رياضی: سخنان وزير ارتباطات در اجلاس تونس باورهای دينی ما را به دنيا نشان داد
ایسنا – معاون فناوري اطلاعات وزارت ارتباطات گفت:ايران در اجلاس تونس آن چه را كه احساس ميكرد به نفع جامعهي بشريت است، با صراحت و قاطعيت عنوان كرد.
مهندس«عبدالمجيد رياضي» در گفتوگو با خبرنگار سرويس ارتباطات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دستاوردهاي حضور ايران در اجلاس جامعهي اطلاعاتي تونس را تشريح كرد.
وي با اشاره به اين كه هيات ايراني شامل دو گروه رسمي و غيررسمي در اجلاس تونس حضور يافت و دستاوردهاي خود را ارائه كرده و از هر جهت حضوري پررنگ و مقتدرانه داشت، تصريح كرد: يكي از مواردي كه در اجلاس جلب توجه كرد، استقبالي بود كه از غرفهي ايراني به عمل آمد، اين غرفه با توجه به مباحثي كه در حوزهي دين و اعتقادات و باورهاي ديني ارائه ميكرد، از سوي حاضران در اجلاس كه اغلب كارشناسان و صاحبنظران در حوزهي ICT بودند مورد توجه و استقبال قرار گرفت.
وي ادامه داد:اين استقبال به گونه بود كه بعضا نسبت به جمهوري اسلامي ايران ابراز احساسات كرده و احساسات قلبي خود را بي پرده نشان ميدادند. اين امر نشان ميدهد مردم دنيا اطلاعاتي را در مورد كشور ما به دست آورده و نسبت به آن حساس هستند.
رياضي، در ادامه با بيان اين كه مواردي كليدي از اجلاس اول باقي ماند و به پيش از اجلا تونس واگذار شده بود و انتظار ميرفت كه اين گونه موارد، با توجه به اين كه منافع آمريكا را تحت شعاع قرار ميداد به نتيجه نرسند، اظهار داشت: يكي از موارد مذكور بحث حاكميت اينترنت به عنوان بخش دغدغه برانگيز براي تمام كشورها بود كه متاسفانه در مراحل آخر اجلاس مورد جمعبندي واقع شد.
وي ادامه داد: براساس اين جمع بندي، با قرار بر ادامهي وضعيت موجود، مقرر شد تا چهار ماه آينده كميته يا انجمني براي پيگيري نحوهي حاكميت اينترنت تشكيل شود. اين انجمن بين چهارتا پنج سال فرصت دارد تا نحوهي حاكميت اينترنت را مورد بررسي قرار داده و نهايتا پيشنهاد ارائه كند.
وي تصري كرد: ظاهر قضيه نشان ميدهد، هنوز نقطهي اميدي در اين رابطه وجود دارد، اما تعمق در اين بحث بيانگر آن است كه اين بحث براساس خواست آمريكا بود تا با باقي ماندن در اين وضعيت، از فرصتها براي انتخاب راهكارهاي ديگري استفاده و از نظر تكنولوژيكي راه حلي براي خود پيدا كند.
رياضي ادامه داد: از طرفي ديگر جاي اين نگراني وجود دارد كه آن چه دنيا نسبت به آن اراده كرده بود به نتيجهي قطعي نرسيد.
وي در مورد انجمني و كميتهاي كه قرار است حاكميت اينترنت را بررسي كند، گفت: پيش از اين هم كميتهي WGIG مامور شده بود تا موضوع حاكميت اينترنت را بررسي و در مورد آن پيشنهاد دهد. اين كميته گزارشي نسبتا خوب ارائه كرد كه مشكلات فعلي حاكميت اينترنت در آن ديده شد و در پايان دو پيشنهاد ارائه كرد كه يكي از آنها به نقطه نظرات ايران نزديك بود.
معاون وزير، تصريح كرد: اما در اين مورد هم به خاطر فشارهايي از سوي آمريكا، دستاورد كميتهي مذكور عملا مورد استفاده قرار نگرفت. با توجه به اين امر به نظر نميرسد كميتهي ديگري كه قرار شد در مدت زمان طولاني بر روي اين مساله فعاليت كند، بتواند راه حل دنيا پسندي براي رفع همهي مشكلات ارائه دهد.
وي با بيان اين كه اين كار شايد در مدت زمان يكسال هم انجام شدني بود، تصريح كرد: قرار است نمايندگان از كشورهايي مخلف در اين كميته فعاليت كنند، اما اين انجمن هيچ قدرت اعمال سياست بروي سياستهاي حاكم را ندارد و تنها به عنوان انجمني مشورتي خواهد بود.
وي خاطر نشان كرد: مورد دوم ارائهي راه كار براي تامين منابع مالي در جهت حمايت و كمك به كشورهاي كمتر توسعه يافته و يا در حال توسعه بود كه متاسفانه كشورهاي غربي به ويژه آمريكا، با آن موافقت نكرده و به جمع بندي مناسب نرسيد.
رياضي ادامه داد: بحث نظارت و پيگيري فعاليت ميان كشورها و تعهدات ساير كشورها در حالي به تصويب رسيد كه اين تعهدات بدون آن كه زمينههاي تامين مالي توسعه را تعيين كنند، به نفع كشورهاي پيشرفته است.
وي با يادآوري اين نكته كه در اين راستا تعهداتي بر گردن همهي كشورها گذاشته شد افزود: قطعا بار بيشتر اين كار بروي كشورهاي در حال توسعه به ويژه كشورهاي كمتر توسعه يافته خواهد بود و طبيعي است كه نتوانند از مزيتها جامعهي اطلاعاتي در درون كشور خود استفاده كنند.
معاون فناوري اطلاعات وزير ارتباطات، يادآور شد: نكتهي قابل توجه ديگر بيانيهي وزير ارتباطات ايران در اجلاس بود كه در آن به گونهاي باورهاي ديني ما و راهكارهاي مبتني بر دين را كه تاييد كنندهي عدالت و برابر در ميان كشورها است مطرح شد و هويت مليمان را به دنيا نشان داد.
وي ادامه داد: در سخنان وزير بر موض قاطع و محكم در رابطه با دغدغهي كشورها، در بحث جهاني شدن حاكميت اينترنت و شفاف بودن اين حاكميت، دموكراتيك و همه جانبه بودن آن اصرار شد و وزير در متن سخنراني خود از سامان ملل درخواست كرد كه به طور جدي اين موضوع را حمايت و پيگيري كنند.
معاون وزير ارتباطات ياد آور شد: از ديگر موارد مطرح در اين سخنان بحث عدالت و كمك به مردم كشورهاي كمتر توسعه يافتهي جهان بود تا زمينهاي فراهم شود كه آنها بتوانند از دستاوردهاي بشريت استفادهي مطلوب داشته باشند.
وي افزود: سخنان وزير ايران در حالي ارائه شد كه پس از اتمام آن، عدهاي كه به دلايل گوناگون به اين مباحث علاقمند حساس شدند، درخواست كردند كه متن سخنراني به آنها ارائه شود.
وي در ادامه در مورد دستاوردهاي اجلاس تونس براي ايران گفت: ايران آن چه را كه احساس ميكرد به نفع جامعهي بشريت است، با صراحت و قاطعيت در اجلاس تونس عنوان كرد. همچنين ايران نظامي را مطرح كرد كه علاقمندان زيادي در دنيا دارد.
وي افزود: ما توانستيم از نظر فني و تكنولوژيكي با مواردي كه در نمايشگاه و در كارگاههاي آموزشي ارائه كرديم، نشان دهيم، ايران چه پيشرفتي داشته است.
وي در ادامه فرصت مذاكره و تعامل وزير ارتباطات ايران با مقامات ساير كشورها و طرح مباحث مورد علاقهي دو كشور را از ديگر دستاورهاي اجلاس تونس دانست و ادامه داد: يكي از اين تعاملات جلسهي وزير با وزير مخابرات عراق بود كه در آن زمينههاي همكاري دو كشور در مباحثي مانند ارتباطات فيبرنوري، توسعهي ارتباطات پستي و استفاده از ظرفيتها و پتانسيلهاي خدماتي، فني و مهندسي دو كشور و توليد محتواهاي مشترك و استفادهي دوجانبه از آن به خاطر فرهنگ مشترك بود.