میزان تجارت الکترونیکی تا پایان سال 87 به هزار میلیارد تومان رسید
وزیر ارتباطات دیروز در چهارمین همایش ملی فناوری اطلاعات ضمن نامیدن دولت دهم به عنوان نخستین دولت الکترونیکی کشور گفت: سهم تجارت الکترونیکی از 3 دهم درصد در سال 87 باید به 30 درصد در پایان برنامه پنجم ارتقا یابد.
فناوران- روز گذشته هتل المپیک تهران میزبان چهارمین همایش ملی فناوری اطلاعات با موضوع «تجارت الکترونیکی» بود. در مراسم آغازین این همایش پس از گزارش یوسف پور، عضو هیات علمی همایش، رضا تقیپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تعریف و تشریح تجارت الکترونیکی و برشمردن مزایای آن برای حضاری که عمدتا متخصصان و کارشناسان تجارت الکترونیکی بودند، سخنرانی خود را با ارایه چند آمار به پایان رساند.
وزیر ارتباطات در خصوص میزان تجارت الکترونیکی در کشور گفت: ميزان تجارت الكترونيكي تا پايان سال 87، يك هزار ميليارد تومان است كه نسبت به توليد ناخالص داخلي حدود 3 دهم درصد است.
وی تصريح كرد: براساس فصول توسعه فناوري اطلاعات و خدمات الكترونيكي در برنامه توسعه پنجم كه به تاييد كارگروه مديريت IT دولت رسيده حداقل 30 درصد تجارت خارجي ما بايد الكترونيكي شود.
وی افزود: سهم تجارت الكترونيكي در وليد ناخالص داخلي و به تعبيري مجموع تجارت الكترونيكي در سال 2006 در جهان، هشت هزار و 104 ميليارد دلار است كه نشان ميدهد ما در مقايسه با جهان در ابتداي مسير هستيم و طبيعتا كمترين توقع و دستاوردي كه ميتوانيم از تجارت الكترونيكي داشته باشيم اين است كه در اين كلانشهر شلوغ ما را از دام بروكراسيهاي زياد و مسایل پيچيده مديريت شهري خلاص كند و موضوع قطعي آن است كه امروز ما سرويسهاي زيادي را در بانكها به صورت الكترونيكي ارایه ميكنيم.
وزير ارتباطات گفت: سياست وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات اين است كه با توجه به اينكه قرار است خدمات ارتباطي در بخش خصوصي توسعه پيدا كند، بايد از توسعه زيرساختهاي ارتباطي حمايت شود و با تصويب مقررات جديد به اپراتورها کمک کند تا آنها بتوانند خدمات پيشرفته را بهتر به مردم و صاحبان كسب و كار و صاحبان دستگاههاي اجرايي ارایه دهند.
تقیپور سيستم بانكي روان و دقيق و تدوين نظام مالي و حقوقي را از جمله بسترهايي دانست كه براي تجارت الكترونيكي مورد نياز است. همچنين پذيرش اسناد الكترونيكي توسط مراجع قضايي، ايجاد زيرساختهاي ارتباطي پرسرعت و مطمئن و ايجاد بسترهاي مخابراتي را از ديگر ضروريات دانست.
وي با بيان اينكه ايجاد سرويسهاي جديد از اولويتها محسوب ميشود و ما بايد اين فضا را يجاد كنيم كه اپراتورها با حركت به سمت نسل جديد كه از نظر ظرفيت، سرعت و حجم تبادل اطلاعات بيشتر و با سرعتتر از شبكههاي قبلي حركت ميكنند، گفت: توسعه دسترسي بر مبناي فيبر از سياستهاي راهبردي ديگر است.
وي ايجاد پايگاههاي داده ملي را يك بحث اساسي و مورد تاكيد در برنامه پنجم توسعه دانست كه بهعنوان زيرساخت اطلاعاتي محسوب شده و اظهار كرد: از آنجا که پايگاههاي داده ملي ارتباط هر حوزه را با حوزههاي ديگر برقرار میكند، در بعضي حوزهها ايجاد اين پايگاهها شروع شده و در برنامه پنجم توسعه همه دستگاهها بايد اين پايگاهها را ايجاد كنند.
وزير رتباطات گفت: نكته آخر تاكيد بر ماموريتهاي اين همايشها و اطلاعرساني عميقتر و موثرتر درباره اينكه فضاي امروز كشور باز شده و بايد در انتهاي برنامه پنجم در نقطه خوبي در ارایه خدمات الكترونيكي قرار بگيرد.
وي اظهار كرد: نكته مهم ديگر اين است كه مديران غيرتخصصي مقداري نسبت به موضوعات مرتبط با فناوري اطلاعات كم توجهاند كه يكي از اثرات اصلي اين همايشها آن است كه با توجه به مزيتها از توسعه فناوري اطلاعات در سازمانها احساس ميكنيم اين مديران هم بايد كاربري جدي فناوري اطلاعات را در حوزههاي مديريتي خود مد نظر قرار دهند.
همچنین در حاشیه این راسم تقیپور در مورد قطعی مکرر شبکه شتاب و گلایه مسوولان بانکی کشور از کیفیت بانکداری الکترونیکی گفت: در زمینه بانکداری الکترونیکی در آغاز راه هستیم، بنابراین بروز برخی مشکلات طبیعی است.
وی از مسوولان بانکی کشور خواست مشکلات فنی خود را به این وزارتخانه منعکس کنند تا به تدریج برطرف شوند.
گفتنی است در مراسم آغازین این همایش از برخی مقالهها تقدیر به عمل آمد و به طور ویژه از سردبیر روزنامه فناوران اطلاعات، به خاطر تلاش برای فرهنگ سازی، اطلاعرسانی و آموزشی قدردانی شد.