پست به آينده با استفاده از ام تى ۳
نام نوینده: امير عظمتى*
شرق – يكى از امكاناتى كه بسيارى از وبلاگ نويسان از همان نخست نيز به دنبال آن بودند امكان پست به آينده يا ارسال مطلب در آينده به صورت خودكار است. بدين معنا كه شما مطلب مورد نظر خود را نوشته سپس آن را در برنامه مديريت وبلاگ خود و يا سرويس دهنده وبلاگ خود ذخيره مى كنيد و براى سيستم تعريف مى كنيد كه اين مطلب را در فلان تاريخ و فلان ساعت منتشر كند.
بسيار پيش مى آيد كه شما به اين امكان بسيار جالب و مفيد احتياج پيدا مى كنيد. به طور مثال هنگامى كه مى خواهيد به سفر برويد و يا درگير امتحانات مى شويد و وقت كافى براى به روز كردن وبلاگ تان نيز نداريد ولى همچنان تمايل داريد كه وبلاگ تان به اطلاح آپ ديت باشد، خب امكان ارسال مطلب در آينده چاره كار شماست. من در سرويس دهندگان رايگان وبلاگ مانند بلاگر، پرشين بلاگ، بلاگ اسكاى و… چنين امكانى را نديده ام ولى در برخى از برنامه هاى مديريت وبلاگ مانند موويبل تايپ نسخه جديد اين امكان به طور پيش فرض قرار داده شده است.
در اين ستون قصد داريم طريقه پست به آينده را در نرم افزار محبوب موويبل تايپ يا همان ام تى نسخه سه به بعد آموزش دهيم. پس با ما همراه باشيد. البته بايد متذكر شويم كه در ام تى نسخه هاى پايين تر (مانند نسخه ۶۴/۲) نيز انجام اين كار با كمك يك پلاگين مخصوص امكان پذير بود. در ابتدا بايد در كنترل پنل هاست خو و در قسمت Cron jobs تعريف كنيد كه يك اسكريپت در زمان هاى به خصوص اجرا شود و در صورتى كه در برنامه موويبل تايپ شما پستى آماده انتشار بود، در زمان مقرر آن را منتشر كند.
بنابراين اگر هاست وبلاگ شما لينوكس است به ترتيب زير عمل كنيد. ابتدا وارد كنترل پنل خود شويد (در اكثر موارد با رفتن به آدرس www.yourdomian.com/cpanel و وارد كردن يوزرنيم و پسورد اختصاصى خود اين كار امكان پذير است.) سپس در كنترل پنل به دنبال بخش Corn jobs بگرديد و روى آن كليك كنيد. سپس در اين قسمت بر روى Standard كليك كنيد.
حال در بخش Standard Cron Manager بايد يك آدرس خاص و همچنين بازه هاى زمانى كه اسكريپت مورد نظر اجرا شود را تعيين كنيد. براى اين منظور در بخش Command to run آدرس cd;./tools/run-periodic-tasks را وارد كنيد. (به جاى نيز آدرس پچ ام تى خود را وارد كنيد. اگر از چنين آدرسى اطلاع نداريد، فايل mt-check.cgi را اجرا كنيد! آدرس پچ ام تى شما در آنجا نوشته شده است.) در بخش پايين هم بايد بازه هاى زمانى دلخواه را تعيين كنيد كه در آن زمان ها اسكريپت اجرا شود. اين بخش به دلخواه شما قابل تغيير است. اگر تمايل داريد كه هر ساعت اسكريپت اجرا شود و در صورتى كه پست جديدى در ام تى آماده انتشار است، آن را منتشر كنيد؛ بايد اين بخش را به ترتيب زير تغيير دهيد.
از بخش Minute عدد صفر و از بخش هاى ديگر به ترتيب Every Day، Every Hour، Every Month و Every Weekday را انتخاب كنيد. پس از اينكه به دقت اين بخش را تكميل كرديد بر روى دكمه Save Crontab در پايين صفحه كليك كنيد. اين تمام كارى بود كه مى بايست در بخش كنترل پنل هاست خود انجام دهيد. حال به برنامه موويبل تايپ خود وارد شده و بر روى New Entry كليك كنيد.
در اين بخش قصد داريم يك مطلب را براى انتشار خودكار در آينده آماده كنيم. در اديتور هاى ام تى مطلب يا مطالب مورد نظر خود را بنويسيد، همچنين مى توانيد تعيين كنيد كه اين پست نظرخواهى داشته باشد يا خير و خلاصه هر تغييرى كه دلتان مى خواهد را انجام دهيد. سپس در بخش تاريخ و زمان يعنى Authored On تاريخ و ساعتى را كه مى خواهيد اين پست در آن زمان منتشر شود به دقت وارد كنيد. (تاريخ و ساعت نوشته شده است و شما فقط كافى است كه تغييرات دلخواه را در ساعت، روز و يا حتى ماه اعمال كنيد.) پس از آنكه زمان مورد نظر براى انتشار مطلب را ثبت كرديد، براى انتشار مطلب در آينده از بخش Post Satatus عبارت Future را انتخاب كنيد و با كليك بر روى دكمه Save پست خود را ذخيره كنيد. اگر تمام موارد بالا را به درستى انجام داده باشيد، جاى هيچ نگرانى نيست و مطلب شما در موعد مقرر به طور خودكار منتشر خواهد شد. پس با خيال راحت به سفر رفته و يا به مطالعه دروس خود بپردازيد. (در اينجا خوب است كه در خصوص ديگر گزينه هاى بخش Post Status نيز توضيحاى ارائه دهيم. اگر حالت پست خود را بر روى Publish تنظيم كنيد، پس از ذخيره كردن مطلب بلافاصله صفحه اصلى شما بازسازى شده و مطلب منتشر مى شود.
همچنين اگر حالت پست خود را بر روى Draf تنظيم كنيد، تمام مطلب شما به همان صورت كه وارد كرده ايد ذخيره مى شود ولى بر روى سايت يا صفحه اصلى شما نشان داده نمى شود و همچنين خود به خود در آينده نيز منتشر نخواهد شد!