اینترنت در سال ۲۰۰۵ بیشترین رشد را داشت
ایرنا – شبكه جهاني اينترنت از ابتداي سال ۲۰۰۵تاكنون داراي رشدي بيسابقه بوده و ابعاد آن با سرعت قابل توجهي گسترش پيدا كردهاست.
به گزارش سايت اينترنتي “بيبيسينيوز”، از ابتداي سال ۲۰۰۵تا ماه اكتبر، بيش از ۱۷ميليون سايت به وب سايتهاي موجود در اينترنت اضافه شده كه اين رقم در مقايسه با مدت مشابه سالهاي قبل منحصر به فرد است.
پيش از اين، بزرگترين رشد اينترنت در سال ۲۰۰۰رخ داده بود كه در ن سال حدود ۱۶ميليون سايت به سايتهاي اينترنت اضافه شده بود.
شركت تحقيقات اينترنتي “نت كرفت” با ارائه اين آمار اعلام كرد رشد بيسابقه اينترنت در سال ۲۰۰۵به علت آن لاين شدن شركتهاي تجاري كوچك، روي آوردن شركتهاي مختلف به تبليغات اينترنتي و همچنين گسترش بيش از پيش وب لاگهاي داراي “دامين” شخصي و فعاليت روزافزون ارسالكنندگان هرزنامه يا “اسپم”ها رخ دادهاست.
شركت “نت كرفت” با آمارگيري در ماه اكتبر جاري موفق به شناسايي ۷۴/۴ ميليون سايت در اينترنت شد و اين درحالي است كه در آخرين آمارهاي جمعآوري شده در ماه قبل از آن، تعداد سايتهاي اينترنت ۲/۶۸ميليون عدد كمتر از رقم مذكور بودهاست.
“نت كرفت” كه در سال ۱۹۹۵تاسيس شدهاست در نخستين آمارگيري در همان سال، تعداد سايتهاي اينترنت را تنها ۱۸هزار و ۹۵۷عدد تخمين زده بود و همين شركت در آمارگيري سال ،۲۰۰۰يعني پس از گذشت تنها ۵سال، تعداد سايتهاي اينترنت را ۱۹ميليون و ۸۰۰هزار عدد اعلام كردهبود.
به گفته كارشناسان “نت كرفت”، بسياري از حدود ۷۵ميليون سايت فعلي موجود در اينترنت فعال نبوده و به صورت مداوم به روز نگاري نميشوند و احتمالا حدود ۶۰درصد از اين سايتها، مدتهاست كه به روز نگاري نشده و يا به ندرت به روز نگاري ميشند.
يكي از دلايل مهم رشد سريع اينترنت در ماههاي اخير، افزايش تعداد وب لاگهاي مستقل است.
برخي از سايتهاي ارائهدهنده خدمات وب لاگ، ژرنالهاي كاربران را در “دامين” خود ميزباني ميكنند كه بدينترتيب اين وب لاگها يك سايت مستقل تلقي نشده و در آمار سايتهاي اينترنتي منظور نميشوند، اما بسياري وب لاگ نويسان يك قدم فراتر نهاده و يك وب سايت شخصي راهاندازي كرده و با استفاده از نرمافزارهاي وب لاگ نويسي، يك وب لاگ مستقل ايجاد كردهاند كه اين قبيل وب لاگها در سرشماري تعداد سايتهاي اينترنتي، به عنوان وب سايتهاي مستقل به حساب ميآيند.
از ديگر دلايل رشد سريع اينترنت نيز فعاليتهاي هرزنامه نويسان يا اسپمرها به منظور تبليغ هرچه بيشتر محصولات خود است.
اين افراد اغلب تلاش ميكنند با ايجاد دامينهاي فراوان، محصولات و خدمات تجاري خود را به صدر فهرست ارائه شده در موتورهاي جستجو نزديك كنند و برخي از آنها حتي از روشهاي خودكار ايجاد وب سايت براي مطرح كردن هرچه بيشتر محصولات خود استفاده ميكنند.
شركت “نت كرفت” در آمار خود “دامين”ها و آدرسهاي اينترنتي ثبت شده را به عنوان “وب سايت” محسوب و شمارش كردهاست.