تکنولوژی

پيشنهاد كارشناسان بازار :از كارت‌هاى صداى متصل به مادربرد استفاده كنيد

دنياى اقتصاد- كارت صدا (Sound card) يكى از اجزاى سخت‌افزارى كامپيوتر با قابليت پردازش، ضبط و پخش صدا است كه در يكى از اسلات‌شكاف‌هاى برد اصلى (motherboard) نصب مى‌شود البته در سه سال اخير شركت‌هاى توليدكننده‌هاى كارت صدا اقدام به نصب تراشه‌‌اى بر روى برد اصلى كرده‌‌اند و ديگر نيازى به خريد جداگانه كارت صدا ونصب آن وجود ندارد زيرا برد اصلى داراى كارت صدا است.

كارت‌هاى صداى onboard جوابگوى نياز اكثر كاربران كامپيوتر است چنانچه اگر قصد انجام كارهاى ميكس را داشته باشند مى‌توانند از همان كارت برد اصلى استفاده كنند، اما براى انجام كارهاى حرفه‌اى مانند موسيقى، ضبط صدا و استفاده از بلندگوهاى چند تيكه بايد كارت صداى ديگرى تهيه كرد و ا اتصال آن روى برد اصلى و خاموش كردن (Disable) كارت صداى موجود در برد از كارت جديد استفاده كرد.

به گفته برخى از فروشندگان در بازار كامپيوتر تهران ورود مادربردهاى داراى كارت صدا موجب كاهش 80درصدى فروش كارت صداى مجزا شده است و اكثر كاربران معمولى از كارت‌هاى onboard استفاده مى‌كنند.

منوچهر آقازاده از همراه سيستم تهران (HST) مشخصات كارت صداى مناسب را ظرفيت 64بيتى آن و تعداد خروجى و ورودى صدا معرفى مى‌كند و مى‌گويد: هر چه تعداد خروجى و ورودى صدا بيشتر باشد بلندگو و باند‌هاى بيشترى مى‌توان به كامپيوتر متصل كرد، همچنين وجود خروجى فيبر نورى از قابليت‌هاى جديد كارتهاى صدا است كه به آن كارت‌هاى صداى اپتيك مى‌گويند، اين قابليت به منظور اتصال سيستم به ضبط‌هاى جديد به كار مى‌رود زيرا ضبط صوت‌هاى جديد در بازار اپتيك هستند.

كارت صدا را مى‌توان به هدفون، بلندگو، CD Player، ميكروفون ضبط، CD ROM، CD-R و ضبط صوت متصل كرد و از آن براى پخش موزيك، ضبط صدا، پردازش صدا و تركيب نمودن صدا استفاده كرد.

برخى از كارت‌هاى صدا داراى قسمتى براى اتصال پورت وسيله بازى (Goystick) و يا كابل Midi به عنوان رابط وسايل موسيقى مانند ارگ به كامپيوتر است.

همچنين از طريق كارت صدا مى‌توان توليد صوت كرد بدين صورت كه با استفاده از ميكروفن صدا را به كامپيوتر نتقل كرد و سپس فايل صوتى ايجاد شده به صورت wav، صداى انتقال داده شده از ميكروفن را در خود ذخيره مى‌كند.

هم اكنون در بازار كامپيوتر تهران پر فروش‌ترين كارت صدا كريتيو و زولتريكس (Zoltrix , Creative) هستند چنانچه 90درصد از سهم بازار متعلق به كارت‌ صداهاى اين دو مارك است و قيمت كارت‌هاى مناسب براى كاربران معمولى بين 12 تا 15هزار تومان به بالا و قيمت برخى كارت‌هاى حرفه‌اى حدود 100هزار تومان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا