مغز موش در سر روبات دونده هوندا
کامتونت – اين هفته در خبرها اعلام شد که هوندا روبات سه ساله خود بنام آسيمو را قادر به دويدن کرد.
حال جالب است بدانيد که چند ماه پيش هم يک مغز موش رشد داده شده در يک بشقاب شيشه اى توانست خلبانى يک هواپيماى جنگنده اف 22 را ياد بگيرد. حال اين احتمال وجود دارد که شايد اين مغز بتواند کنترل روبات دونده هوندا را بدست بگيرد.
رجيستر در اين رابطه نوشته است که امروزه دو مور توانسته راه آدمى به تکميل روباتهايى که در اطاعت از انسان بصورت مشروط عمل ميکنند و ميتوانند براه خود بروند، را هموارتر کند.
اولين مورد خبرى است که ميگويد “آسيمو” روبات هوندا قادر به دويدن است.
راهى که اميد ميرود به خدمات اين روبات در منزل و محل کار بيانجامد و يا شايد به اسلحه پلاسما در دستان سرد و يخزده او که از وراى صفحه اى کربنى فرياد ميزند “اين يک دزدى سايبرنتيک است”! آيا به دوران ترميناتور رسيده ايم؟
اعطاى توان دويدن حتى با سرعت کم 3 کيلومتر در ساعت واقعا کار بزرگى در مهندسى محسوب ميشود. زحماتى که در وراى اجراى پروژه دويدن با حفظ تعادل با بودن دو پا ر هوا کشيده شده است قابل وصف نيست. شايد دويدن براى شما ساده باشد اما انجام اين عمل در روبات کارى سخت بوده است.
روبات دونده هوندا در حال دست دادن.
درست در اين نقطه که سخنگوى هوندا صحبت از ارائه خدمات اين روبات در زندگى روزانه مردم مينمايد، پيشنهاد شده تا هوندا با دانشگاه فلوريدا وارد بحث شود جايى که دانشمندان يک مغز موش را در يک بشقاب شيشه اى رشد داده اند به نحوى که به کمک 25000 سلول عصبى هدايت يک جت F-22 را فرا گرفته و آنرا اجرا کند. ناگفته نماند که اين سلولهاى عصبى، از يک جنين موش صحرائى Rat گرفته شده است. کارى که ابتدا براى توسعه درمان دارويى ناهنجاريهايى مانند صرع شروع شده بود.
توماس دومارسه محقق دانشگاه فلوريدا و مغزى که در يک بشقاب شيشه اى رشد داده است
دکتر توماس دومارسه، محقق دانشگاه فلوريدا توانسته اين مغز را در يک بشقاب شيشه اى رشد دهد. يک شبکه زنده مشتمل بر 25000 سلول مغز موش صحرائى که به آرايه اى از 60 الکترود وصل است و ميتواند به کامپيوترى متصل شود که سيمولاتور پرواز هواپيماى جنگنده F-22 است.