بيل گيتس: 5سال ديگر به تلويزيونهاي فعلي ميخنديد
دنیای اقتصاد – يك ماه پيش بود كه در اجلاس جهاني اقتصاد در داووس بيل گيتس از امكانات جالب و متفاوت تلويزيون اينترنتي (IPTV) صحبت كرد.
گيتس تا 5سال آينده هم پيش رفت و پيشبيني كرد تا آن زمان و با عرضه و ورود تلويزيونهاي اينترنتي مردم به تلويزيونهاي قديمي خود ميخندند.
اين درست زماني بود كه كنسول تركيبي جديد شركت مايكروسافت به نام xbox/IPTV همزمان به نمايش گذاشته شد.
در حقيقت كارشناسان هم با مدير بزرگترين شركت نرمافزاري دنيا همعقيدهاند، چون آنها معتقدند با ادامه رشد بازار ديجيتال در آيده، عادات قديمي به استفاده از ابزار كهنه هم از بين رفته و به اين ترتيب فناوريهاي جديد به راحتي جايگزين ميشوند.
«جف هنين» تحليلگر بخش اينترنت پرسرعت و تلويزيون اينترنتي در موسسه تحقيقاتي Infonetics در اين مورد ميگويد: «هيچ شكي ندارم كه به زودي تلويزيونهاي فعلي تغيير پيدا ميكنند. فقط كافي است تا 5سال آينده صبر كنيم و ببينيم مردم سراسر دنيا با مشاهده يك تغيير اساسي در آنچه آنها به عنوان تلويزيون تماشا ميكنند، چهطور تلويزيونهاي اينترنتي را جايگزين آنها ميكنند.»
او با اشاره به اين موضوع كه اكثر مردم هنوز به تماشاي برنامه شبكههاي قديمي مينشينند، ادامه داد: «در حالي كه مايكروسافت و بسياري از شركتهاي ديگر با ساخت دستگاههاي جديد سعي دارند قدرت انتخاب بيشتري به كاربران براي انتخاب محتواي ويدئويي مورد نظرشان بدهند، ديگر كمتر كسي به نشستن پاي تلويزيون و تماشاي برنامههاي تكراري آن تمايل خواهد داشت. در واقع قرار نيست شبكههاي تلويزيوني تعطيل شوند بلكه آنچه به عنوان محتواي ويدئويي و در قالب برنامههاي تلويزيوني ارائه ميشود با گسترش علاقهمندي كاربران به اينترنت همراه شده و تغيير ميكند. اين تغيير تا 5 سال آينده اتفاق ميافتد و قطعا تا چندين سال بعد از ورود تلويزيونهاي اينترنتي شاهد محصولي متفاوت در بازار تلويزيون نخواهيم بود.»
تغييرات بزرگ در راهند
گيتس با اشاره به عرضه كنسول تركيبي جديد خود كه مجهز به تلويزيون اينترنتي است، اضافه كرد: شركتهاي رسانهاي ديگر به هر حال مجبور به همراهي و سازگاري با تغييرات اينچنيني هستند. او درباره قابليتهاي تلويزيونهاي اينترنتي گفت: اين تلويزيونهاي جديد به كاربرانش اجازه ميدهد اخبار منتخب، آگهيهاي تبليغاتي مورد نظر و محتواي آموزشي مورد نياز خودشان را ببينند.»
اين در حالي است كه اين روزها وبسايتها و شبكههاي عرضه محتوا و محصولات ويدئويي مانند Google Video كه از ويدئوهاي You Tube بهره ميبرند و ديگر سايتهاي ويدئويي آنلاين سعي دارند خدمات مشابهي را عرضه كنند. با اين همه مسلما سايتهاي اينترنتي هيچوقت نميتوانند به اندازه تلويزيونها عموميت داشته باشند. شايد همين موضوع انگيزه ساخت و توليد تلويزيونهاي اينترنتي شده است.
هنين معتقد است: «هر ابزار جديدي كه توليد ميشود ميتواند با يك تلويزيون اينترنتي تركيب شود. در حقيقت فناوريهاي جديد اين امكان را به توليدكنندگان ميدهد. xbox هاي جديد كه تركيبي از يك كنسول بازي و تلويزيون اينترنتي هستند، ميتوانند بهترين نمونه اين دستگاهها باشند.»به اين ترتيب اگر پاي تلويزيونهاي اينترنتي به ابزارهاي ديجيتال قابل حمل باز شود، مسلما ميتواند انقلاب بزرگي در بازار ديجيتال جهاني به وجود بياورد.