لپ تاپ ها بازار را تسخیر خواهند کرد
نام نویسنده: جواد زارعی
به خاطر دارم که در چهار پنج جلسه، به طور مفصل درباره انواع لپ تاپ صحبت کردم و در پایان اشاره کردم که گونه ای جدید از این موجودات روانه بازار شده اند و نام لپ تاپک (Netbook) را بر آنها نهادم. راستش را بخواهید سرعت توسعه کیفی این لپ تاپک ها و نیز سرعت نفوذ آنها در بازارهای جهانی فراتر از تصور حقیر بود و این چنین می پنداشم که صحبت جدی درباره آنها را باید از اواخر تابستان سال آتی آغاز کنم اما بدانید که بازار داخلی ایران در کمتر از دو سه ماه آینده و به چند دلیل مملو از این موجودات خواهد شد.
ابعاد و وزن ابعاد مختصر و وزن کم، آنها به گزینه ای فوق العاده برای مدیران و محصلان تبدیل خواهد کرد چرا که این جماعت به وزن و ابعاد توجه بیشتری دارند. وزن متوسط لپ تاپک ها بین 900 تا 1300 گرم است و حداکثر اندازه آنها 11 اینچ است. موضوع قیمت قیمت آنها اگر به طریق خداپسندانه اعلام شود، مشتاقان بسیاری را گرد خود جمع خواهد کرد. متاسفانه شرکت هایی که اقدام به واردات لپ تاپک کرده اند چیزی حدود 20 تا 30 درصد بر قیمت جهانی آن افزوده اند. متوسط قیمت این موجودات حدود 320 دلار است و البته برخی شرکت ها امکاناتی بدان ها افزوده اند و قیمت را از این مقدار فراتر برده اند و قیمت مدل هایی که با امکانات قابل اعتنا عرضه می شوند حدود 400 دلار است که در داخل کشور حدود 500 هزار تومان عرضه شده است. مصرف انرژی عمر باتری این دستگاه ها تقریباً دو تا سه برابر لپ تاپ های معمولی است. می دانم که می دانید پردازنده و نمایشگر اصلی ترین مصرف کننده انرژی در لپ تاپ ها شناخته می شوند. لپ تاپ ها از پردزنده های Intel Atom یا VIA Nano C7 استفاده می کنند که مدل هایی تک هسته ای و فوق العاده کم مصرف هستند این بماند نمایشگر هر چه اندازه اش بزرگ تر باشد مصرف آن نیز بیشتر خواهد بود.
اندازه نمایشگر لپ تاپک ها بین 5/8 تا 5/10 اینچ است و این را هم بگویم که بسیاری از آنها از تکنولوژی LED استفاده می کنند که انرژی کمتری مصرف کرده و کارایی بالاتری دارند. اغلب ایشان به همین دلیل از لامپ های مرسوم CCFL صرف نظر کرده اند. هزینه ارتقا افرادی که از لپ تاپ استفاده می کنند خوب می دانند که عمر مفید این دستگاه ها بین دو تا سه سال است و پس از آن باید دستی به سروروی آن کشیده یا آن را با دستگاهی دیگر تعویض نند. با افراد بسیاری صحبت کرده ام که در کمتر از 12 تا 18 ماه نیاز به ارتقا پیدا کرده اند اما توان صرف هزینه مورد نظر را ندارند چرا که همین یک سال هزینه دستگاه کنونی را به هزار و یک ضرب و زور تامین کرده اند. استفاده از لپ تاپک ها از این منظر دو مزیت فوق العاده دارد؛ اول اینکه هزینه ای که صرف آن شده است چندان کمرشکن نیست و به طریقی ساده مانند وام یا پس انداز قابل تهیه است و دیگر آنکه لپ تاپکی که یک سال از عمر آن گذشته، هنوز مشتری دارد و امکان فروش دارد و می تواند بخشی از هزینه تعویض را تامین کند.
و آخر اینکه
به شدت تاکید می کنم از لپ تاپک هایی استفاده کنید که اندازه نمایشگر آن کمتر از 10 اینچ نباشد چرا که کار با آن برای شما آسان نخواهد بود.
منبع : سرمایه