تکنولوژی

اپراتور دوم نمی تواند از تجهيزات اپراتور اول استفاده کند

معاون فني و مهندسي شركت ارتباطات سيار درباره‌ي استفاده‌ي مشترك از آنتن‌هاي BTS توسط اپراتور اول و دوم تلفن همراه گفت: از همكاري با اپراتور دوم در برخي مواد استقبال مي‌كنيم و توانايي استفاده‌ي مشترك درباره‌ي دكل، كانكس و فضا را داريم؛ آن‌ها مي‌توانند آنتن‌هاي خود را بر روي دكل‌هاي ما نصب كند و اين امر هيچ اختلالي در شبكه ايجاد نخواهد كرد؛ اما از بقيه‌ي تجهيزات نمي‌توان به صورت اشتراكي استفاده كرد.

حسن رضوي در گفت‌وگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اعلام اين كه شركت ارتباطات سيار از چندين منبع براي سنجش كيفيت شبكه‌ي تلفن همراه استفاده مي‌كند، اظهار كرد: ترافيك شبكه توسط رايانه‌هايي آناليز مي‌شود و تمامي ‌فرآيندهاي تماس در آن ثبت و سپس اين اطلاعات دريافت و پردازش مي‌شوند.

وي ادامه داد: يكي از راه‌هاي ديگر سنجش كيفيت شبكه شكايت مشتركان از وضعيت شبكه در منطقه‌ي خاص است كه ما آن‌ها را بر اساس اولويت دسته‌بندي و آناليز مي‌كنيم و در اختيار تيم‌هاي اجرايي براي ارايه‌ي راهكار براي رفع مشكل قرار مي‌دهيم.

رضوي افزود: دو يا سه پيمانكار از طرف شركت ارتباطات سيار براي سنجش كيفيت شبكه به سطح شهر مي‌روند و ميزان پوشش‌دهي و قدرت آنتن‌هاي BTS در نقاط مختلف شهر با ابزارهاي به خصوص مورد آزمون قرار مي‌گيرد و مجموع اطلاعات مورد آناليز قرار گرفته و وضعيت نهايي شبكه را مشخص مي‌كند.

معاون فني و مهندسي ارتباطات سيار با بيان اين كه وضعيت شبكه‌ي تلفن همراه متاثر از فرآيندهايي است كه در داخل آن انجام مي‌شود، با اشاره به آغاز واگذاري سيم‌كارت‌هاي جديد از اواخر ارديبهشت‌ماه، گفت: به طور طبيعي واگذاري سيم‌كارت‌ها بايد بر اساس توسعه‌ي شبكه صورت گيرد؛ در غير اين صورت مشكلات عديده‌اي در شبكه ايجاد خواهد شد، هم اكنون در حال توسعه‌ي شبكه توسط سه پيمانكار هستيم و آن‌ها بايد چهار هزار و 700 سايت را در كل كشور وارد شبكه كنند.

رضوي با اشاره به اين كه شركت ارتباطات سيار و GC‌ها در نيمه‌ي اول سال 85 سايت‌هايي را وارد شبكه كرده‌اند، گفت: علاوه بر اين‌ها تغييرات ديگري را از جمله تغيير فركانس، توسعه‌ي سوييچ و به روز كردن نرم‌افزارها در هسته‌ي مركزي شبكه، جا‌به‌جايي نرم‌افزاري سايت‌ها و منابع ديگر را در شبكه‌ ايجاد كرديم تا با واگذاري سيم‌كارت‌هاي جديد، اختلالي در شبكه‌ي به وجود نيايد.

وي درباره‌ي مشكلات شبكه در دو هفته‌ي اخير گفت:‌ اين مشكلات به خاطر ورود برخي سايت‌ها به شبكه‌ و تغييرات نرم‌افزاري بوده و معمولا يك دوره‌ي زماني كوتاه براي همراه شدن آن‌ها با كل تجهيزات شبكه، لازم است و نمي‌توانيم براي توسعه‌ي شبكه، سيستم را خاموش كنيم؛ ايجاد اين مشكلات طبيعي است.

معاون فني و مهندسي ارتباطات سيار در ادامه خاطر نشان كرد: عمده‌ي تغييرات اياد شده بر روي شبكه در هنگام شب انجام مي‌شود؛ چرا كه ميزان ترافيك شبكه پايين است و كمترين تاثير را روي ارايه‌ي خدمات به مشتركان دارد.

وي با يادآوري واگذاري يك ميليون و 400 هزار شماره از ابتداي واگذاري ثبت‌نام 9/7 ميليوني تا پايان مردادماه گفت: با وجود افزايش تعداد مشتركان، طبق آمار ميزان نبود كانال آزاد براي برقراري تماس نسبت به سال گذشته به حداقل ممكن رسيد و اين امر نشان دهنده‌ي ظرفيت سازي مناسب در شبكه است؛ اين ظرفيت‌سازي امكان مكالمه‌ي بيشتري را براي مشتركان فراهم آورده است.

معاون فني و مهندسي ارتباطات سيار افزود:‌ در چند ماه گذشته پوشش‌دهي مناسب بن مناطق به خصوص در بزرگراه‌ها وجود نداشت و حركت مشتركان از يك منطقه به منطقه‌ي ديگر باعث قطع مكالمات آن‌ها مي‌شد، اما با پوشش‌دهي مناسب بين مناطق، طبق آمار گرفته شده اين اختلال به حداقل ممكن رسيده است.

وي گفت: گروه‌هاي كاري شركت ارتباطات سيار اكثر نقاط كور شهر را پيدا كرده‌اند و اصلاحات لازم در آن منطقه انجام شده است.

به گفته‌ي او، توسعه‌ي شبكه در هر مرحله باعث ايجاد اختلالات مي‌شود و ما براي برطرف كردن اين مشكل بلافاصله پس از توسعه‌، شبكه را مانتيور و مشكلات به وجود آمده را رفع مي‌كنيم.

رضوي درباره‌ي ايجاد اختلال در شبكه در صورت انجام بهينهسازي شبكه به همراه توسعه‌ي آن، گفت: ما ناچار به توسعه‌ي شبكه به همراه بهينه‌سازي هستيم و راه ديگري نداريم؛ مگر مي‌توان براي بهينه‌سازي شبكه را خاموش كرد؟ ما بايد شبكه‌ي فعال و در حال سرويس دهي را توسعه دهيم و اين كار بزرگي است كه در حال انجام آن هستيم.

وي درباره‌ي مشكلات شبكه‌ي شهر اصفهان گفت: در اين شهر از باندهاي فركانسي بالايي استفاده مي‌كرديم كه با آمدن اپراتور دوم مجبور شديم باند فركانسي خود را تقليل دهيم و ارتفاع آنتن‌هاي BTS و پهناي باند خود را پايين آوريم تا امكان فعاليت اپراتور دوم فراهم شود. تقليل ارتفاع آنتن‌ها باعث خاموش شدن موقت ايستگاه و اهش محدوده‌ي پوشش‌دهي ‌شده و اين عوامل باعث بروز اختلال در شبكه‌ي اصفهان شده است؛ مشكل فركانسي تنها در اين شهر است و در ساير شهرها باند اپراتور دوم كاملا تخليه شده بود.

او درباره‌ي ورود اپراتور دوم به بازار با ارايه‌ي سرويس‌هاي جديد و گرفتن بازار نيز گفت: به عنوان مسوول توسعه‌ي اپراتور اول نمي‌توانيم رقيب خود را ناديده بگيريم و به طور قطع سرويس‌هاي جديدي را براي رقابت با اپراتور دوم راه‌اندازي خواهيم كرد.

معاون فني و مهندسي ارتباطات سيار با بيان اين كه ارتباطات سيار يك اپراتور دولتي است، گفت: در حال حاضر براي تغيير در تعرفه‌ها به مجوز شوراي عالي اقتصاد نياز داريم و انتقال اين اپراتور از بخش دولتي به خصوصي، آزادي عمل ما را براي تعرفه‌ها بيشتر خواهد كرد.

او درباره‌ي توسعه‌ي شش ميليوني شبكه‌ي تلفن همراه توسط توليدكنندگان داخلي گفت: علاقه‌منديم كه تجهيزات مورد نياز خود را با هدف بالا بردن توان توليد كشور، ايجاد توانمندي فني و اشتغال از توليدات داخل استفاده كنيم؛ اما از طرف ديگر متعهديم كه به مشتركان خود خدمات با كيفيت ارايه دهيم و بنا نداريم به هيچ قيمت در سرويس‌هايمان اختلال ايجاد شود؛ به همين علت، تجهيزات بايد قبل از وارد شدن استاندارد‌هاي مربوطه را كسب كنند و ميزان كارايي تجهيزات آن‌ها در حد استانداردهاي جهاني برسد؛ توليد كنندگان داخلي تجهيزات تلفن همراه بايد هر كاري را كه لازم مي‌دانند براي تطبيق دادن خود با شبكه انجام دهند.

وي تصريح كرد: شركت ارتباطات سيار و مخابرات در راستاي خصوصي‌سازي برخي از بار توسعه‌ي شبكه را به بخش خصوصي واگذار كردند و اين اولين قدم براي خصوصي‌سازي اين بخش بود؛ در شش سال گذشته يك نفر در بخش خصوصي پيدا نمي‌شد كه نگهداري ايستگاه‌هاي راديويي را انجام دهد؛ چراكه در اختيار شركت مخابرات ايران بود، اما وقتي اكثر فعاليت‌ها به بخش خصوصي واگذار شد آن‌ها در اين زمينه سرمايه‌گذاري كردند و كارآموزهاي خود را آموزش دادند و امرز ده‌ها پيمانكار براي نگهداري BTS وجود دارد.

او ادامه داد: ما تا به امروز توان مهندسي را در كشور ايجاد كرديم و در دو سال آينده GC‌ها به طراحي، اجرا و بهينه‌سازي شبكه اشراف و آگاهي كامل دارند و اين امر جرات فعاليت در بيرون مرزها را به بخش خصوصي خواهد داد.

رضوي با تاكيد بر قابل حل بودن ضعف‌هاي GC‌ها گفت: بايد كمك كنيم‌ تا مشكلات آن‌ها حل شود، تجهيزات شبكه به GC‌ها رسيده و كارهاي ساختماني آن‌ها در مرحله‌ي پاياني قرار دارد، اما آن‌ها نخواهند توانست تا پايان شهريور ماه به تمام تعهدات خود عمل كنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا