تکنولوژی

جيتكس گران دولتي، ما را به خير تو اميد نيست!

نام نویسنده: اميراشكان تربيت‌جوئي

بزرگراه فناوری – در طي سه سال گذشته مركز صنايع نوين ايران نسبت به حمايت و ايجاد زمينه حضور شركت‌هاي نرم‌افزاري ايراني در نمايشگاه‌جيتكس اقدام می‌کرد. در مقطعي كه اين نوع حمايت شايد در نوع خود و از طريق يك نهاد دولتي، كم‌نظير تلقي مي‌شد.

در سال جاري نيز خوشبختانه اين روند ادامه داشته و هم‌اكنون شاهد درج فراخوان از طرف شركت مجري در مطبوعات هستيم كه آن را نيز بايد به فال نيك گرفت. اما امسال گويا نحوه حمايت نسبت سنوات ماضي اندكي تفاوت يافته است! بدين‌ترتيب كه با مراجعه به تارگاه شركت مجري، مبالغ و هزينه‌هايي را كه شركت‌ها براي حضور در اين نمايشگاه پرداخت می‌کنند، ارقامي گيج‌كننده است.

در اين تارگاه كه موارد به‌صورت پرسش و پاسخ مطرح شده، در بند 13 كه مربوط به هزينه‌هاي حضور است، هزينه حضور براي شركت‌هاي نرم‌افزاري كه براي بار اول در نمايشگاه حضور مي‌يابند 15 میلیون ريال، شركت‌هاي نرم‌افزاري كه سابقه حضور قبلي دارند 20 میلیون ريال و در نهايت شركت‌هاي سخت‌افزاري 25 میلیون ريال تعيين شده است! كه رقم اعلام شده در هر يك از موارد فوق براي شركت‌هاي سهام‌دار شامل 15% تخفيف خواهد بود! با كمي دقت به مبالغ فوق، سؤالات زيادي مطرح مي‌شود، از جمله: مكانيزم تعيين اين هزينه‌ها بر چه اساس بوده است؟

اين نوع تقسيم‌بندي و گروه‌بندي چه مزيتي را براي شركت‌هاي نرم‌افزاري در پي دارد؟ مزيت حضور در بار اول چيست كه اختلافي 25% را شامل می‌شود؟ دليل امال تخفيف براي شركت‌هاي مجري چيست و آيا درصد حمايت دولت شامل گروهي خاص مي‌شود؟

از سوي ديگر،‌هزينه حضور در نمايشگاه جيتكس به‌صورت مستقل بر اساس هر مترمربع 395 دلار بوده كه اين عدد شامل غرفه استاندارد و تجهيز شده است. لذا با توجه به 84 مترمربع فضاي اختصاص يافته به شركت‌هاي ايراني در سالن هشت نمايشگاه و حضور 14 شركت در اين فضا و احتساب فضاهاي غيرقابل استفاده، در بهترين شرايط، فضاي مفيد براي هر شركت در حدود چهار مترمربع خواهد شد. لذا بهايي را كه شركت‌كنندگان با حمايت دولت مي‌پردازند، فراتر از نرخ استاندارد نمايشگاه می‌شود.

به‌نظر نگارنده، در مقطع كنوني ه فضاي خاصي براي كشور در جامعه جهاني ايجاد شده و تهديد به تحريم‌هاي اقتصادي عليه ايران مطرح است، حضور در غرفه كشوري نسبت به حضور مستقل باید آسان‌تر از سال‌هاي گذشته باشد، اما عملا برعكس شده است. شايد ما به نواختن شيپور از دهنه گشاد آن عادت كرده‌ايم!

در انتها باز هم يادآور مي‌شود كه حضور در نمايشگاه بين‌المللي و با حمايت دولت، حركت بسيار ارزنده و ضروري است و حتي باید در ساير رويداد‌ها نيز تسري يابد. اما با اين روش اندكي جاي تامل دارد! لذا در جيتكس امسال ما را به خير تو اميد نيست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا