تکنولوژی

بهترین زمان برای خرید لوازم صوتی و تصویری

نام نویسنده: مريم عسگري

– بازار لوازم صوتي و تصويري، طي ماه‌هاي اخير علاوه بر اينكه دستخوش يك ركود طولاني مدت شد، با كاهش شديد قيمت‌ها مواجه شد.

ضمن اينكه عرضه كالاهاي قاچاق و بدون گارانتي طي مدت اخير با وجود كاهش قيمت‌ها در حد قابل توجهي افزايش يافت.

به طوري كه در بازار شاهد هستيم همين تعداد اندك تقاضا براي لوازم صوتي و تصويري مربوط به تلويزيون‌هاي قاچاي است.

اين در حالي است كه ابراهيم درستي، رييس اتحاديه فروشندگان لوازم صوتي و تصويري و لوازم يدكي تهران اعلام كرده بود، كاهش قيمت‌ها منجر به كاهش ورود كالاهاي قاچاق به كشور مي‌شود، اما اين اتفاق نيفتاد و در بازار شاهد افزايش عرضه نمونه‌اي قاچاق هستيم.
در اين رابطه و براي اطلاع از شرايط بازار لوازم صوتي و تصويري و برنامه‌هاي اين اتحاديه، براي بهبود شرايط بازار، گفت‌و‌گویی با ابراهيم درستي، رييس اتحاديه لوازم صوتي و تصويري و لوازم يدكي انجام داده‌‌ایم که می‌خوانید.

با توجه به اينكه بازار لوازم صوتي و تصويري، طي ماه‌هاي گذشته با كاهش شديد قيمت‌ه مواجه بوده است و بسياري از فعالان بازار نسبت به اين قضيه و ركود حاكم بر بازار گله‌مندند، شما وضعيت بازار را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟
اين گفته فعالان بازار در رابطه با ركود طولاني مدت بازار لوازم صوتي و تصويري صحت دارد و ما در بازار لوازم صوتي و تصويري به ويژه تلويزيون‌هاي LCD از خرداد ماه سال گذشته تاكنون شاهد يك ركود طولاني مدت هستيم. البته اين اتفاق در بازار جهاني نيز رخ داده است و كاهش شديد قيمت‌ها و ركود حاكم بر بازار داخلي، پيرو اين اتفاق در بازارهاي جهاني افتاده است. به هر حال در شرايط فعلي، قيمت‌ها در بازار متعادل شده است و مي‌توان گفت قيمت‌ها به كف بازار رسيده است و بهترين زمان است كه مصرف‌كنندگان براي خريد كالاهاي صوتي و تصويري اقدام كنند.

در مورد بازار گوشي تلفن همراه چطور؟ به نظر شما قيمت گوشي تلفن همراه هم مانند لوازم صوتي و تصويري به حد مطلوب رسيده است يا اينكه قيمت‌ها پايين‌تر از عرف بازار است؟
در بازار گوشي تلفن همراه نيز مانند لوازم صوتي و تصويري، قيمت‌ها متعادل شده است و از خرداد ماه سال گذشته تا كنون اين كالا با كاهش 8 تا 25‌درصدي قيمت مواجه شده است.
در بازار اين كالا هم قيمت‌ها به كف رسيده است.

این وضعیت البته مصرف‌کننده را راضی می‌کند، اما فعالان بازار و واردكنندگان، كاهش قيمت‌ها تا اين حد را منطقي نمي‌دانند و معتقدند اين موضوع باعث متضرر شدن آنها شده است، ‌این طور نیست؟
اگر چه قيمت‌ها در حد زيادي كاهش يافته است و بسياري از واردكنندگان و توليدكنندگان تلويزيون و گوشي تلفن همراه تنها براي اينكه از صحنه بازار محو نشوند به فعاليت خود ادامه مي‌دهند و فعاليت آن‌ها سودي برايشان ندارد، اما ما معتقديم كه سابق بر اين، قيمت‌ها بالاتر از عرف بازار بود و اكنون قيمت‌ها متعادل شده و بهترين زمان براي خريد است.

شما قبلا اعلام كرده بوديد كه كاهش قيمت‌ها نه تنها باعث مي‌شود، اكثر مصرف‌كنندگان توان خريد داشته باشند بلكه منجر به كاهش ورود كالاهاي قاچاق به بازار داخلي مي‌شود. آيا اين اتفاق اكنون در بازار افتاده است و اينكه به نظر شما تغييرات نرخ تعرفه و نظارت بيشتر بر مبادي ورودي كالا نتيجه بهتري براي كاهش ورود كالاهاي قاچاق به بازار داخلي ندارد؟
خير. متاسفانه در بازار هنوز شاهد عرضه گسترده كالاهاي قاچاق هستيم و كاهش قيمت‌ها به تنهايي نمي‌تواند در اين زمينه كارساز باشد. به نظر من ايجاد تعرفه‌هاي منطقي تاثير بهتري در كاهش عرضه كالاهاي قاچاق به بازار دارد.

به عنوان مثال در حال حاضر تعرفه 25‌درصدي، براي واردات گوشي تلفن همراه منطقي نيست و اگر اين تعرفه به چهار‌درصد برسد، علاوه بر اينكه براي قااقچي سود نمي‌كند كه كالاي قاچاق وارد كشور كند، بلكه شاهد عرضه كالاي بدون نقص در بازار خواهيم بود، ضمن اينكه مردم ديگر خريد بدون گارانتي با قيمت پايين تر را به كالاي با گارانتي ترجيح نمي‌دهند.

در حال حاضر حدود 90‌درصد از بازار گوشي تلفن همراه را كالاهاي قاچاق تشكيل داده‌اند و اين موضوع در مورد نمونه‌هايي كه قيمتي بيش از 200‌هزار تومان دارند محسوس‌تر است.
اگر تعرفه گوشي منطقي شود، بر مبادي ورودي، كنترل دقيق‌تري مي‌شود و … از حجم اين گوشي‌هاي قاچاقي در بازار كاسته مي‌شود.

در زمينه تلويزيون نيز، اگر چه تعرفه منطقي است، اما به دليل اينكه اين كالاها ب دليل گستردگي مرزها به راحتي از طريق مرز مريوان، دهلران، كردستان و… قاچاق مي‌شود و در بازار با قيمت پايين و بدون گارانتي به فروش مي‌رسد، شاهد عرضه نمونه‌هاي قاچاقي در بازار هستيم.
اما پيش‌بيني مي‌شود با كاهش قيمت‌ها طي مدت اخير، اين معضل در مورد تلويزيون تا حدودي رفع شود.

البته قاچاق بيشتر در تلويزيون‌هاي LCD صورت مي‌گيرد و تلويزيون‌هاي لامپي كمتر نمونه قاچاقي دارند. دليل آن هم حجم بزرگ تلويزيون‌هاي لامپي است كه قاچاق اين كالا را مشكل مي‌كند. البته تلويزيون‌هاي لامپي مانند سابق تقاضا ندارند و تا سال 1390 از بازار حذف مي‌شوند.
اخیرا هم تلويزيون‌هاي LED وارد بازار شده‌اند كه قيمت بالايي دارند، اما كيفيت بهتر و قابليت‌هاي بيشتري نسبت به LCD‌ها دارند و اميدواريم با عرضه بيشتر اين تلويزيون‌ها و افزايش تقاضا قيمت LED‌ها نيز منطقی شود.

طي سال‌هاي اخير، در بازار شغل‌هايي نظير گارانتي فروشي ايجاد شده است و در بیشتر مواقع از عهده تعهدات خود برنمي‌آيند، شما چه راهكاري را براي جلوگيري از اين مساله ارائه داده‌ايد؟
ما در بخش خدمات پس از فروش سال‌ها است كه با مشكل مواجه هستيم و اين اواخر هم با روي كار آمدن افرادي كه گارانتي مي‌فروشند و همچنين گارانتي‌هاي يك بار مصرف، اين معضل جدي‌تر شده است.
ما به مصرف‌كنندگان توصيه مي‌كنيم از مراكز مطمئن، كالاي با گارانتي بخرند.

