معرفی چند وبلاگ
نام نویسنده: رضا جوالچی
تاجيكستان بر فراز جهان
http://mehditajikistani.persianblog.com
«سرزمين تاجيكستان خاطره انگيز و افسانه اى است، بين دو رود بزرگ جيحون و سيحون، آمودريا و سير دريا بر فراز بام جهان (پامير) و با مردمى كه به زبان فارسى سخن مى گويند. با قوميت تاجيك كه از گروه اقوام آريايى (ايرانى) است. خاطره قرن ها و هزاره هاى مشترك فرهنگ پارسى زبانان در محيط اينترنت و با مدد فناورى هاى نوين زنده مى شود.
من كه خيلى خوشحالم.» متن فوق يعنى دو رود افسانه اى گزيده اى از وبلاگ تاجيكستان بر فراز جهان است وبلاگى در زير عنوان تاجيكستان هر چند تعداد وبلاگ هاى موجود در اين ليست كمتر از انگشتان دو دست است اما باز در همين تعداد اندك به سختى مى توان وبلاگى را پيدا كرد كه به درستى تحت عنوان ليست خود به انتشار مطلب بپردازد و شايد لازم باشد داخل پرانتز اين نكته را يادآورشد كه چرا عده اى از وبلاگ نويسان در يك زيرمجموعه خاص اقدام به راه اندازى يك وبلاگ مى كنند اما در آن وبلاگ به عنوان نمونه همين وبلاگ تاجيكستان از همه چيز و همه كس مى نويسند به جز مطلبى كه حداقل نزديكى با ليست عنوان داشته باشد به هر حال اين مسئله اى است كه نياز به پاسخى از سوى كاربران و مسئولان وبلاگ ها دارد و در اين ستون مجالى براى پرداختن به آن نيست به هر حال از تمامى اين كاستى ها كه بگذريم بايد گفت كه وبلاگ مورد بحث يعنى تاجيكستان بر فراز جهان به درستى حق مطلب را به جا آورده است. نويسنده اين وبلاگ با ظرافتى خاص از وضعيت جغرافيايى، اقتصادى ، آداب و معاشرت مرد و … تاجيكستان نوشته است در قسمتى از اين وبلاگ در مورد شهر خجند مى خوانيم: «شهرى با سابقه طولانى تاريخى و فرهنگ عميق تر، اونجا تجدد در ميان مردم ريشه اى طبيعى تر و طولانى تر داره. خجند مركز ايالت باستانى سغد است. درختى دارد كه بيش از هزار سال عمر كرده. زيبايى هاى طبيعى خجند بيش از دوشنبه است ولى سياست بر آن است كه دوشنبه بزرگتر و بزرگتر و آبادتر شود.»
يسنا
http://yasnajoon.persianblog.com
«اگه من از اين نانى راضى نباشم به كى بايد بگم؟ شماها هيچ مى دونين اين روزها من چقدر كارهاى مهم كرده ام و نانى تنبل بى مسئوليت من هيچى برام ننوشته؟ شماها هيچ فهميدين كه من دو تا دندون بالايى ام رو درآوردم، چهار دست و پا راه رفتم، تنهايى چند ثانيه ايستادم، سرم خورد به ميز و باد كرد و كبود شد، تب كردم و يك هفته است كه هيچى هيچى هيچى غذا نخوردم؟ شماها اصلاً مى دونين كه من توى مهدكودك از دست اون خانمى كه پوشك من رو عوض مى كنه ناراحت شدم و هربار ديدمش جيغ كشيدم و گريه كردم؟ مى دونين الان يك هفته است كه حالم خوب نيست و مهدكودك نمى رم؟ مى دونين كه من باز رفتم اون جاى تاريكى كه بهش مى گن سينما؟ مى دونين رفتم كاشان گلاب گيرى رو ديدم؟ نمى دونين ديگه!!» اين نوشته هاى گلايه آميز متعلق به كوچكترين بلاگر وبلاگ شهر يسنا است. يسنا كه در سن يك و نيم سالگى قرار دارد تا كنون بيش ا ۴۰۰۰ نفر را به خواندن وبلاگش جذب كرده است. يسنا كه به شدت از نانى اش براى دير آپديت كردن مطالب وبلاگ دلخور است در يادداشتى مى نويسد: «ببينم، همين كه من دارم با كمك در و ديوار و مبل و ميز و … تمام خونه رو روى دو تا پاى خودم مى گردم راه رفتن نيست؟ حتماً بايد دستم رو هم ول كنم؟ خب اگه يهو تالاپى افتادم زمين و سرم خورد به جايى و باد كرد اومد بالا، شما جواب نانى و مامى و مامان رو مى دين؟ اگه مثل اون دفعه كه چنان خوردم به ميز ناهارخورى كه لپم كبود شد باز بخورم به ميز شما جواب بابايى و بابا و باباجى رو مى دين؟ نه ديگه، جواب بدين، چرا ساكتين؟ حرف حساب جواب نداره؟»
فارستك
در ميان وبلاگ هاى كامپيوترى به جز آنها كه روى سرويس دهنده هايى همچون پرشين بلاگ، بلاگ اسپات و … قرار دارند چند وبلاگ قديمى نيز در اين ميان ديده مى شوند كه لينكشان را در كنار بسيارى از وبلاگ هاى آى تى و كامپيوترى مى توان ديد كه يكى از آنها فارستك است كه البته ردهت هم ناميده مى شود. اين وبلاگ تخصصى كامپيوترى البته اخيراً علاقه بسيار زيادى به گوگل و مطالب مرتبط به آن پيدا كرده ولى به طور عمومى در همه موارد مرتبط با اين رشته مطلب مى نويسد. برخى از اين مطالب توسط نويسندگان دزفولى اين وبلاگ (كه ظاهراً دو نفر هستند) نگاشته برخى ديگر نيز از وبلاگ هاى ديگر دست چين مى شود. لينكدونى اين وبلاگ مرتباً به روز شده و همين باعث مى شود كسانى كه به اين وبلاگ مراجعه مى كنند هم از اطلاعات و مطالب ساير وبلاگ ها و سايت ها با خبر شوند و هم از مطالب خود وبلاگ استفاده كنند. وبلاگ فارستك اخيراً با تغيير قالب چهره اى زمستانى به خود گرفته و يكى از معدود وبلاگ هايى است كه به دليل بازديد كننده نسبتاً زياد از تبليغات اينترنتى هم سود مى برد. يكى از بخش هاى مفيد اين وبلاگ بخش آموزش است كه در آن مطالب آموزشى متعددى درباره مخابرات و كامپيوتر قرار داده شده است. همچنين بخش اديتور فارسى نيز در اين وبلاگ وجود دارد تا گر كسانى از قلم و امكانات فارسى بى بهره باشند بتوانند در آنجا فارسى تايپ كرده و در برنامه هاى مختلف مورد استفاده قرار دهند. يكى از آخرين مطالبى كه در اين وبلاگ نوشته شده مربوط به نرم افزار جست و جوى ماهواره اى در جهان است كه فارستك درباره اين نرم افزار مى نويسد: شايد نام نهادن يك پروژه بزرگ و عظيم بر keyhole دور از ذهن نباشد پروژه اى كه سعى دارد مدل هاى سه بعدى از كره زمين را بدون دست خوردگى و به صورت كاملاً واقعى به مانند همان تصاويرى كه هر روز از خود بر روى زمين مى بينيم.
ليگ انگليس
http://nader-2003.persianblog.com
با گذشت زمان به نر مى رسد كه وبلاگ ها كم كم به موضوعات تخصصى توجه بيشترى مى كنند. به عنوان مثال اگر يكى دو سال قبل كسى مى خواست وبلاگ ورزشى ايجاد كند در آن در مورد تمام بخش ها و اخبار ورزشى همه دنيا مى نوشت اما حالا در مورد خاص ترين بخش هاى ورزشى هم وبلاگ وجود دارد. وبلاگ ليگ انگليس از آن دست وبلاگ ها است كه صرفاً به موضوع فوتبال ليگ برتر انگلستان توجه مى كند و اتفاقات و حواشى اطراف آن را مورد توجه قرار مى دهد. در يكى از مطالب اين وبلاگ آمده است همه ماجرا از يك شوت آغاز شد. بله از يك شوت در برابر آرسنال؛ شوتى كه رونى به طرف دروازه سيمن روانه كرد و به زيبايى هر چه تمام تر تبديل به گل شد. از همان موقع بود كه نام رونى بر سر زبان ها افتاد همه از يك بازيكن ۱۸ ساله حرف مى زدند همه او را به خاطر شوتى كه زد و بازى خوبى كه مقابل آرسنال ارائه كرد تحسين كردند بعد ها معلوم شد كه او به راستى شايستگى آن همه تحسين را داشت .» شكل و رنگ بندى اين وبلاگ البته مشخص مى كند كه نويسنده آن طرفدار تيم قرمز پوش مشهور انگليسى يعنى منچستر يونايتد است و البته اين را به راحتى مى شود از لوگوى بزرگى كه در بالاى اين وبلاگ گذاشته شده نيز دريافت. در اين صفحه شما آخرين اخبار و تحليل هاى مربوط به بازى هاى ليگ فوتبال انگلستان را پيدا مى كنيد. حتى جدول بازى ها براى مقايسه و دريافت موقعيت تيم ه نيز در ستون كنارى آن قرار داده شده است. مطالب اين وبلاگ البته بسيار به سبك روزنامه ها و رسانه هاى ديگر نوشته مى شود و كمتر اظهارنظر و تحليل حاشيه اى خود وبلاگ نويس (وبلاگ نويسان) در آن دخالت داده مى شود. البته مشخص است كه بخش عمده آنها ترجمه منابع خارجى در اين زمينه هستند.
يادداشت هاى روزانه يك دبير رياضى
تاكنون آيا هيچ فكر كرده ايد كه اگر يك دبير رياضى بخواهد وبلاگ بنويسد چه چيزى از آب در خواهد آمد؟ در ليست وبلاگ ها با اين تصور بر روى عنوان يادداشت هاى روزانه يك دبير رياضى كليك مى كنى كه با وبلاگى پر از فرمول و قواعد عجيب و غريب برخورد خواهى كرد. ولى بر خلاف تصورت در اين وبلاگ همه چيز را مى توانى بيابى غير از رياضيات. اصلاً چه كسى گفته كه دبيرهاى رياضى مى بايستى هميشه و در همه حال با قيافه اى جدى و نگاه هايى نافذ و از نوك پا تا فرق سر گچى مشغول حل معادلات چند مجهولى باشند؟ آشنا شدن با ديدگاه هاى يك دبير رياضى در مورد مسائل اجتماعى، آموزش و پرورش، سياست و … حداقل براى دانش آموزانى كه تنها خاطره شان از دبير رياضى حساب دودو تا چهار تاست مى تواند جذاب و دلنشين باشد. نويسنده اين وبلاگ كه ظاهراً از وزارت آموزش و پرورش هم دل پرى دارد در يادداشتى در تاريخ سى ام مهرماه مى نويسد: «سال سوم هنرستان يه كتاب رياضى سه داشت پر از غلط، ۶ -۵ سال هم تجديد چاپ مى شد امسال گفتن مى خوايم عوضش كنيم. اما نكته مهم اينجاست تا الان اين كتاب به دست ما نرسيده مى گيم آقا حداقل سرفصل هاى كتابو به ما بگيد چيه؟ تا بدونيم چى بايد درس بديم! … يا تو اين طرح ارتقاى شغلى به كلى از معلماحقوق اضافه كردن و گفتن آقا شما خبره هستى يا عالى هستى يا هر چى ديگه حالا بعد از ۲ يا۳ ماه حقوق گرفتن مى گن نه اين شامل فلان بند و فلان بند نمى شده شما خبره نيستى!! … حالا اين حقوقى هم كه اضافه گرفتى بايد پس بدى مى گن مى خوان اون چند ماه را پس نگيرن اما چه پس بگيرن چه نگيرن نشانه نظم اين وزارتخونه است ديگه!»
ساخت گرايى و طراحى آموزشى
جهان امروز جهان پيشرفت هاى گوناگون در عرصه فناورى و استفاده از آن در حوزهاى مختلف ازجمله حوزه آموزش و مسائل آموزشى است. پيشرفت هاى يادشده موجب شده تا بازنگرى شيوه هاى آموزشى و تلاش براى يافتن شيوه هاى نوين، به ضرورتى انكارناپذير از عصر ما تبديل شود. از سوى ديگر تجربه هاى گوناگون در جهان از كشورهاى توسعه تا كشورى در حال توسعه در زمينه به كارگيرى روش هاى متنوع و نوين در امر آموزش ضرورت ياد شده در پردازش اين روش ها را براى همگان دوچندان مى نمايد. يكى از تئورى اى پايدار آموزشى را مى توان آموزش بر پايه ساختارگرايى ناميد. در آموزش مبتنى بر ساختارگرايى دانش آموزان راهبردهاى يادگيرى و غالباً اهداف كلى و جزيى خود را انتخاب و تدوين مى كنند. در اين نوع آموزش بخش اعظم مسئوليت تصميم گيرى براى يادگيرى يك موضوع و نحوه يادگيرى آن به دانش آموز واگذار مى شود. نقش معلم يا نظام آموزشى آن است كه از آنچه دانش آموز قصد دارد بياموزد پشتيبانى كند. وبلاگ ساخت گرايى و طراحى آموزشى به بحث پيرامون الگوى تدريس ساختارگرايى و وجوه چندگانه ساختارگرايى مى پردازد. نويسنده وبلاگ در باب واكنش ساختارگرايى نسبت به دانش كليشه اى مى نويسد: «دانش بى اثر و كليشه اى بيشتر حالت تكرارى و بى معنا دارد. اين نوع دانش همان چيزى است كه در آداب و رسوم فردى و اجتماعى خود همه روزه از آن استفاده مى كنيم. واكنش ساختارگرايى نسبت به دانش كليشه اى تلاش در جهت معنادار كردن آن است. دانش آموزان مى توانند درباره ريشه هاى عقلانى و فايده هاى دانش كليشه اى از طريق بحث گروهى به نتايجى دست يابند.»
انرژى درمانى
تاريخچه استفاده از انرژى در درمان بيمارى ها در كنده كارى هاى باستانى، سنت ها و نوشته هاى قديمى به ويژه فرهنگ شرقى به ۴۰۰۰ سال پيش برمى گردد.در انرژى درمانى بر حوزه انرژى نسان بر حفظ سلامتى و درمان بيمارى ها تكيه شده است. اين حوزه كه حاصل مجموعه تشعشعات بدن و برآيند تاثيرات كليه شارژهاى الكتريكى منبعث از متابوليسم و فعاليت هاى شيميايى مداوم بدن است مى تواند با تكنيك هاى خاص آزمايشگاهى اندازه گيرى، عكسبردارى و حتى با تمرين و ممارست لمس شود. در وبلاگ انرژى درمانى در مطلبى ناباورانه مى خوانيم: «جراحى روحى پديده اى است كه بيشتر در كشورهاى شرق آسيا از جمله فيليپين به چشم مى خورد. در اين نوع عمل جراحى به هيچ وجه از وسايل جراحى استفاده نمى شود. جراح، بيمارش را روى تخت دراز مى كند بعد به دست خودش نگاه مى كند، در صورت گرفتن مجوز عمل خودش رو روع مى كند. يك دستش را در محل جراحى قرار داده و با انگشت دست ديگرش شكافى را در آن محل ايجاد مى كند سپس همان دست را وارد بدن كرده و پس از انجام عمل دست را بيرون مى آورد. به محض اينكه آن يكى دستش را از محل عمل برمى دارد، محل عمل مثل روز اول مى شود و هيچ اثرى از پارگى و يا چيز ديگرى در آنجا ديده نمى شود. به گفته اين جراح ها آنها اين عمل ها را با كمك ارواح انجام مى دهند. آنها با نگاه اول به دستشان منتظر اجازه روح هستند. در صورت ديدن دست به رنگ قرمز مجاز به عمل نيستند. رنگ سبز نشانه اجازه عمل است و رنگ نارنجى به اين معنى است كه بايد عمل را چند روز به تاخير بيندازند.»
متفكر فسفه
http://philsof.persianblog.com
حتماً شما نيز اين جمله رنه دكارت فيلسوف فرانسوى را بارها شنيده ايد كه «شك مى كنم پس هستم». يا «مى انديشم پس هستم.» اين جمله تداعى كننده اين حقيقت است كه اگر در وجود هر چيزى شك راه يابد هيچ گاه در وجود خود شك و ترديدى راه نخواهد يافت و چون شك و ترديد بدون شك كننده معنى ندارد پس وجود انسان هاى شك كننده و انديشنده هم قابل ترديد نخواهد بود. پيدايش علم فلسفه را مى توان قرين با آفرينش انسان دانست. هرگاه انسانى مى زيسته فكر و انديشه را به عنوان يك ويژگى جدايى ناپذير با خود داشته و هر جا انسانى گام نهاده تعقل و تفكر را با خود برده است.مورخان فلسفه معتقدند كه كهن ترين مجموعه هايى كه صرفاً جنبه فلسفى داشته يا جنبه فلسفى آنها غالب بوده مربوط به حكماى يونان است كه در حدود شش قرن قبل از ميلاد مى زيسته اند و از دانشمندانى ياد مى كنند كه در آن عصر براى شناخت هستى و آغاز و انجام جهان تلاش مى كرده اند و براى تفسير پيدايش و تحول موجودات نظريات مختلف و احياناً متناقضى ابراز مى داشته اند. از ميان وبلاگ هاى فلسفى موجود در انواع سرويس دهنده هاى وبلاگ، وبلاگ متفكر فلسفه قطعاً حرف هايى براى گفتن دارد. نويسنده اين وبلاگ كه مطالب خود را با عنوان فيلسوف امضا كرده است از انتهاى دى ماه سال ۸۲ ا ابتداى اسفندماه ۸۲ يعنى در فاصله زمانى حدود يك ماه در ۴ مطلبى كه نوشته است به سير تفكر فلسفى از ابتدا تا كنون پرداخته است. اگرچه نويسنده اين وبلاگ از اسفندماه ۸۲ تاكنون از آپديت كردن وبلاگش غفلت كرده ولى در صورتى كه به علم فلسفه علاقه مند باشيد، مى توانيد از اين وبلاگ مطالب ارزنده اى را استخراج كنيد.