نمایشگرهایی برای کاربران حرفه ای
پیشتر گفته بودم کیفیت رنگ ها برای کاربران حرفه ای مانند گرافیست ها، انیمیشن کارها، تدوین گران فیلم و غیره بیش از هر عامل دیگری اهمیت دارد و اغلب این دوستان دست به دامان نمایشگرهای گران می شوند. نکته بد ماجرا این است که صرف خرید مدلی با قیمتی گزاف لزوماً همراه با کیفیت نخواهد بود. مصرف کننده حرفه ای که با رنگ ها سروکار دارد نیازمند مدل گران تری است که از تکنولوژی دیگری بهره می برد.
پانل ال سی دی تمامی نمایشگرهای معمول بازار از گونه TN است. از سه، چهار و هشت تکنولوژی مختلف در تولید پانل های ال سی دی استفاده می شود که اینگونه TN ارزان ترین و برای استفاده عامه بهترین است چراکه کیفیت رنگ هایی که تولید می کند برای استفاده های عام قابل قبول است و زمان پاسخگویی پیکسل های آن فوق العاده است. زمان پاسخگویی کمتر نمایشگری در بازار داخلی بیش از پنج میلی ثانیه است و این مقدار در مدل های فاخر تا دو میلی ثانیه کاهش یافته است. هر چند چشمان بنی بشر قادر به تشخیص مقادیر کمتر از 10، 12 ثانیه نیستند. گونه TN تکنولوژی ال سی دی یک مشکل اساسی دارد که مربوط می شود به کیفیت رنگ های تولید و البته استفاده از دویدهای نوری ال ای دی می تواند قدری از مشکلات را کاهش دهد اما حلال آن نیست.
هر پیکسل کامل شامل سه پیکسل رنگی قرمز، سبز و آبی است. این پیکسل های رنگی باید هشت بیتی باشند تا پیکسل کامل به صورت 24 بیتی عمل کرده و قادر به تولید 7/16 میلیون رنگ باشد. اما پیکسل های رنگی گونه TN به صورت هفت بیتی کار می کنند و در نتیجه پیکسل کامل داستان ما به صورت 21 بیتی عمل کرده و رنگ هایی که تولید می کند خیلی هم واقعی نخواهد بود. سازندگان پانل ها از الگوریتم های مختلفی استفاده می کنند تا رنگ های بیشتری را شبیه سازی کرده و کیفیت رنگ های نمایشگر را ارتقا می دهند. جالب این است پیکسل های رنگی برخی از نمایشگرهای ال سی دی زیادی ارزان قیمت به صورت شش بیتی کار می کند و نباید از این نمایشگر انتظار کیفیت داشت.
چه باید کرد
کاربران حرفه ای باید از دو تکنولوژی ویژه استفاده کنند که اولی به پانل مربوط می شود و دومی به سیستم تولید نور پس زمینه.
استفاده از تکنولوژی ال ای دی به عنوان منبع تولید نور پس زمینه تضمین می کند که نوری که از پشت به پیکسل ها تابیده می شود شامل تمامی رنگ های طیف مرئی از مرز مادون قرمز تا ماورای بنفش است. البته تکنولوژی ال ای دی خود شامل دو گونه ارزان و فاخر است. باید تحقیق کرد و از گونه فاخر استفاده کرد.
اما برای تکنولوژی مورد استفاده در پانل ال سی دی بی خیال گونه TN شده و از گونه های مختلف PVA و IPS استفاده کرد. گونه های دیگری مانند ASV و MVA هم در دسترس هستند که پانل های تولیدشده با آنها در بازار ایران چندان قابل دسترس نیستند. شرکت های Hitachi و Philips و LG از گونه های مختلف IPS و Samsung و Sony و از گونه های مختلف PVA در تولید مدل
های فاخر استفاده می کنند. به تصورم شرکت NEC هم از گونه IPS استفاده می کند.
در بازار داخلی محصولات فاخر سامسونگ، ال جی، سونی و قدری هم NEC قابل ابتیاع هستند.
منبع : سرمایه