به غير از توصيه به خريداران در رابطه با خريد كالاي با گارانتي، شما يا ارگان‌هاي مربوطه، براي اين موضوع مهم اقدامي‌ نكرده‌ايد؟ اصلا يك مصرف‌كننده از كجا بايد بداند گارانتي كه براي كالا ارائه مي‌شود معتبر است و از نوع گارانتي‌هاي يكبار مصرفي نيست كه با سوءاستفاده از نام شركت‌هاي وارد‌كننده ارائه مي‌شود. آيا به صرف گارانتي شدن يك كالا، آن كالا قاچاق نيست؟
ما به سازمان بازرگاني پيشنهاد داده‌ايم كه از طريق اتحاديه يك هولوگرام طراحي شود و روي كالاهايي كه از طريق گمرك وارد كشور شده‌اند نص شود. حال اين سازمان بازرگاني است كه بايد در اين زمينه پاسخگو باشد. زيرا اتحاديه قدرت اجرايي چنداني ندارد و سازمان بازرگاني است كه بايد در اين زمينه اقدام كند و به اتحاديه براي رفع اين معضل كمك كند.

ما همچنين به مصرف‌كنندگان توصيه مي‌كنيم كه از واحدهاي داراي مجوز خريد كنند تا نسبت به سلامت كالاي خود مطمئن شوند.
در مورد كالاهاي قاچاقي نيز كه با گارانتي‌هاي مختلف به فروش مي‌رسند بايد بگويم اين كالاها با ضمانت‌نامه‌هاي يكبار مصرف به فروش مي‌رسند و تنها راه، مطمئن شدن از قاچاق نبودن آنها گارانتي معتبر و خريد از فروشگاه‌هاي داراي مجوز است.

موضوع ماليت بر ارزش افزوده به كجا كشيد؟
بر اساس توافق سازمان امور مالياتي و اصناف، قرار بر اين شد تا پس از آموزش‌هاي لازم و آماده شدن زمينه براي دريافت اين ماليات، اقدام شود.

در مورد واگذاري وظيفه تعيين ماليات اصناف به اتحاديه آيا در محاسبه ماليات مشكل يا اعتراضي نشده است؟ و آيا اين تصميم درستي بوده است؟
با وجودي كه امسال، اولين سال بود كه ميزان ماليات اصناف توسط اتحاديه‌ها تعيين شد، اما اين امر به بهترين نحو انجام شد و ما با كاهش ميزان شكايت در رابطه با تعيين ميزان ماليات و همچنين افزايش درصد ارائه اظهارنامه‌ها مواجه شديم.
البته سازمان امور مالياتي كمك زيادي به اتحاديه‌ها كرد.
بر اين اساس، تمام 7600 اتحاديه اين كه در كل كشور فعاليت مي‌كنند با تعاملي كه با سازمان امور مالياتي داشتند توانستند از عهده اين كار برآيند.

مشكل اتحاديه لوازم صوتي و تصويري و لوازم يدكي همراه با اتحاديه تجهيزات مخابراتي در رابطه ارائه مجوز فروش و ادغام دو اتحاديه به كجا كشيد؟
با تعامل رييس سازمان بازرگاني استان تهران مشكل ما حل شد و قرار بر اين شد تا اتحاديه لوازم صوتي و تصويري و گوشي تلفن همراه، مسووليت فروش تلفن‌هاي همراه، ثابت، قطعات يدكي و … را داشته باشد و علاوه بر اين، بر اساس توافق انجام شده به ارائه قطعات جانبي و همچنين تمير اين كالاها نيز مبادرت ورزد.
در مقابل، اتحاديه تجهيزات مخابراتي نيز مي‌تواند علاوه بر ارائه تجهيزات مخابراتي و ….، تلفن ثابت و قطعات جانبي را نيز به فروش برساند.
به اين ترتيب مشكل ما حل شد.

منبع : دنیای اقتصاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا