تکنولوژی

اتوماسيون اداری در شهرهای حاشيه ای تهران

آی تی ایران – گسترش استفاده از فناورى هاى نوين تاثير بسيارى در بهبود عملكرد دستگاههاى مختلف داشته و سرعت استفاده از فناورى هاى جديد همچنان روبه افزايش است.

طى سالهاى اخير و با گسترش روزافزون استفاده از نرم افزارهاى رايانه اى مختلف براى انجام امور، اتوماسيون فعاليتهاى مختلف قطعا يكى از مهم ترين برنامه ريزى هاى دولت بوده است.

شهردارى هاى كشور نيز با توجه به اينكه يكى از مهم ترين مراكز جمع آورى و انباشت اطلاعات شهرى به شمار مى روند ،يكى از اصلى ترين مراكز مورد توجه جهت كاربرد سيستم هاى نرم افزارى كارآمد هستند. گفتگويى كه با چند تن از مسئولين و دست اندر كاران اين حوزه انجام شده ، دلايل ضرورت اتوماسيون فرايندهاى شهرسازى و همچنين بخشى از دلايل عدم استقبال برخى از شهردارى ها از كاربرد سيستم هاى نرم افزارى شهرسازى را بازگو نموده است.

مهندس هاشمى مدير كل امور شهرى و روستائى استاندارى تهران طى گفتگو با خبرنگار ما اصلى ترين دلايل ضرورت اتوماسيون شهردارى ها را افزايش سرعت ، دقت و كيفيت مبادله اطلاعات دانستند و با توجه به نياز به ارتباط بين سيستم هاى موجود، كاركرد متوازن و منعطف سيستم هاى نرم افزارى مورد استفاده در شهردارى ها را بسيار مهم شمردند.

شهردارى باقر شهر يكى از شهرهاى حاشيه تهران است و به تازگى اقدام به اتوماسيون فرايندهاى شهرسازى نموده است . استد فرج شهردار باقر شهر دلايل تصميم بر نصب و راه اندازى سيستم نرم افزارى شهرسازى را حركت به سمت it ، تسريع در امور مردم، حذف گردش كارهاى زايد و شفاف نمودن اطلاعات دانست .

به گفته استاد فرج از زمانى كه شهردارى باقر شهر اقدام به راه اندازى سيستم شهرسازى نمود تا زمان بهره بردارى از اين سيستم مدت كوتاهى طول كشيد . قبل از راه اندازى عملياتى سيستم شهرسازى، به مدت 2 هفته سيستم به طور موازى با گردش كار دستى مورد استفاده قرار گرفت و البته طى دوره راه اندازى موازى هيچ گونه خللى به گردش كار شهرسازى شهردارى باقر شهر وارد نشد .

همچنين وى يادآور شد از زمان راه اندازى سيستم رم افزارى شهرسازى سرعت و دقت در فرايندهاى شهرسازى به ميزان بسيار زيادى افزايش يافته و با توجه به اينكه گردش هاى زايد حذف گرديده ،پاسخگويى به مراجعين هم تسريع يافته است.

وى خاطر نشان كرد سطح بالاى پذيرش كاربران شهردارى باقر شهر در كنار تخصص و تجربه كارشناسان تيم راه اندازى از دلايل مهم موفقيت اين طرح بوده است.

يوسف نژاد معاون شهردارى باقر شهر نيز ضمن ابراز رضايت از سيستم نرم افزارى نصب شده در اين شهردارى ، انعطاف پذيرى فوق العاده اين سيستم را از نقاط قوت عمده اين سيستم مطرح نمودند.

شهردار پرديس نيز كه استفاده از سيستم هاى شهرسازى را از اولويت هاى برامه ريزى اين شهردارى در آينده برشمرد ،دليل عدم استقبال برخى شهردارى هاى كشور براى استفاده از تكنولوژى هاى نوين را ، عدم برخوردارى اين شهردارى از نيروهاى متخصص و درك نا صحيح از مفهوم اتوماسيون دانست.

همچنين مهندس هاشمى ، مديركل شهرى و روستائى استاندارى تهران، دليل ضرورت استفاده از سيستم هاى به هم پيوسته در شهردارى ها را به جهت ارتقاى سطحى كيفى ارائه خدمات در اين واحد ها ضرورى دانست.

آنچه كه مسلم است از اصلى ترين اهداف بكارگيرى ابزاهاى نوين علاوه بر تسهيل در روند انجام امور ، افزايش سرعت و دقت در جمع آورى اطلاعات است و البته تصميم گيرى و پاسخگويى جزو لانفك از اين فرايندها است و چنانچه جمع آورى و پردازش اطلاعات مورد استفاده در شهردارى ها با استانداردهاى لازم صورت نگيرد، يقينا اتخاذ تصميمات را در همه سطوح تحت تاثير قرارداده و آنچه كه در نهايت به عنوان خروجى سيستم پيش روى مديران قرار خواهد گرفت ، قابل استناد نخواهد بود.

از همين رو انتخاب سيستم هاى نرم افزارى مناسب در شهردارى ها كه هم سرعت انجام فعاليت ها را افزايش داده و هم از نظر صحت و سنديت اطلاعات پردازش شده مورد اطمينان باشد، لازمه بهبود كيفيت مديريت شهرى و پاسخگويى به شهروندان است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا