوت

هرچند موج اخبار جديدي که از فناوري‌هاي معرفي‌ شده از سبيت روي خبرگزاري‌ها قرار گرفت در ميانه نمايشگاه رفته رفته رو به بهبود گذاشته است ولي همچنان فقدان معرفي يک فناوري ذاتا جديد بسياري از رسانه‌هاي حاضر در سبيت امسال را آزار داد.

به عنوان مثال، ظاهرا رايانه همراه جديد اپل موسوم به iPad باز هم مانند اغلب محصولات اين شرکت موج‌ساز شده است و اينتل و اسوس هر کدام با ارايه رايانه‌هاي همراه و تختي موسوم به Classmate و E-Reader خبرساز شده‌اند؛ ضمن آن‌که چند کمپاني ديگر مانند Mio و آرکاس هم ايده ‌رايانه همراه تمام لمسي اپل را در اين نمايشگاه تقليد کرده‌اند. IBM هم فقط سري سرورهاي جديد خودش که از فناوري X86 پشتيباني مي‌کنند را با يک معماري جديد به سبيت آورده که ظاهرا تا 4 برابر از همتايان خودشان سريع‌تر هستند.

شايد يکي از معدود فناوري‌هاي واقعا جديد پرده‌برداري شده در نمايشگاه سبيت امسال پلتفرم ION2 از سوي انويديا باشد که در واقع راه‌حل اين غول گرافيکي جهان براي دنياي رو به گسترش نت‌بوک‌ها به حساب مي‌آيد ولي از آنجا که اين فناوري نيز در حيقت پيش از اين به صورت پيش‌نمايش در کامپيوتکس معرفي شده بود ظاهرا در اين زمينه هم سبيت صاحب شانس چنداني نبوده است.

منبع : عصر ارتباط

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا