تکنولوژی

مایکروسافت، گوشی های موبایل و روابط عمومی B-to-B

نام نویسنده: حمید رضا نیکدل

آی تی ایران -سال گذشته بیل گیتس پیش بینی کرده بود که درآینده نه چندان دور گوشی های موبایل بعنوان یک ابزار با قابلیت پخش MP3 ازآی پاد (iPod) پیشی خواهند گرفت. او دراین رابطه به نشریه فرانکفورتر آلگماینه گفت : ” اگرچه آی پاد( iPod) نیز به اندازه اپل(Apple )قوی است اما باور ندارم بتواند در درازمدت موفقیت خود را حفظ کند. شما می توانید این موضوع را با حوزه کامپیوتر مقا یسه کنید. زمانی اپل (Apple) با وسط کاربر گرافیکی خود بسیار قوی بود و حرف اول را می زد ، مانند آی پاد( iPod )فعلی ، اما بتدریج جایگاه خود را ازدست داد.” مدیر بزرگترین شرکت کامپیوتری جهان ادامه می دهد : ” اگر شما ازمن ازبپرسید کدام ابزار پرتابل در آینده بهترین جایگاه را برای گوش دادن به موسیقی به خود اختصاص خواهد داد بی شک خواهم گفت گوشی موبایل ! “

می دانیم هم اکنون اپل(Apple) دو سوم بازار جهانی MP3 player را در اختیار دارد وتنها درسه ماهه اول سال میلادی گذشته حدود 5 میلیون آی پاد( iPod )فروخته است. ازسوی دیگر رقیب دیرین او مایکروسافت که قویآ بدنبال ایفای نقش کلیدی دربازار مولتی مدیا دیجیتال است بازار گوشی مویابل را هدف قرار داده است. مایکروسافت که در این راستا شرکت های متعددی مانند سامسونگ را بعنوان شریک تجاری خود انتخاب کرده است با دراختیار قرار دادن نرم افزارویندوز موبایل هوشمند (Windows mobile smartphone) صنعت گوشی موبایل را در ارائه بهتر این دسته از تلفن های همراه یاری کرد.

با توجه به برد و نفوذ سخنان شخصی مانند گیتس می توان انتظار داشت که در پس این اظهار نظر صرفآ یک جنگ تبلیغاتی با رقیب دیده نمی شود بلکه نشانه های یک برنامه روابط عمومی(Public Relation Campaign) آشکار است. هر اظهار نظر چنین شخصی براحتی به سرخط اخبار IT جهان تبدیل می شود و موجی ازخبرهای مطبوعاتی (press release) را بدنبا خواهد داشت. جالب این جاست که در این مسیرنه تنها اعتبارنرم افزار ساخت مایکروسافت تقویت میشود بلکه شرکت های گوشی های موبایل طرف قرارداد نیزبی بهره نخواهند بود. سودی که عاید این شرکت ها می شود از خوشنامی و اعتبارمایکروسافت نشات می گیرد. این جاست که اهمیت روابط عمومی کسب و کارهای مشترک (B to B ) مشخص می شود. بویژه هنگامی که یک سوی آن غولی چون مایکروسافت خوابیده است.

در این حالت کافی است شخصی مانند بیل گیتس دهان خود را باز کند تا روابط عمومی زندگی کند ! فراموش نکنیم که در دنیای دیپلماسی که عرصه جولان تئوری های روابط عمومی است نیزازنفوذ کلام این شخصیت های تاثیرگذارغلت نمی شود. هنوز مدتی ازملاقات رئیس جمهور چین با بیل گیتس و بازدید ازساختمان جدید مایکروسافت در خلال سفر به آمریکا نگذشته است. ملاقاتی که حتی قبل از دیداربا رئیس جمهورایالات متحده صورت گرفت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا