تکنولوژی

دکتر شکرخواه: طرح تکفا می تواند زيرساخت جامعه اطلاعاتی در کشور باشد

ایسنا – بر اساس گزارش يوروويژن در سال ‌٨١ بيش از يك ميليارد ابزار ارتباطى بدون سيم در كل دنيا وجود دارد كه به عنوان ابزار ارتباطى مهم، روز به روز كوچك تر شده و سرعت آن‌ها نيز افزايش مى‌يابد، اما اين ر حالى است كه در كنار تمامى تحولات جامعه‌ى اطلاعاتى تعداد كاربران اينترنت در ايران حدود ‌٥/١ ميليون نفر است.
به گزارش سرويس جامعه‌ى اطلاعاتى خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا) ، به نقل از كتابچه‌ى ‌«ما و جامعه‌ى اطلاعاتى» ، دكتر يونس شكر خواه در خصوص جايگاه ايران از لحاظ نرم‌افزارى در عرصه‌ى ارتباطات نوين مى‌گويد: از نظر تخصص‌هاى نرم‌افزارى و آشنايى با دانش و تكنيك‌هاى حضور در محيطهاى مجازى و شبكه‌يى از دانش خوب و عميقى برخورداريم، اما پديده‌ى حضور در شبكه‌هاى اينترنتى كشور بيشتر از خلاقانه و توليدى بودن، بهره گيرانه است، از طرف ديگر پتانسيل‌هاى ب كارگيرى نرم‌افزار در كشور به گونه‌اى است كه اگر ابزارها و زيرساخت‌هاى مناسبى براى آن فراهم شود، امكان تبديل آن به زمينه‌ى بالفعل مهيا مى‌شود.
وى، در خصوص فراهم كردن زيرساخت‌هاى مناسب براى استفاده از پتانسيل‌هاى جامعه‌ى اطلاعاتى، مى‌گويد: طرح «تكفا» مى‌تواند به عنوان زيرساخت جامعه‌ى اطلاعاتى در كشور ما تلقى شود و در صورتى كه طرح تكفا بدون ايجاد موانع، به ويژه با نظارت دقيق بروند اجرايى به پيش رود، زيرساخت‌هاى مناسبى براى فراگير شدن فرهنگ شبكه‌يى و زمينه‌سازى براى ورود به جامعه‌ى اطلاعاتى در كشور فراهم مى‌آيد. همچنين اين طرح محيط‌هاى آموزشى، مدارس و دانشگاه كشور را به تكنولوژى روز مجهز و جايگاه و نقش جامعه‌ى اطلاعاى را مشخص مى‌كند.
مدرس دانشگاه علامه، در رابطه به چشم انداز آتى ايران براى ورود به جامعه‌ى اطلاعاتى، مى‌گويد: هر نوع چشم‌اندازى از وضعيت‌ آتى جامعه‌ى اطلاعاتى، در گرو پيشرفت صحيح طرح تكفا و نقد و تصحيح آن در جريان اجراى اين طرح است. به عنوان مثال وقتى طرح تكفا برنامه‌اى براى آموزش و يا فعاليت در حيطه‌ى سرويس دهى اينترنت تدوين مى‌كند اين چارچوب‌ها درست يا غلط در چشم انداز آتى جامعه‌ى اطلاعاتى ما موثر خواهد بود.
دكتر شكرخواه تاكيد مى‌كند: همچنين ما مى‌توانيم با بازبينى مسير تحقق طرح «تكفا» افق روشنى را پيش روى جامعه‌ى اطلاعاتى داشته باشيم و بايد اين نكته را نيز در نظر داشت كه تنها شرط داشتن افق روشن در اين طرح نيز تشريفاتى نبودن شوراهايى تشكيل شده در نهادها و سازمانها و اجراى دقيق آن است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا