از هر هفت نفر در جهان، يك نفر كاربر اينترنت است
ایرنا – هم اكنون در جهان ۸۸۸ميليون و ۶۸۲هزار كاربر اينترنت وجود دارند كه ۷۲۷ميليون و ۹۲۸هزار نفر از آنها در ۲۰كشور زندگى مىكنند.
پژوهشهانشان مىدهد ۲۹۱ميليون و ۸۲۲هزار نفر از كل كاربران اينترنت يعنى ۳۲/۸درصد از كل كاربران انگليسى زبان هستند كه ۲۶/۳درصد از كل كاربران انگليسى زبانان دنيا را تشكيل مىدهند.
به گزارش دوهفته نامه فرهنگ و پژوهش كه به نقل از مركز مار اينترنت جهانى ارائه شده است ،دومين زبان در دنياى عظيم اينترنت، زبان چينى است، كاربران اين زبان ۱۱۳ميليون و ۴۱۴هزار نفر هستند كه ۱۲/۸درصد از كل كاربران را تشكيل مىدهند، اين عده ۸/۶درصد از كل جمعيت چينى زبانان دنيا هستند.
زبانهاى ژاپنى، اسپانياى، آلمانى، فرانسوى، كرهاى،ايتاليايى، پرتغالى و هلندى از نظر شمار كاربران رتبههاى سوم تا دهم را دارند.
به گزارش مركز مطالعات اينترنتى ۶۷ميليون و ۶۷۸هزار نفر از مجموع كاربران يعنى ۷/۶درصد از كل جمعيت كاربران به زبان ژاپنى صحبت مىكنند.
زبان اسپانياى ۶/۴درصد از كل كاربان، زبان آلمانى ۶/۱درصد، زبان فرانسوى ۴/۲درصد، زبان كرهاى ۳/۶درصد، زبان ايتاليايى ۳/۲درصد، زبان پرتغالى ۲/۴درصد و زبان هلندى ۱/۶درصد از كل كاربران را تشكيل مىدهند.
به گزارش مركز مطالعات اينترنتى ۵۲/۸درصد از كل افرادى كه به زبان اسپانياى صحبت مىكنند و ۵۵/۴درصد از كل افراد كه به زبان آلمانى صبت مى كنند، در شمار كاربران اينترنت قرار دارند.
۱۰درصد از فرانسوى زبانان، ۴۲درصد از كرهاى زبانان، ۴۸/۸درصد از ايتاليايى زبانان، ۹/۵درصد از افرادى كه به زبان پرتغالى صحبت مىكنند و ۶۰/۵درصد از افرادى كه به زبان لندى صحبت مىكنند در شمار كاربران اينترنت قرار دارند.
به طور كلى ۸۰/۸درصد از كل كاربران اينترنت متعلق به اين ۱۰زبان هستند و در حالى كه تنها ۱۸/۹درصد از كل جمعيت جهان را تشكيل مىدهند، كابران متعلق به اين ده زبان ۷۱۸ميليون و ۶۳هزار نفر هستند.
به گزارش اين مركز كشورهاى قاره آسيا در مجموع ۳۰۲ميليون و ۲۵۷هزار نفر كابر اينترنت دارند كه نسبت به سال ۲۰۰۰ميلادى ۱۶۴/۴درصد رشد كرده است.
قاره آسيا از نظر كاربران اولين رتبه را در جهان دارد و پس از آن قاره اروپا، آمريكاى شمالى، آمريكاى لاتين و كارائيب، اقيانوسيه و آفريقا قرار دارد، قاره آسيا با داشتن ۵۶/۳درصد از كل جمعيت دنيا ۳۴درصد از كل كاربران را دارد.
در قاره اروپا ۲۵۹ميليون و ۶۵۴هزار كاربر وجود دارد كه ۲۹/۲درصد از كل كاربران جهان را تشكيل مىدهد، در حالى كه جمعيت اروپا تنها ۱۱/۴ درصد از جمعيت اين كره خاكى است.
آمريكاى شمالى ۲۲۱ميليون و ۴۳۸هزار كاربر دارد كه ۲۴/۹درصد از كل كاربران را تشكيل مىدهد.
آمريكاى شمالى ۲۴/۹درصد از كل كاربران، آمريكاى لاتين و كارائيب ۶/۳ درصد، خاورميانه ۲/۲درصد، اقيانوسيه و استراليا ۱/۸درصد و آفريقا ۱/۵ درصد از كل كاربران را دارند.
در فاله سالهاى ۲۰۰۰تا ۲۰۰۵ميلادى نرخ رشدشمار كاربران در خاورميانه بيشتر از ديگر قارههاى جهان بوده است، بيش از خاورميانه، آمريكاى لاتين و كارائيب بيشترين نرخ رشد شمار كاربران را دارند.
در فاصله ۵سال اول قرن بيست و يكم ميلادى شمار كابران اينترنت در خاورميانه ۲۶۶/۵درصد، در آفريقاى لاتين و كارائيب ۲۱/۲درصد، در آفريقا ۱۹۸/۳درصد، در آسيا ۱۶۴/۴درصد، در اروپا ۱۵۱/۹درصد، در اقيانوسيه ۱۱۳/۵درصد و در آمريكاى شمالى ۱۰۴/۹درصد رشد كرد.
به طور كلى نرخ رشد شمار كاربران در جهان در فاصله سالهاى ۲۰۰۰تا ۲۰۰۵ميلادى ۱۴۶/۲درصد بوده است.
طبق آمارهاى موجود در كشورهاى خاورميانه كه بالاترين نرخ رشد كاربران را داشتهاند در مجموع ۴درصد از كل جمعيت جهان را دارند و ۷/۵درصد از كل جمعيتشان از اينترنت استفاده مىكنند.
در اين منطقه و در سال ۲۰۰۵ميلادى ۱۹ميليون و ۳۸۰هزار كاربر وجود خواهد داشت كه ۲/۲درصد از كل كاربران جهان را تشكيل مىدهند، در ميان كشورهاى خاورميانه كشورهاى سوريه و ايران بيشترين نرخ رشد طى ۵سال اول قرن حاضر را تجربه كردند.