تکنولوژی

دومين جشنواره نرم افزارهای چند رسانه ای به کار خود پایان داد

ایسنا – دومين جشنواره‌ى نرم‌افزارهاى چندرسانه‌يى و نمايشگاه رسانه‌هاى ديجيتالى كه از 14 بهمن‌ماه در محل دائمى نمايشگاه‌هاى بين‌المللى تهران كار خود را آغاز كرده بود پس از گذشت 5 روز با حضور “مهندس جهانگرد“ دبير شوراى عالى اطلاع‌رسانى و “محمدعلى شعاعي“ معاون فرهنگى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى به كار خود پايان داد.

به گزارش خبرنگار سرويس فناورى اطلاعات خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا)، “محسن ميرابرايمي“ دبير جشنواره‌ى نرم‌افزارهاى چندرسانه‌يى و نمايشگاه رسانه‌هاى ديجيتالى با اشاره به اينكه حوزه‌ى علميه‌ى قم نيز داراى نرم‌افزارهاى خوبى است كه مردم از آن آگاهى زيادى ندارند ابراز داشت: امروزه كشور ما در جايگاهى قرار دارد كه در حوزه‌ى نرم‌افزارهاى مذهبى صادرات عمده‌اى به ديگر كشورها داريم و نرم‌افزارهاى قرآنى ما جزء برترين نرم‌افزارها محسوب مى‌شود.

ميرابراهيمى، با اشاره به برگزارى جشنواره‌ى اول و تاخير شش ساله‌ى اين جشنواره گفت: نوع نگرش مسؤولان و مديران مربوطه به اين جشنواره از مهمترين دلايل تاخير شش ساله‌ى برگزارى اين جشنواره محسوب مى‌ود البته در مدت اين شش سال جشنواره‌هاى متعددى توسط سازمان‌هاى مختلف از جمله آموزش و پرورش و شهردارى نيز شكل گرفت كه اين نشان دهنده‌ى عطش و نياز به محتواى ديجيتالى در جامعه‌ى ما است.

وى با اشاره به لزوم اهميت مشاركت همه‌ى بخش‌ها در اين حوزه گفت: امروزه در حوزه‌ى IT بيش از بيست تشكل صنفى فعاليت مى‌كند به عنوان مثال در صنعت نرم‌افزار، مجمع ناشران الكترونيك و يا اتحاديه‌ى صادر كنندگان نرم‌افزار فعاليت‌هاى خوبى را انجام دادند.

وى با تاكيد بر اينكه اين موضوع يك مقوله‌ى غيرسياسى، اقتصادى و فرهنگى مورد تاييد همه‌ى مسؤولان ايرانى است ابراز داشت: قاعدتا ماركت سازمان‌هاى مختلف براى شكل‌گيرى اين رويداد بزرگ بسيار مهم و قابل توجه است و اين موضوع هويت ملى ما را نيز تحت تاثير قرار مى‌دهد.

وى گفت: معضل تمام نمايشگاه‌هاى نرم‌افزارى نحوه‌ى نشان دادن محصولات آن‌ها است به اين معنى كه يك شركت نرم‌افزارى ابزار لازم را براى معرفى محصولاتش ندارد.

وى اظهار اميدوارى كرد از سال آينده سازمان‌هاى دست‌اندركار در اين حوزه حمايت لازم را از اينگونه جشنواره‌ها به عمل آورند تا ديگر مشكلات اجرايى و مالى پيش نيايد.

در ادامه‌ى اين مراسم معاون فرهنگى وزارت ارشاد، با بيان اينكه فناورى‌هاى نوين اطلاعات با به ارمغان آورد نرم‌افزارهاى چندرسانه‌يى و رسانه‌ى اينترنت باب جديد را گشوده است، ابراز داشت: اين رسانه‌ها علاوه بر امكانات جانبى فراوانى كه در اختيار قرار مى‌دهند سريعتر، ارزانتر و با گستره‌ى مخاطبان جهانى به مدد انديشه و فرهنگ آمده‌اند تا بستر رشد و توسعه‌ى بى‌سابقه‌اى را مهيا سازند.

وى گفت: وى با اشاره به نظام حقوقى براى حمايت از پديدآورندگان و ناشران در اين حوزه گفت: از جمله مسائل اخلاقى كه جنبه‌ى حقوقى هم پيدا مى‌كند، احترام به مالكيت ديگران و به تعبير ديگر ايجاد نظام حقوقى حمايت از مالكيت فكر در دنياى ديجيتال است، امروزه توجه دنيا به سمت ارزش‌گذارى روزافزو بر فكر و محصولات فكرى است و در دنياى كنونى انديشه بيش از هر كالاى ديگرى كارآيى دارد و مى‌تواند مولد باشد.

وى طرح بحث «نهضت نرم‌افزارى» را راهبردى كليد عنوان كرد و اظهار داشت: بخشى از اين وظيفه برعهده‌ى وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى است و برنامه‌ى چهارم توسعه نيز به صورت جدى ايجاد نظام مالكيت فكر را در كشور مورد توجه قرار داده است.

وى افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى در قالب طرح تكفا و هم از محل‌هاى اعتبارى ديگر تا كنون به مباحثى در زمينه‌ى حمايت از محتواى فرهنگى و دينى در فضاى ديجيتال توجه كرده و لزوم حمايت از محتواى ديجيتال فرهنگى را در برنامه‌ى چهارم توسعه جزء اولويت‌هاى بخش فرهنگ قرار داده است.

وى با تاكيد بر اينكه زبان فارسى مهمترين عاملى است كه مى‌تواند در فضاى ديجيتال نشانگر هويت ما باشد خاطرنشان كرد: بايد نهايت تلاش خود را به كار گيريم تا محتواى زبان فارسى در اينترنت گسترش يابد و اين مهم نيز در برنامه‌ى چهارم توسعه مورد تاكيد قرار گرفته است.

همچنين “محمدعلى ترابيان“ مسؤول كميته‌ى داورى اين جشنواره به ارائه‌ى گزارش هيات داوران پرداخت و ابراز داشت: اميد داريم كه با توجه به اثرگذارى اين فناورى در بخش‌هاى مختلف نفوذ آن در بين اقشار مختلف جامعه برگزارى اين جشنواره به شكل منظم استمرار يافته و در تقويم سالانه‌ى جشنواره‌ها قرار گيرد.

وى گفت: داورى محصولات رسيده به دليل تاخير در دريافت اين محصولات به صورت فشرده و در مدت زمان نسبتا محدودى انجام گرفت ولى عليرغم محدوديت زمان و فشردگى كار سعى شد تا حد امكان محصولات رسيده با دقت مورد ارزيابى قرار گيرد بدين منظور فرآيند ارزيابى محصولات و داورى نهايى در سه مرحله انجام شد.

در پايان اين مراسم به غرفه‌هاى برتر لوح تقدير و تنديس جشنواره اهداء شد.
در بخش معارف اسلامى موسسه‌ى تحقيقاتى “ياسين رايانه“ با ارائه‌ى محصول “صباى نوجوان“ مقام اول را به خود اختصاص داد و موسسه‌ى “توليد نرم‌افزار اسلامي“ با ارائه‌ى محصول “كوثر“ و موسسه‌ى “تبيان“ با ارائه‌ى نرم‌افزار “آموزش نماز كودكان“ به ترتيب مقام‌هاى دوم و سوم را در اين بخش به خود اختصاص دادند.

در بخش تاريخ و هنر “شركت فرانگر“ با محصول“ زمان – معمارى هويت گمشده“ مقام اول را كسب كرد و موسسه‌ى “نشر ايرانگردان“ با محصول “ايران كهن‌تر از تاريخ“ و “شركت نيستان جم“ بامحصول “لسان‌الغيب حافظ“ به ترتيب مقام‌هاى دوم و سوم را كسب كردند.

در بخش بازى و سرگرمى “خانه‌ى ادبيات“ با ارائه‌ى محصول “شب جادو“ مقام اول و شركت “فرارسانه‌ى برگ“ نانى و نونى و شركت “توانگر انديشان دوران“ با اثر دنياى رياضى مقام‌هاى دوم و سوم گرفتند.

لازم به ذكر است كه هيات داوران با بررسى‌هايى كه انجام داد در بخش كتاب الكترونيك موفق به انتخاب هيچ اثرى نشد و همچنين در بخش شبيه‌سازى هيچ محصولى به دست دبيرخانه‌ى اين جشنواره‌ نرسيد.

همچنين در بخش دفاع‌ مقدس هيات داوران مجموعه‌ى نشر سپاه را به عنوان نفر اول برگزيد و در بخش علمى آموزش به دليل كسرت مجموعه‌هاى رسيده هيات داوران نتوانست به جمع‌بندى مناسبى برسد ولى بعد از يك هفته با بررسى‌هايى كه در اين بخش صورت خواهد گرفت برگزيده‌گان آن اعلام خواهند شد.

لازم به ذكر است كه باشگاه مالتى‌مديا از دستاوردهاى دبيرخانه‌ى جشنواره‌ى نرم‌افزارهاى چندرسانه‌يى كه اين باشگاه با هدف تشكل بانك اطلاعاتى جامع و نرم‌افزارهاى توليد شده در ايران، سازندگان مالتى‌مديا،‌ متخصصان و شركت‌هاى توليد كننده آغاز به كار كرد.
شايان ذكر است كه براى كمك به شركت‌هاى نرم‌افزارى و توليد كننده‌ى مالتى‌مديا در اين باشگاه براى آن‌ها بازاريابى كرده و براى بالا بردن كيفيت محصولات آن‌ها نمونه‌ى خارجى برايشان ارسال مى‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا