چين از سياست سانسور اينترنت دفاع کرد
بی بی سی – مقامات چينی از سياست خود در مورد محدوديت استفاده از اينترنت در آن کشور دفاع کرده اند و همزمان، چند عضو قديمی حزب کمونيست حاکم بر اين کشور دولت را به دليل آنچه که سانسور مطبوعات خوانده اند مورد انتقاد شديد قرار داده اند.
به نوشته روزنامه چاينا ديلی، روزنامه رسمی دولت چين، ليو ژنگرونگ، سخنگوی شورای دولتی (هيات دولت)، گفته است که نحوه برخورد اين کشور با استفاده از اينترنت با هنجارهای بين المللی انطباق دارد و تاکيد کرده که تا کنون هيچکس به دليل نوشتن مطالبی در سايت های اينترنتی بازداشت نشده است.
آقای ژنگرونگ گفته تنها سايت هايی که محتوای آنها با قوانين چين در تضاد باشد مسدود می شود و خارجيانی را که دولت اين کشور را به سانسور اينترنتی متهم می کنند دارای معيارهای دوگانه توصيف کرده است.
وی گفته است که حتی دولت ايالات متحده هم سايت هايی را که محتوای آنها را زيانبخش بداند مسدود می کند.
هفته گذشته گروه بين المللی گزارشگران بدون مرز، که از آزادی رسانه ها دفاع می کند، شرکت اينترنتی ياهو را متهم کرد که اطلاعاتی را در اختيار مقامات چين قرار داده که به بازداشت يکی از فعالان سياسی مخالف دولت اين کشور منجر شد.
به گفته گزارشگران بدون مرز، اطلاعاتی که شرکت ياهو در مورد فعاليت اينترنتی لی ژی در اختيار پليس چين قرار داد باعث شد تا وی در سال 2003 به اتهام اقدام برای براندازی به زندان محکوم شود.
اين فعال سياسی از يک سايت اينترنتی برای بيان اعتراض خود نسبت به فساد در تشکيلات اداری چين استفاده می کرد.
انتقاد کمونيستهای قديمی از سانسور
در همانحال، گروهی از اعضای قديمی حزب کمونيست چين سياست دولت در زمينه اطلاع رسانی و برخورد با رسانه ها را مورد انتقاد قرار داده اند.
حزب کمونيست همراه با گروه های وابسته و تحت پوشش آن تنها حزب فعال در چين است و از سال 1949 و تشکيل جمهوری خلق چين به رهبری مائوتسه تونگ زمام امور را در دست داشته است.
لی رويی، منشی سابق مائوتسه تونگ، هو جيی، سردبير پيشين روزنامه ارگان رسمی حزب کمونيست و زو هوزه، رييس اسبق سازمان تبليغات چين، در نامه ای که در روز 2 فوريه برای رسانه ها ارسال داشتند و متن آن روز 15 فوريه در اختيار رسانه قرار گرفت از توقيف روزنامه بينگ ديان انتقاد کردند.
نويسندگان نامه گفته اند که سانسور باعث پراکندن بذر فاجعه می شود و تاريخ نشان داده است که تنها نظام های توتاليتر با اين توهم که می توانند مردم را در جهل نگاه دارند به سانسور متوسل می شوند.
روزنامه بينگ ديان که ضيمه نشريه جوانان چاينا ديلی بود به دليل انتشار مقالاتی از جمله در انتقاد از نحوه تدريس تاريخ در مدارس چين خشم مقامات را برانگيخت و توقيف شد.
در اين مقاله آمده بود که کتاب های درسی تاريخ در چين هرگز به کوتاهی دولت اشاره ندارند بلکه سايرين را مسئول تمامی وقايع نامطلوب می دانند.
در سال 2005، در بررسی آزادی رسانه های همگانی در 167 کشور جهان، چين به دليل محدوديت شديدی که در مورد رسانه ها اعمال می دارد در رده 159 قرار گرفت.