درباره شارژ تونر و کارتریج چاپگرها
نام نویسنده: جواد زارعی
راستش خیلی از تغییرات تکنولوژی در وادی چاپگرها اطلاع ندارم البته نه اینکه اطلاع نداشته باشم نه، منظورم این است که متاسفانه درباره سیستم های جدید چندان به روز نیستم اما می خواهم درباره نکته مهمی صحبت کنم که مدت هاست تبدیل به عادتی همه گیر شده است.
چاپگرهای جوهرافشان اغلب چاپگرهای موجود در بازار داخلی ایران از دو تکنولوژی مستقل استفاده می کنند. محصولات شرکت های HP و Canon از تکنولوژی مشابهی به نام Bubble Jet استفاده کرده و چاپگرهای Epson نیز از تکنولوژی پیزوالکتریک بهره می رند به همین دلیل است که تفاوت هایی در مشخصات فنی این مدل ها مشاهده خواهید کرد اما نکته مشترک این چاپگرها این است که قطرات ریز جوهر باید به طریقی روی کاغذ پرتاب شوند. نکته مهم این جاست که سازندگان چاپگر ویژگی های جوهرها را نیز در طراحی چاپگرها مدنظر قرار می دهند. از این رو پس از اتمام کارتریج، نباید آن را با جوهری دیگر شارژ کرد چرا که چاپگر محترم با جنس جوهر جدید آشنایی ندارد. از این رو ایجاد اختلال در عملکرد چاپگرها در بلندمدت امری کاملاً طبیعی است.
در واقع چاره ای نیست جز اینکه یا از کارتریج جدید ویژه همان چاپگر استفاده کنید یا اینکه آن را با جوهر اصیلی (Original) که توسط شرکت سازنده عرضه شده است شارژ کنید.
فرض کنیم تمایلی به استفاده از محصولات اصیل ندارید و اگر شانس با شما یار باشد و سازنده جوهر منصف باشد، آسیب کمتری متوجه دستگاه شما خواهد شد، اما به هر حال از عمر دستگاه شما کاسته خواهد شد. به عنوان مثال پدیده رسوب یکی از عوامل کاهنده کیفیت است.
چاپگرهای لیزری
بخش عمده ای از مشکلاتی که درباره جوهرافشان ها گفته شد، درباره چاپگرهای لیزری نیز صدق می کند البته داستان بدین جا ختم نمی شود چراکه استفاده از تونرهای غیراصل تبعات بسیاری دارد که شاید در کوتاه مدت بروز نکند اما در میان مدت به بلای خانمانسوزی تبدیل خواهد شد. قبول دارم که قیمت تونر مصرفی چاپگرهای لیزری خیلی هم ارزان نیست و کیفیت هم برای برخی از مصرف کنندگان اهمیت چندانی ندارد. شاید به همین دلیل باشد که بسیاری از دوستان بی خیال استفاده از تونرهای اصیل می شوند. راستش را بخواهید از شیوه های بهتری می توان برای وارد ساختن خسارت به اموال بهره برد و تضمین می کنم نیاز به هوش سرشار ندارد. باور کنید با نصب نرم افزارهای همراه چاپگر و انجام تنظیمات صحیح، می توان به کیفیت مطلوب دست یافت، به همین سادگی.
و یک نکته
این بحث را می توان به شکلی مفصل ادامه داد که تصور می کنم در زمانی مناسب بدان بپردازم اما ذکر این نکته را واجب می دانم ه برای شارژ کارتریج ها باید بلایی بر سر آن بیاورند تا امکان شارژ فراهم شود. همین بلا باعث می شود که بخش کنترل مصرف جوهر از کار بیفتد و چاپگر نتواند ظرفیت باقیمانده جوهر را تشخیص دهد، به بیان دیگر کنترلی بر مصرف میزان چاپگر وجود ندارد.
منبع : سرمایه