تکنولوژی

دعوت دکتر جلالی ازنمايندگان مجلس برای حضور در اجلاس تونس

ایسنا – مسؤول كميته‌ى جامعه‌ى اطلاعاتى انجمن ICT گفت: حضور تعدادى از نمايندگان مجلس شوراى اسلامى دراجلاسWSIS تونس بسيار ضرورى است.

دكتر «على اكبر جلالى» در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس جامعه‌ى اطلاعاتى خبرگزارى دانشجويان ايران(ايسنا)، درباره‌ى ديدگاهش در مورد جامعه اطلاعاتى و اهميت حضور كشورمان در اين اجلاس‌ها گفت: بحث جامعه‌ى اطلاعاتى موضوعى كاملا علمى و منطقى است كه بر اساس توسعه‌ى فناورى اطلاعات و ارتباطات در بسيارى از امور زندگى بشر به عنوان يك ضرورت بوجود آمده است و قطعا موضوع با ارزش و مهمى است كه بايد پى‌گيرى شود.

وى با اشاره به تعريف جامعه‌ى اطلاعاتى كه مورد توافق شركت كنندگان از 190 كشور جهان از جمله ايران در اجلاس اول بوده، مبنى بر اين‌كه در جامعه‌ى اطلاعاتى همه‌ى اشخاص بدون تمايز و به صورت آزادانه توان خلق، دريافت، شريك‌ كردن و بكارگيرى اطلاعات و دانش براى اقتصاد، اجتماع، فرهنگ و توسعه سياسى خود را داشته دارند، اظهار داشت: اگر برنامه‌ى اصول و عمل نيز با توافق جهانى مانند اين تعريف همه‌پسند باشد جهان را به سمت هم‌گرايى و صلح هدايت مى‌كند. اما در عمل كشورهايى هستند كه هميشه خود را برتر مى‌دانند و از قدرت بيشترى برخوردارند و دنبال سهم بيشترى نيز هستند كه عموما مشكلات از همين‌جا آغاز مى‌شود، بنابر اين اگر جامعه‌ى جهانى موفق شود اين نقيصه را برطرف كند و براى همه‌ى كشورها حقوق يكسان در نظر بگيرد مسلما مورد توجه جهانيان قرار مى‌گيرد.

جلالى با اشاره به موضوع حاكميت اينترنت گفت:آمريكا خود را آغازگر توسعه‌ى اينترنت مى‌داند و به دنبال حق بيشترى در اين رابطه است هم اكنون نيز سهم بزرگى از حاكميت اينترنت را دارد، اما اجماع جهانى به سمت بين‌المللى كردن حاكميت اينترنت است و مى‌خواهد همه‌ى كشورها را يكسان ببيند. اين موضوع اگر به انجام برسد خود يك مثال از خروجى مناسب جامعه‌ى اطلاعاتى است، يعنى اگر دنيا بتواند با تفاهم، حاكميت اينترنت را بين‌المللى كند و در سامان دهى چارچوب‌هاى اساسى اينترنت مانند نام‌گذارى ثبت دامنه، بحث اسپم و امنيت اينترنت به اجماع برسد بسيارى از مشكلات توسعه‌ى اينترنت در سطح جهانى مرتفع مى‌شود.

وى تاكيد كرد: مطمئنا جامعه‌ى اطلاعاتى مورد توافق جهان، بر روى كشور ما نيز تاثير دارد، لذا بهتر است در برنامه‌ريزى‌هاى ايجاد آن دخالت داشته باشيم.

وى درباره‌ى مشاركت بيشتر مسؤولان كشور در اين موضوع مهم كه در آينده خود را بيشتر نشان مى‌دهد اظهار داشت: مشاركت ما در اين حركت‌ها بسيار موثر است، گروه ايرانى هم در اجلاس اول به خوبى توانست بر روى برنامه‌ى اصول و عمل تاثيرگذار باشد و از طرف ديگر تجربه‌هاى خوبى از اين اقدام جهانى گرفت، حضور رياست جمهورى ايران در اجلاس اول بسيار مهم بود،.و البته اميدوارم در اجلاس دوم هم در سطح بالا ظاهر شويم، بنابراين بايد حتما در نمايشگاه جنبى اجلاس دوم حضور يافته و توانمندى‌هاى خود را ارائه كنيم.

جلالى ابراز داشت: اگرچه ر مقايسه با سطح جهانى و كشورهاى توسعه يافته نتوانسته‌ايم توسعه‌ى ICT در كشور را داشته باشيم اما اقدامات پراكنده‌ى خوبى داريم كه از جمله‌ى آن‌ها مى‌توان به پروژه‌ى بزرگ تجهيز ده هزار روستا به دفاتر ICT مى‌توان اشاره كرد كه در سطح جهانى مى‌تواند مورد توجه قرار گيرد؛ برنامه‌ى توسعه‌ى چهارم در بخش فناورى اطلاعات و ارتباطات نيز مى‌تواند مطرح شود و فضاى آينده كشور را به نمايش بگذارد.

وى ابراز داشت: رسانه‌ها در دوسال گذشته نشان دادند كه حضورشان در اجلاس اول مهم بوده است، بنابراين بهتر است با تعداد بيشترى ظاهر شوند، در هرصورت به‌نظر مى‌رسد مسئله جامعه اطلااتى براى كشورى مانند ايران اهميتى بيشتر از كشورهاى توسعه يافته دارد، لذا مشاركت وسيع در اين خصوص را مناسب مى‌دانم.

وى، با بيان اين‌كه به عنوان يك فرد حقيقى علاقند به توسعه‌ى جامعه اطلاعاتى همواره انتظارات زيادى از مسؤولان و دست‌اندركاران داشته‌ام ابراز داشت: آن‌ها نيز در حد توان تلاش كرده‌اند، اما در هر صورت در اين زمينه نتوانستيم موفقيت چندانى كسب كنيم بعد از اجلاس اول قرار بود انجمن مطالعات جامعه اطلاعاتى ايران شكل بگيرد و در اين زمينه فعال شود. كه البته اين كار انجام شد ولى به علت محدوديت‌هاى مختلف امكان فعاليت جدى نيافت و مسؤوليت به دولت واگذار ش. دبيرخانه‌ى شوراى عالى اطلاع‌رسانى بيشترين نقش را بر عهده داشت و از جمله اقدامات اساسى آن برگزارى نشست سطح بالاى جامعه‌ى اطلاعاتى منطقه‌ى آسيا و اقيانوسيه در موضوع WSIS بود كه نسبتا موفق بود و همين‌طور مشاركت در كميته‌ى حاكميت اينترنت كه در آنجا نيز خوب ظاهر شد.

وى در ادامه تاكيد كرد: گرچه بحث حاكميت اينترنت تا به امروز هم حل نشده است وليكن حضور ايران در كنار 40 كشور ديگر جهان در اين موضوع فى‌نفسه ارزشمند بوده است.

وى با اشاره به اجلاس اول در موضوع جامعه‌ى اطلاعاتى گفت:كشورمان در آن اجلاس از نظر تعداد افراد شركت كننده خوب ظاهر شد و همين موضوع باعث شد ت مباحث جامعه اطلاعاتى در كشور مطرح شود، اما مشكل در آن بود كه نتوانستيم توان خودمان را در توسعه فناورى اطلاعات و ارتباطات معرفى كنيم. حتى يك جلد كتاب از توانمندى‌هاى توسعه‌ى ICT در كشور ارائه نداديم و يك كارگاه خوب عرضه نكرديم. اما انتظار داريم اين نقيصه در اجلاس دوم جبران شود.

جلالى خاطر نشان كرد: براى اجرايى شدن بنا درخواست دكتر معتمدى ( وزير ارتباطات سابق) قراردادى با مركز تحقيقات مخابرات ايران منعقد شد و اقدامات خوبى نيز در قالب آن قرارداد انجام شد. از جمله 4 جلد كتاب به زبان انگليسى از فعاليت‌هاى ICT كشور و معرفى پروژه‌هاى مهم ،يك CD چند رسانه‌يى و يك كتاب به زبان فارسى جهت آشنايى مديران تدوين شد و علاوه بر آن پيش كنفرانسى براى بررسى نظرات ايران در اجلاس طراحى و اجرا شد و برنامه‌ريزى براى تهيه تعدادى بروشور انجام گرفت. با اين وجود در مردادماه اين قرارداد بدون هماهنگى با من و يك‌باره توسط مركز تحقيقات مخابرات ايران مختومه شد.

وى در پايان تاكيد كرد: يكى از مشكلات اساسى همين ناهماهنگى‌ها است كه موجب ايجاد مشكلات زيادى مى‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا