رقابت ویدئوهای اینترنتی با تلویزیون
بی بی سی – یک نظر سنجی در بریتانیا نشان می دهد که تماشای ویدئو از اینترنت، در ساعات فراغت شامگاهی به نسبت تماشای تلویزیون رو به افزایش است.
در نظرسنجی موسسه بازاریابی ارتباطات ( ای سی ام) از 2070 نفر، چهل و سه درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفته اند که حداقل هفته ای یک بار به تماشای ویدئو از طریق اینترنت یا موبایل می پردازند و در نتیجه کمتر به تماشای تلویزیون می پردازند.
سه چهارم پاسخگویان گفته اند که این روزها به نسبت سال گذشته، بیشتر ویدئو را از طریق اینترنت یا موبایل نگاه می کنند.
ولی بینندگان دائمی ویدئوهای آن لاین هنوز در اقلیت هستند زیرا تنها9 درصد پاسخگویان گفته ند که مرتبا از این طریق به تماشای ویدئو مشغول هستند.
13 درصد دیگر گفته اند که گاه به گاه از این طریق ویدئو می بینند در حالی که 10 درصد دیگر گفته اند که در سال آینده به این کار بپردازند.
در همین حال دو سوم پاسخگویان در این نظرسنجی گفته اند که هنوز از طریق اینترنت ویدئو ندیده اند و در دوازده ماه آینده نیز برنامه ای در این مورد ندارند.
موفقیت سایت هایی چون یوتیوب در سال گذشته، دریچه تازه ای به روی کسانی که می خواهند به راهی ساده برای یافتن، تماشا و یا به اشتراک گذاردن ویدئوها از طریق اینترنت، دست یابند، گشوده است.
بریتانیا در این زمینه هنوز از آمریکا عقب تر است. در آمریکا شو های محبوب تلویزیونی به طور روزانه در وب سایت ها و سرویس هایی چون ای تونز موجود است.
اما این عقب ماندگی به سرعت در حال جبران است، زیرا بی بی سی، آی تی وی و شبکه چهار در حال برنامه ریزی برای ارائه اغلب برنامه های تلویزیونی شان برحسب تقاضا(Video on Demand) بر روی اینترنت تا اواخر امسال یا اوایل سال 2007 هستند.
در این مطالعه یکی ازهر پنج نفری که حداقل هفته ای یک ویدئو را در اینترنت یا از طریق موبایل می بیند، گفته است که کمتر برای تماشای تلویزیون وقت می گذارد.
23 درصد دیگر گفته اند که تماشای تلویزیون آنها به دلیل تماشای ویدئو از طریق اینترنت، کمی کاهش یفته است. در حالی که بیش از نیمی از آنها گفته اند که این امر در میزان تماشای تلویزیون آنها تغییری نداده است، 3 درصد نیز گفته اند که تماشای تلویزیون آنها افزایش یافته است.
تماشای ویدئو از اینترنت یا موبایل در بین جوانان محبوبیت بیشتری دارد زیرا 28 درصد کسانی که بین شانزده تا بیست و چهارسال دارند گفته اند که در طول هفته بیش از یک ویدئو از این طریق تماشا می کنند.
در اوایل امسالOfcom، سازمان نظارت بر رسانه ها در بریتانیا اعلام کرد که میانگین تماشای تلویزیون توسط مخاطبان شانزده تا چهارده ساله در فاصله سال های 2003 تا 2005 به میزان 2.9 درصد کاهش یافته است.
ریکی جروایس، کمدین تلویزیون که صدا و ویدئوهایش بر روی اینترنت بسیار محبوب است، می گوید ویدئوهای آماتور هر گز جایگزین تلویزیون نخواهد شد، ولی شبکه های تلویزیونی قطعا تحت تاثیر ویدئوهای اینترنتی قرار خواهند گرفت.
وی در گفتگو با سایت بی بی سی گفت: “شما نمی توانید یک بخش از سریالهایی مثل سوپرانوز یا 24 را با یکی دوربین کوچک دیجیتل تصویربرداری کنید. من حتی فکر نمی کنم که ویدئوسازان آماتور بتوانند با تلویزیون یا دی وی دی رقابت کنند، اما شبکه های تلویزیونی از آنها استقبال خواهند کرد.”
وی می گوید که در دسترس قرار گرفتن یک امکان تازه برای تماشای ویدئو هیجان انگیز است اما پیشرفت های آتی بستگی به میزان افرادی دارد که به آن توجه نشان می دهند.
ریکی جروایس می گوید: “من مطمئنم وقتی تلویزیون بی بی سی راه افتاد، بعضی ها می گفتند ای بابا، خیلی ها تلویزیون ندارد، کی دیگه اینو نگاه می کنه؟”
اولین جایزه برای ویدئوهای مخصوص اینترنت به نام ولوگیز(Vloggies) ، در ماه نوامبر سانفرانسیسکو آغاز به کار کرد و یک سایت عراقی تحت عنوان” زنده در بغداد”، سایتی که ویدئوهایی از زندگی واقعی عراقی ها عرضه می کند، برنده این جایزه شد.