تکنولوژی

نمايشگاه IT بدون حضور متولى IT !

نام نویسنده: معصومه لطفى

هم وطن سلام- با توجه به گذشت حدود10 روز از پايان ثبت نام، خبرى از حضور وزارت ارتباطات و فناورى اطلاعات در سالن دولت الکترونيک نمايشگاه الکامپ ديده نمى شود.

نمايشگاه بين‌المللى الكترونيك، كامپيوتر و تجارت الكترونيكى (الكامپ 83) که در سال جارى شاهد برگزارى دهمين دوره آن خواهيم بود، از تاريخ 26 تا 30 آبان ماه در محل دائمى نمايشگاه بين‌المللى برگزار خواهد شد.

الكامپ در نوع خود مهم‌ترين رخداد تجارى فناورى اطلاعات و ارتباطات سال در ايران است كه براى نخستين بار در سال 1374 برگزار شد و همه ساله، بازديدكنندگان بسيارى از آن ديدن مى کنند.

هدف اصلى اين نمايشگاه هموار كردن راه بازرگانى جهانى و نمايش توان رقابتى ايران است. از اين رو كوشش شده تا با همكارى بسيارى از نهادها و سازمان‌هاى دولتى و خصوصى، اين مهم محقق شود.

در نمايشگاه امسال همچون دوره گذشته شاهد بر پايى سالن دولت الکترونيک هستيم که امسال اين سالن در وسعت بيشترو با حضور تعداد بيشترى از دستگاهاى دولتى برپا خواهد شد.

طبق اعلام انجمن شرکت هاى انفورماتيک ، تعدادى از دستگاه هاى که براى حضور ثبت نام کرده اند در برگيرنده شوراى عالى اطلاع‌‏رسانى، شوراى عالى انفورماتيك، وزارت آموزش و پرورش، وزارت تعاون، وزارت صنايع و معادن، سازمان ميراث فرهنگى و گردشگرى، مركز آمار ايران، خبرگزارى جمهورى اسلامى، استاندارى تهران و ساير استاندارى‌‏ها، وزارت جهاد كشاورزى، وزارت بازرگانى، وزارت دفاع و پشتيبانى نيروهاى مسلح، سازمان مديريت و برنامه‌‏ريزى، مركز امور مشاركت زنان، صدا و سيما، وزارت مسكن و شهرسازى، سازمان مناطق آزاد، سازمان هواپيمايى كشورى، سازمان پژوهش‌‏هاى علمى و صنعتى، سازمان تبليغات اسلامى، سازمان آموزش فنى و حرفه‌‏اى، مركز اطلاعات و مدارك علمى كشور، فناورى اطلاعات ناجا، وزارت نفت، گمركات كشور، بازرسى كل كشور و تعداد ديگرى از دستگاه ها است.

وزارت ارتباطات و شرکت هاى تابع برنامه خاصى براى حضور در نمايشگاه ندارند

طبق اطلاعيه هاى قبلى انجمن شرکت هاى انفورماتيک ثبت‌نام غرفه‌هاى دولت الكترونيكى از دوشنبه، بيستم مهرماه آغاز و تا 26 مهر خاتمه يافته است ، اين در حالى است که با توجه به گذشت حدود10 روز از پايان ثبت نام خبرى از حضور وزارت ارتباطات و فناورى اطلاعات در سالن دولت الکترونيک نمايشگاه الکامپ ديده نمى شود.

الهه عصارى، مدير اجرايى نمايگاه الكامپ 2004 در اين زمينه اظهارداشت : با وجود اين كه مهلت تعيين شده‌ قبلى براى ثبت نام نمايشگاه پايان يافته و تنها سه هفته تا زمان برگزارى نمايشگاه فرصت باقى است و بخش اعظم فضاى نمايشگاهى توسط شركت‌‏هاى بخش خصوصى و دولتى اشغال شده است ؛ اما هنوز با خيل مراجعه‌‏كنندگان روبه‌‏رو هستيم و ناچار به ادامه ثبت‌‏نام شده‌‏ايم.

طبق تماس هاى گرفته شده به اين قطعيت رسيديم که با وجود چنين تمهيدى همچنان وزارت ارتباطات و شرکت هاى تابع برنامه خاصى براى حضور در نمايشگاه ندارند.

در همين رابطه مسوول ارتباط با رسانه هاى اين وزارت خانه در پاسخ به سوال خبرنگار هموطن سلام بيان داشت: مسوول نمايشگاه هاى اين وزارت خانه برنامه خاصى را براى حضور در نمايشگاه اعلام نکرده است.

مدير روابط عمومى شرکت مخابرات استان تهران نيز از کميت و کيفييت برگزارى نمايشگاه اظهار بى اطلاعى کرد و در خصوص حضور اين شرکت بيان داشت:عمدتا در اين گونه نمايشگاه ها شرکت مخابرات ايران حضور دارد و اگر نيازى به حضور ما باشد، قطعا به ما اعلام خواهد شد.
مسوول برگزارى نمايشگاه هاى شرکت مخابرات ايران نيز با اعلام حضور نيافتن اين شرکت در نمايشگاه بيان داشت: با توجه به برگزارى نمايشگاه تلکام که چندى قبل برگزار شده بود و شرکت هاى تابع وازرت ارتباطات نيز در آن حضور يافته بودند، ديگر لزومى به شرکت در نمايشگاه الکامپ ديده نشده است.

در همين رابطه مدير روابط عمومى و اموزش شرکت ارتباطات ديتا نيز بيان داشت: از همان ابتدا که جلسات اوليه اين نمايشگاه برگزار شد، برنامه اى براى حضور در نمايشگاه نداشتيم. دليل آن نيز به حضور يافتن اين شرکت در نمايشگاه تلکام و چندين نمايشگاه ديگر باز مى گردد که لزومى به شرکت در نمايشگاهى را با فاصله زمانى اندک از گذشت تلکام نديديم.

وزارت ارتباطات متولى توسعه و كاربردى كردن فناورى اطلاعات در كشور

اين در حالى است که چندى قبل وزير ارتباطات و فناورى اطلاعات با بيان اين كه اين وزارتخانه مولى توسعه و كاربردى كردن فناورى اطلاعات در كشور است، از گسترش فناورى اطلاعات در سطح تمامى وزارتخانه‌هاى كشور خبر داد. حال اينکه چرا متولى IT کشور در بزرگ ترين نمايشگاه کشور حضور ندارد؛ جاى سوال است.

به گزارش ايرنا، سيداحمد معتمدى روز دوشنبه درحاشيه امضاى توافقنامه ميان وزارتخانه‌هاى ارتباطات و فناورى اطلاعات و آموزش وپرورش، به برنامه‌ريزى براى امضاى توافق‌نامه‌هاى ديگرى با وزارتخانه‌هاى بهداشت ودرمان، بازرگانى، قوه قضاييه و برخى ديگر از نهادها در راستاى گسترش فناورى اطلاعات اشاره كرد.

وى با بيان اين كه اجراى طرح توسعه كاربرد فناورى اطلاعات(تكفا)،نخستين گام در جهت توسعه كاربرد فناورى اطلاعات است، اظهارداشت: اين طرح در واقع ارائه خدمات به مردم در زمينه‌هاى مختلف براساس فناورى اطلاعات است.

معتمدى براين نكته كه طرح «تكفا» متعلق به تمامى دستگاه‌ها است، تاكيد كرد و گفت: ايجاد تجارت الكترونيك، حكومت الكترونيك، آموزش الكترونيك و بهداشت الكترونيك در قالب طرح تكفا قرار دارند.

وى كمبود اعتبارات در اجراى اين طرح را مهم‌ترين مشكل دانست و اظهار داشت: طرح تكفا عمدتا كمك به بخش دولتى است كه پروژه‌ها را توسط شركت‌هاى خصوصى، پيمانكاران و مشاوران اجرا مى‌كند، ولى متاسفانه كمبود اعتبارات مانعى براى كند شدن كار مى‌شود.
وى با اشاره به اين كه از نظر فنى نيز وزارت ارتباطات براى توسعه كاربرد فناورى اطلاعات دستگاه‌ها نقش‌آفرين است، گفت: برنامه اين وزارتخانه فراتر از بخش مخابراتى است.

ما متولى هيچ يك از فعاليت‌هاى فناورى اطلاعات نيستيم

‌به گزارش ايسنا، مهندس نصر الله جهانگرد در كنفرانس مطبوعاتى همايش پول الكترونيك كه 25 و 26 خرداد ماه از سوى شوراى عالى اطلاع رسانى و بانك توسعه‌ صادرات گفت: ما متولى هيچ يك از فعاليت‌هاى فناورى اطلاعات نيستيم؛ بلكه در كنار مسؤولان هر بخش درصدد توسعه‌ IT و به كارگيرى آن در كشوريم.

از بخش خاصى نمى‌توان انتظار تولى‌گريICT را داشت

مهندس خسرو سلجوقى معاون فنى دبيرخانه‌ى شوراى عالى اطلاع رسانى گفت: بحث توسعه‌ كاربرى فناورى ارتباطات و اطلاعات فرا بخشى محسوب مى‌شود و از بخش خاصى نمى‌توان انتظار متولى‌گرى آن را داشت، بنابراين نهاد متولى تكفا در برنامه‌ى جهارم كليه‌ دستگاه‌هاى اجرايى كشور است.

وى تصريح كرد: نهاد متولى تكفا در برنامه‌ چهارم كليه‌ دستگاه‌هاى اجرايى كشور هستند كه بخشى از كارهاى ستادى به عهده‌ دستگاه‌هاى اجرايى، سياستگذارى آن به عهده‌ شوراى عالى اطلاع رسانى و بخش توزيع و تامين منابع نيز به عهده‌ سازمان مديريت و برنامه ريزى كشور است.

صحبت هاى مهندس جهانگرد و مهندس سلجوقى تاييد کننده اين امر است که با وجود نظرات بسيارى از افراد که اين شورا و به طور کلى طرح تکفا را آغازى براى توسعه ICT در کشور مى دانند مسوولان آن چنين موضوعى را کاملا تاييد نمى کنند و به نوعى اين مبحث را مشارکتى مى دانند.

قطعاً با تشكيل شوراى عالى ICT ساير شوراهاى موازى امكان ادامه فعاليت نخواهند داشت

احمد معتمدى وزير ICT در گفت وگو با خبرنگار روزنامه ابرار اقتصادى ضمن بيان مطلب ياد شده گفت: اين آيين نامه را به تازگى به هيات دولت ارايه كرده و منتظر نوبت بررسى و تاييد آن هستيم.
وى در پاسخ به اين پرسش كه سرنوشت ساير شوراها با تشكيل شورايى عالى IT چه مى شود گفت: در اين خصوص چند پيشنهاد مطرح است كه در هيات وزيران بايد مورد بررسى قرار گيرد ولى قطعاً با تشكيل اين شورا ساير شوراهاى موازى امكان ادامه فعاليت را نخواهند داشت.
وى درخصوص شكل ديگر كار شوراهاى ديگر گفت: در اين خصوص بايد درهيات صحبت شود و البته ممكن است اين شوراها باقى بمانند ولى قطعاً ماموريت آنها در صورتى كه موازى با فعاليت هاى شوراى عالى IT باشد، تغيير خواهد كرد.

با در نظر گرفتن رويکرد اين وزارت خانه نسبت به روند ادامه کار شوراى عالى اطلاع رسانى و همچنين مسووليت هماهنگى سالن دولت الکترونيک که به عهده اين شورا گذاشته شده است ، به نظر مى رسد حضور نيافتن اين وزارت خانه و شرکت هاى تابعه در نمايشگاه الکامپ چندان بى ربط به اين موضوع نباشد.
اين در حالى است که نمايشگاه منبعى غنى از ايده‌ها و كاربردهاى نوين است و بدين ترتيب، نقش مهمى در ايجاد طرح‌هاى استراتژيك و توليد كسب‌وكار دارد. نمايشگاه با كانال‌هاى اطلاع‌رسانى نيرومندى كه در اختيار دارد،‌ محور حركت صنايع است و باعث جذب نمايندگان اقشار گوناگون جامعه – مانند خريداران، فروشندگان، سازمان‌هاى تجارى و رسانه‌ها – به صنعت مى‌شود و در كنار توليد يك پايگاه اطلاعاتى فراگير و ماندگار، موجب فراهم‌آورى سرمايه‌اى بزرگ از فرصت‌ها مى‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا