تکنولوژی

كنفرانس خبرى اولين ”جشنواره‌ى وبلاگ‌ها و نشريات اينترنتي“ برگزار شد

ايسنا – كنفرانس خبرى اولين جشنواره‌ى وبلاگ‌ها و نشريات اينترنتى با عنوان «جوانان، وبلاگ‌ها و جامعه‌ى اطلاعاتى» صبح امروز در هتل سيمرغ با حضور ”رضا پارسا” دبير جشنواره،”عطاء خليقي” دبير اطلاع رسانى جشنواره و ”مهندس رضا هاشمي” موسس و از مديران پرشين بلاگ برگزار شد. دراين كنفرانس ”رضا پارسا” گفت: توجه به سياستمداران كشور به وبلاگ‌ها بعد از wsis بيشتر شد و پس از حضور ايران در اين اجلاس، در كشور ما نيز روى اين گونه مباحث تمركز بيشترى شد. به گزارش خبرنگار سرويس فناورى اطلاعات ايسنا، دراين كنفرانس ”رضا پارسا” گفت: توجه به سياستمداران كشور به وبلاگ‌ها بعد از wsis بيشتر شد و پس از حضور ايران در اين اجلاس، در كشور ما نيز روى اين گونه مباحث تمركز بيشترى شد. وى، گفت: هدف جامعه‌ى اطلاعاتى حق دسترسى آزاد همگان به اطلاعات است و اين كه شرايط را براى دسترسى عموم مردم به اين تكنولوژى يكسان كنند.
پارسا، درباره‌ى انتخاب موضوع جشنواره يعنى «جوانان، وبلاگ‌ها و جامعه‌ى الاعاتى» گفت: مشاور ما در انتخاب موضوع، سازمان ملى جوانان بود و از طرف ديگر مى‌توان گفت كه وبلاگ آيينه‌ى افكار جوانان است و ‌٦٠ درصد وبلاگ نويسان نيز جوان هستند.
پارسا، در ادامه اظهار اميدوارى كرد كه خروجى اين جشنواره بتواند نتايج مفيدى داشته باشد. وى، گفت: در اين جشنواره به جوانانى كه با اين گونه مباحث آشنايى ندارند در كارگاه‌هاى آموزشى، آموزش داده خواهد شد و هدف ما اين است كه جنبه‌هاى مثبت اينترنت را به جوانان نشان دهيم.
همچنين خلیقی دبير اطلاع رسانى جشنواره و از مدیران پرشين بلاگ در اين همايش حمايت از توليد كنندگان محتواى فارسى در وب با هدف افزايش كيى و كمى توليد محتوا، معرفى محيط وب به مردم وتشويق آن‌ها به حضور فعال در اين محيط، تشكيل گرد‌همايى از فعالان حوزه‌ى وبلاگ را از اهداف برگزارى جشنواره عنوان كرد و افزود: ايجاد نمايشگاهى از نشريات اينترنتى، تشكيل جلسات بحث و گفت‌وگو و بررسى نقاط قوت و ضعف وبلاگ‌ها، تشكيل كارگاه‌هاى آموزشى و گردآورى محتواى توليد شده در وب در قالب مسابقه‌، شعر و مقاله از ديگر اهداف اين جشنواره محسوب مى‌شود.
وى، درباره‌ى اهداف نمايشگاه نشريات اينترنتى در جشنواره‌، گفت: اين نمايشگاه با هدف آشنايى بيشتر با اعضاى جامعه‌ى مجازى،‌ بررسى محتوا و ارتقاى سطح فنى، علمى و فرهنگى نريات، تصحيح نگاه فنى و فرهنگى، آشنايى جوانان با راهكارهاى دسترسى سريع به اطلاعات در جامعه‌ى مجازى و ايجاد فضايى براى بحث و تبادل نظر بين اداره كنندگان نشريات اينترنتى برگزار مى‌شود.
خليقى، گفت: به منظور ارتقاى دانش اعضاى جامعه‌ى مجازى از طريق بحث آزاد، بررسى مشكلات موجود، تهديدها و فرصت‌ها، ميزگردهايى در اين جشنواره برگزار مى‌شود و پيرامون”اخلاق شناسى نسل جوان در وبلاگ‌ها، بررسى مزاياى وبلاگ نيست به ساير رسانه‌ها، زبان و ادبيات فارسى در اينترنت، انعكاس آمال جوانان در وبلاگشان و بررسى انواع گروه‌هاى تخصصى وبلاگ‌ها” صحبت مى‌شود.
وی درباره‌ى كرگاه‌هاى آموزشى اظهار داشت: اين كارگاه‌ها با زمانبندى كه اعلام خواهد شد، به صورت مالتى مديا، با ظرفيت بين ‌٤٠ تا ‌٥٠ نفر برگزار مى‌شود و هدف اصلى از برگزارى اين كارگاه‌ها ارتقاى معلومات فنى كاربران اينترنت (به ويژه وبلاگ نويسان) مى‌باشد.
وى، از ديگر اهداف اين كارگاه‌ها را «آشنايى سريع كاربران مبتدى با مفاهيم كلى شبكه، اينترنت و سرويس‌هاى موجود بر روى اينترنت و همچنين جذب بازديد كنندگانى است كه به علت عدم آشنايى با اين رسانه، هنوز عضو اين جامعه نشده‌اند.
خليقى، گفت: مسابقات اين جشنواره با فراخوان گسترده‌ى قبلى در تبليغات روزنامه‌اى ، نشريات اينترنتى، تلكسهاى خبرى و وبلاگ‌هاى سايت پرشين بلاگ، از طريق سايت جشنواره انجام مى‌شود و يكى از مهمترين اهداف برگزارى اين مسابقات، تشويق توليد كنندگان محتواى مفيد اينترنتى در حوزه‌هاى مختلف و معرفى قابليت‌هاى‌ آنان به فضاى خارج از وب است. وى، افزود: گرايش اولين جشنواره، رويكرد ادبى به وبلاگ نويسى است كه در سه بخش و شعر آزاد، شهر موضوعى و بخش ويژه، برگزار مى‌شود.
خليقى، گفت: مجموعه‌اى از اشعار و ساير آثار فرهنگى و علمى ارسال شده به سايت جشنواره پس از بررسى، براى چاپ و انتشار رايگان آماده مى‌گردد و هدف از اين كار گردآورى و چاپ محتواى فارسى اينترنتى به منظور مانگار كردن اين آثار، تشويق توليد كنندگان محتواى مفيد اينترنتى و ارتقاى سطح محتواى وبلاگ‌ها مى‌باشد، ضمنا مهلت ارائه‌ى آثار حداكثر تا ‌٥ روز قبل از برگزارى جشنواره است.
دبير علمى و اطلاع رسانى جشنواره، درباره‌ى پايگاه اطلاع رسانى جشنواره، اظهار داشت: به منظور ايجاد يك پايگاه خبرى و اطلاع رسانى و همچنين محيطى جهت دريافت مقالات و مطالب ارسال شده، برگزارى مسابقه،ارائه‌ى گزارش كارگاه‌ها و فعاليت‌هاى جشنواره، پايگاه اطلاع رسانى جشنواره ايجاد شده است و پس از پايان جشنواره اين پايگاه با آدرس http://www.weblogfestival.com/ به عنوان مرجع و محل دسترسى به مطالب جشنواره در اختيار علاقه‌مندان قرار مى‌گيرد.
خليفى، در ادامه با اشاره به تعداد وبلاگ‌هاى فعال، گفت: تعداد وبلاگ‌هاى فعال فارسى در دنيا ‌١٨/٥ درصد است و رتبه‌ى سرويس پرشين بلاگ در بين سرويس‌هاى وبلاگ دنيا ‌٥ و رتبه‌ى زبان فارسى در بين وبلاگ‌هاى دنيا ‌٣ مى‌باشد.
وى، در پايان گفت: محل برگزارى جشنواره، مركز ايرانى همايش‌هاى بين المللى وزارت امور خارجه واقع در خيابان با هنر، خيابان شهيد آقايى مى‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا