تکنولوژی

اهداف مشترك بلاگرهاى ايرانى ” نوشتن مطالب شخصى ” و ” دوست‌يابى ” است

ایرنا – بر اساس نتايج به دست آمده از يك تحقيق، اهداف مشترك بلاگرهاى(‪(BLOGGER‬ ايرانى،” نوشتن مطالب و نظرهاى شخصى”،” گفتن از خويشتن و زندگى واقعى” خود و “دوست يابى” است.

تهيه‌كننده تحقيق ” وبلاگ نويسى در ايران ” كه اين موضوع را براى پايان نامه تحصيلى دوره كارشناسى ارشد بررسى كرده، روز دوشنبه با اعلام اين مطلب به ايرنا گفت: بر اساس نتايج تحقيق ، بيشتر وبلاگهاى ايرانى با گرايش ابراز عقايد شخصى شكل مى‌گيرند.

” پگاه خليلى ” بيان داشت : با دسته بندى وبلاگها در سه گروه “شخصى”، “سياسى- اجتماعى” و “ادبى – هنرى” مشخص شد كه استفاده‌هاى شخصى از وبلاگ به دليل تاكيد وبلاگ نويسان ايرانى بر اين كاركرد نسبت به دو گروه ديگر بيشتر اتفاق مى‌افتد.

وى افزود: وبلاگ‌نويسان ” شخصى “، تمرين نوشتن، بيان احساسات و عقايد و گفتن از خود و مسايل مربوط به خود، رشد فردى، مبارزه با خود سانسورى و غلبه بر ضعف‌هاى خويش را عمده اهداف خود دانسته‌اند.

وى هدف وبلاگنويسان ” سياسى – اجتماعى ” را پوشش اخبار اين حوزه و بيان تمام واقعيتهاى موجود در آنها و هدف وبلاگ‌نويسن “ادبى – هنرى ” را ارائه، انتشار و نقد آثار در راستاى ارتقاء اين حوزه معرفى كرد.

به گفته وى مطابق با نتايج تحقيق “وبلاگ‌نويسى در ايران”، ارتباطات وبلاگى گسترده اما سطحى عنوان شده‌اند و تمايل به كشاندن ارتباط وبلاگى به دنياى واقعى در اكثر مصاحبه‌شوندگان وجود دارد.

خليلى،با اشاره به نتايج ديگر اين تحقيق گفت: بيشتر بلاگرهاى (‪(BLOGGER‬ ايرانى گرايشات ” مذهبى ” دارند به طوريكه گرايشات ” غير مذهبى ” درصد بسيار كمى از آنها را شامل مى‌شود.

وى تصريح كرد: بيشترين وبلاگ‌نويسهاى ايرانى را افراد با گرايشات “مذهبى” و “نسبتا مذهبى”( ‪۶۷/۴‬درصد) تشكيل مى‌دهند.

خليلى” يادآور شد: با وجوديكه اكثر وبلاگ‌نويسها گرايشات مذهبى دارند اما به عقيده ‪ ۶۰‬درصد افراد، مطالب مذهبى ارايه شده در وبلاگها با مطالب موجود در اين زمينه كه در ساير رسانه‌ها منتشر مى‌شود، تفاوت دارد.

به گفته وى اين امر گوياى استفاده وبلاگرها از محيط وبلاگ (‪ (WEBLOG‬براى ابراز عقايد مذهبى خود به دور از ريا و با صراحت بيشتر نسبت به رسانه‌هاى ديگر است.

اين كارشناس علوم ارتباطات ،ابراز داشت: يكى از مهمترين يافته‌هاى اين تحقيق بيانگر آن است كه ‪ ۷۲‬درصد افراد داراى يك يا دو وبلاگ هستند و معمولا وبلاگ نويسان بيشتر از سه وبلاگ ندارند.

وى ادامه داد: اين يافته، تعدد وبلاگ و در نتيجه تعدد شخصيتها در اين محيط را چندان تاييد نمى‌كند.

وى اظهار داشت: گمنام بودن چندان مورد استفاده وبلاگ نويسان ايرانى قرار نگرفته است بطوريكه بر خلاف عقايد عمومى، بيشتر بلاگرها از نام مستعار استفاده نمى‌كنند.

وى استفاده از نام مستعار متناسب با محتواى وبلاگها را بيشتر در گرايشات عاشقانه(‪ ۲۹/۵‬درصد)، سياسى ( ‪ ۲۸‬درصد)، شغلى ( ‪ ۲۳‬درصد) ، خانوادگى (‪۲۲‬ درصد) ، مذهبى (‪ ۲۰/۵‬درصد) و جنسى (‪ ۱۱‬درصد) دانست.

اين كارشناس يكى‌ديگر از يافته‌هاى تحقيق مذكور را مناسب بودن وبلاگ براى ابراز گرايشات “سياسى”(‪ ۵۰‬درصد ) “عاشقانه”( ‪ ۴۲‬درصد ) عنوان كرد.

وى با اشاره به اينكه درباره نقش و تاثيرات وبلاگ نيز حالتى دوگانه وجود دارد گفت: برخى آن را در رشد فردى موثر مى‌دانند اما برخى ديگر نقشى منفى برايش قائل شده‌اند كه درصد افراد منفى‌نگر نسبت به گروه ديگر كمتر است.

تحقيق ” وبلاگ نويسى در ايران، به دو روش نظرسنجى اينترنتى و مصاحبه صورت گرفت و به عنوان پايان‌نامه در دانشگاه تهران ارايه شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا