پاسخگوي تغييرات يك شبه كيست؟
نام نویسنده: فاطمه رشيدی
فناوران – آيا پاسخگويي به افكار عمومي جزيي از عملكرد يك وزارتخانه نيست؟ به اين موارد توجه كنيد:
-1شركت ديتا يك شبه با شرح وظايف جديد به سازمان ديتا تبديل ميشود.
-2سرنوشت وديعه بيش از 18 ميليون مشترك پس از اينكه از طريق قبوض تلفن از آنها خواسته بودند ميان وديعه و سهام يكي را تا پايان تيرماه 86 انتخاب كنند، يك شبه با كشف بند و تبصره قانوني مربوطه تغيير ميكند و پس از ماهها تبليغ مشخص ميشود كه تبديل وديعه به سهام “غيرقانوني” است.
-3از ابتداي سال 86 سخن از يكسانسازي پيششمارههاي بينشهري به ميان ميآيد و مسوولان مخابراتي با اطمينان از تصويب اين طرح براي اعمال تغييرات برنامهريزي ميكنند، اما باز هم شوراي اقتصاد با تصويب نكردن افزايش تعرفهها يكشبه تمام رشتهها را پنبه ميكند و معلوم ميشود كه درخواست يكسانسازي پيششمارهها و از سوي ديگر، افزايش تعرفهها به بهانه كاهش درآمد دولت اساسا از ديد شوراي اقتصاد، كارشناسانه نبوده است.
-4شوراهاي عالي IT ادغام ميشوند و يك شورا از دل آنها بيرون ميآيد.
قرار بر اين ميشود كه شوراهاي مزبور در سازمان نوپاي ديتا اداره شوند در حالي كه اكنون اين شبهه در وزارت ICT ايجاد شده كه آيا شوراي عالي ميتواند زيرمجموعه سازمان بشود؟
تعداد اين موارد كم نيست و چندين اصل و برنامه قطعي ديگر را ميتوان برشمرد كه يك شبه تغيير ميكنند.
حال چندين سوال پيش ميآيد:
الف-آيا ممكن است وعدههاي نويدبخش خصوصيسازي در مخابرات كه همانند همه خبرهاي وزارت ICT قطعي است، يك شبه غيركارشناسانه شناخته شود.
ب-آيا حق مخاطب و افكار عمومي نيست كه بداند در يك وزارتخانه كشورش چه ميگذرد؟
ج-و آيا وزارت ICT براي همه خبرهاي غير قطعي كه به اطلاع مردم رسانده، موظف به عذرخواهي نيست؟
د-در نهايت، وزارتخانهاي كه گزارش عملكرد دو سالهاش درصدهاي 100، 200 و بيشتر را نشان ميدهد براي پاسخگويي و احترام به افكار عمومي در عملكرد دو سالهاش چه درصدي را به خود اختصاص ميدهد؟
آيا پاسخگويي به افكار عمومي جزو عملكرد وزارت ICT محسوب نميشود؟