تکنولوژی

رييس هيات مديره‌ي شركت مخابرات: موبايل های اپراتور دوم طبق زمانبندی واگذار نمی شود

رييس هيات مديره‌ي شركت مخابرات ايران گفت: تصور مي‌كنم در يكي دو ماه اخير، فعاليت‌هاي اپراتور دوم ‌آنچنان كه براي رسيدن به زمان‌بندي لازم است، پيش نرفته است؛ اين مساله از دغدغه‌هاي ماست ‌و پيگير اين موضوع هستيم.

وفا غفاريان در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره‌ي واگذاري سيم‌كارت اپراتور دوم تلفن همراه، در موعد مقرر و در شهريورماه جاري،‌ با بيان اين كه در ابتداي كار، وضعيت بسيار خوب بود و همه چيز طبق برنامه پيش مي‌رفت، اظهار داشت: ما پيگير اين موضوع هستيم كه كار زودتر به جريان بيفتد؛ اما دغدغه‌هايي هم وجود دارد و ممكن است كه زمان‌بندي‌ها آنطور كه تعيين شده، پيش نرود.

وي درباره‌ي اين كه اگر ايرانسل نتواند براساس قرارداد در موعد مقرر به وعده‌هاي خود عمل كند، چه برخوردي با اين شركت خواهد شد، تصريح كرد: تمامي موارد مربوط به جرايم در پروانه پيش‌بيني شده و سازمان تنظيم مقررات و كميسيون راهبري و نظارت بر اپراتورهاي تلفن همراه نيز كار را به دقت دنبال مي‌كنند؛ اگر تاخيري هم پيش آيد، براساس همين مقررات عمل خواهد شد.

گفتني است، رييس هيات مديره‌ي شركت مخابرات ايران در مصاحبه‌ي اخير خود با ايسنا درباره‌ي آخرين وضعيت فعاليت اپراتور دوم تلفن همراه، گفته بود: شركت ايرانسل طبق برنامه‌ريزي پيش مي‌رود؛ تعدادي از قراردادهاي مربوط منعقد و كار اجرايي در برخي از استان‌ها آغاز شده است، همچنين نسبت به تملك مكان مورد نياز هم اقدام كرده‌اند.

اين درحالي است كه محمدابراهيم مطلع – رييس هيات مديره‌ي كنسرسيوم فارس (يكي از كنسرسيوم‌هاي حاضر در پروژه‌ي شركت ايرانسل) – ديروز در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا، اظهار داشت: ارايه‌ي سيم‌كارت اپراتور دوم تا شهريورماه بعيد است؛ در صورت تاخير در اجراي پروژه نيز شركت ايرانسل موظف به پرداخت جريمه خواهد بود و ما به عنوان پيمانكار مسووليتي در اين‌باره نداريم.

او همچنين با اعلام اين كه هم اكنون در حال مذاكره با مسوولان ايرانسل هستيم و هنوز قراردادي ميان ما منعقد نشده است، گفت: هر زمان كه قراردادمان منعقد شود، كار خود را آغاز خواهيم كرد.

به اعتقاد وي طبق زمان‌بندي كه مسوولان انجام دادند، برنده‌ي مناقصه‌ي ايرانسل، بايد در بهمن‌ماه سال گذشته، مشخص و قرارداد آن در فروردين‌ ماه منعقد مي‌شد؛ در حالي كه برنده‌ي مناقصه با چندين ماه تاخير اعلام شده است، به همين دليل تاخير در اجراي پروژه‌ كاملا طبيعي است.

يك عضو هيات مديرهي سنديكاي مخابرات نيز يك ماه پيش عنوان كرده بود اجراي پروژه‌ي ايرانسل طبق زمان‌بندي انجام شده غيرممكن است.

غفاريان در بخش ديگري از اين گفت‌وگو، درباره‌ي افزايش‌هاي تعرفه‌ي گوشي تلفن همراه نيز‌ گفت: مسائل گوشي تلفن همراه به‌طور مستقيم با شركت مخابرات در ارتباطات نيست، اما صلاح بر اين است كه قبل از اين كه توليد داخلي به شكل پايدار و قابل قبول شكل گيرد، تعرفه‌ها كار خريد و هزينه‌ي گوشي را دشوار نكند.

به گفته‌ي وي سياست‌هاي حمايتي از صنايع داخلي قطعات ضروري است؛ اما اين مساله‌ رابطه‌ي علت و معلولي دارد، ‌اول بايد به شكل‌گيري صنعت داخلي كمك شود‌ توليد آن با ويژگي‌هاي مورد نياز مردم منطبق باشد؛ پس از آن سياست‌هاي حمايتي به رشد و توسعه‌ي اين جريان تداوم بخشد.

غفاريان در پايان خاطرنشان كرد: توليد تلفن همراه نسبت به ساير تجهيزات مخابراتي، فرآيند پيچيده‌اي در صنايع الكترونيكي و مخابراتي است، همچنين ورود موازي آن به غير از راه‌هاي گمركي به سادگي امكان‌پذير است؛ چراكه به دليل كوچك بودن آن، حمل و نقل از طريق مسافران مي‌تواند به‌راحتي انجام شود.

او افزود: مساله‌ي توليد داخلي در گذشته نيز يك بار تجربه شد؛ اما نتوانست در اين حوزه رقابت كند، البته از نظر فني توليد گوشي امكان‌پذير است، اما در بعد رقابتي، شايد لازم باشد قدري تامل بيشتري كنيم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا