تکنولوژی

گفتگو با مدير سايت شرکت سخاروش در آستانه اولين سالگرد راه اندازى

دنياى اقتصاد – با افزايش ضريب نفوذ اطلاعات در هر كشور، افزايش دانش، توليد علم و توسعه بوجود خواهد آمد و در صورت طى شدن اين سيكل توسط جامعه‌اى، روند حركت درست آن جامعه تضمين شده است.
مهندس جواد سخايى، مدير سايت Srco.ir در گفت و گو با خبرنگار دنياى اقتصاد با بيان مطلب ذكر شده، در خصوص اهداف راه‌اندازى سايت و ميزان تحقق آن بيان داشت: اول اينكه در وهله اول درصدد ارائه توانمندى موجود هستيم و همچنين در جنبه اطلاع‌رسانى و نيازى كه در جامعه وجود دارد بتوانيم به اندازه و سهم خود در اين زمينه حركت كنيم. به عبارتى افزايش ضريب نفوذ اطلاعات و دانش در زمينه فناورى اطلاعات و ارتباطات از اهداف عمده راه‌اندازى اين سايت است.
وى افزود: با اين اهداف كار خود را آغاز كرديم و تلاش سنگينى طى يكسال گذشته در قبال اين سايت و توليد محتوا انجام شد كه در پى آن مسائل و مشكلاتى نيز وجود داشت.
بخصوص اينكه اكثر تكنولوژى‌هاى آموزش داده شده جديد هستند و برخى از آنها در كشورمان كمتر مورد استفاده قرار مى‌گيرند.
وى در ادامه گفت: طى سال گذشته با توجه به حجم كار انجام شده در 17 زمينه، 180 مقاله در سايت منتشر شده كه اكثريت آنها با استقبال نيز مواجه گشت. اگر تعداد بازديد كنندگان يك سايت به عنوان يك پارامتر مطرح شود، در اين زمينه از نظر خودمان اين توفيق بدست آمده و سايت مخاطبان خاص خود را پيدا كرده است.
وى يادآور شد: آمارگيرى كه در 4 ماه آخر سال 82 انجام شد، بازديد 110 هزار نفر از سايت را نشان داد كه بامجموع ساير بازديد كنندگان در ماه‌هاى گذشته، نزديك به 264 هزار فرد طى سال گذشته به سايت مراجعه كرده‌اند. لذا از نظر مخاطب هم، اين سايت تخصصى توانسته موفقيت كسب كند.
مهندس سخايى در ادامه گفت: شايد اين سايت جزو محدود سايت‌هايى باشد كه كليه مطالب آن توسط مجموعه داخلى تهيه مى‌شود و مانند ساير سايت‌ها كه به نوعى مطالب براى آنها ارسال مى‌شود، عمل نمى‌كند.
ضمن اينكه به نوعى سعى كرديم ضمن پرهيز از كپى مطالب، در مقالات به نوعى پردازش صورت گرفته و براساس نيازهاى آموزشى مخاطبان، مطالب آماده شود و به نوعى توليد كننده محتوا باشيم.
وى ا فزود: بخش عمده‌اى از مطالب سايت نيز در ساير سايت‌هايى كه حال از ايران و يا از خارج اداره مى‌شوند، منتشر شده كه روزانه اين تعداد افزايش مى‌يابد و به نوعى از اين حيث نيز سايت توانسته جايگاه خاصى پيدا كند. اكنون اگر به زمينه‌هاى توليد محتوا كه خلاء آن به شدت در كشورمان احساس مى‌شود، روى آورده شود و افراد با صبر، حوصله و پشتكار فعاليت كنند، باز خورد مناسبى نيز دريافت مى‌شود.
وى تصريح كرد: مهمترين نكته اين فعاليت اين است كه طى اين مدت دانش خودمان نسبت به اين تكنولوژى افزايش يافته است و اين مورد چيزى است كه هر فرد در هر سطحى بايد با آن درگير شود و اطلاعات خود را افزايش دهد.
وى با موفق ندانستن اين سايت در بخشى از زمينه‌ها گفت: در اداره اين سايت در دو بعد نيروى انسانى و مسائل مالى با محدوديت مواجه بوديم و بعضا براى آماده‌سازى يكسرى مطالب بيش از 60 تا 70 ساعت زمان صرف مى‌شود كه اين دو نشان مى‌دهد اگر فردى بخواهد در زمينه توليد محتوا كار كند. در هر مجموعه و با هر توانايى با محدوديت‌هايى مواجه است.
وى افزود: به علاوه اينكه يكى از مشكلات ديگر ما دريافت e-mailهاى زيادى است كه در قبال آن وظيفه پاسخگويى داريم و افراد درخواست ارسال يكسرى مقالات و يا پاسخگويى به يكسرى سوالات را دارند كه شايد اگر تشكيلات متناسب با پاسخ‌گويى داشتيم، مى‌توانستيم به اين نيازها نيز جواب دهيم، اما با توجه به نيروى كنونى و نبود توان براى پاسخگويى، شايد اين مورد از جمله موارد ضعف محسوب شود.
وى خاطر نشان كرد: قطعاً در سال جارى بايد بهتر از سال گذشته حركت كنيم و بر روى موضوعات به‌صورت كاربردى و موضوعى كار كنيم. لازمه اين امر نيز ارائه تكنولوژى‌هاى جديد به عنوان زيربناى كار است كه در سال گذشته در برخى زمينه‌ها اين زيرساخت اطلاعاتى ايجاد شد و به دنبال آن در سال جارى خواهيم توانست اطلاعات را به‌صورت كاربردى ارائه دهيم.
وى افزود: در همين حال در برابر تكنولوژى‌هاى جديد كه لازم است موارد تئورى آن از ابتدا گفته شود، حركت خواهيم كرد. همچنين در صورت وجود زمان درصدديم يكسرى خودآموزهاى كوتاه ايجاد كنيم كه براى نمونه با بازنگرى بر روى 20 مقاله موجود، در موضوع خاصى نوعى خودآموز موضوعى ارائه شود.
وى در بخشى از مالب خود گفت: تاكنون طبق آمار 170 هزار و 878 بار مقالات توسط كاربران خوانده شده است و يكى از گلايه‌هاى ما در اين رابطه اين است كه از نزديك 156 هزار بار كه مقالات تا 29 اسفند 82 خوانده شده، صرفا 874 نفر به مقالات نظر داده‌اند. لذا با توجه به زحمات كشيده شده انتظارى وجود دارد كه كاربران حداقل در موارد معنوى با ارائه نظرات مثبت و يا منفى حمايت خود را اعلام كنند و با بى‌تفاوتى از آن عبور نكنند.
وى با اشاره به جايگاه افرادى كه به نوعى در زمره توليد كنندگان محتوا در كشور هستند گفت: در كشورى كه شايد افراد تنها در فكر گذراندن زندگى خود هستند، جايگاه مجموعه‌اى كه در طول روز پيش ا 19 ساعت زمان براى توليد محتوا صرف مى كند و يا سايت‌هايى از اين دست، مشخص نيست و به همين دليل است كه اين قبيل سايت‌ها در مقطعى نقطه اوج داشته و پس از مدتى به‌صورت ثابت باقى مى‌مانند.
لذا حمايت، حال از بعد معنوى نيز مى‌تواند موجب دلگرمى افراد به كار شده و موجب استقرار حركت‌هاى خودجوش شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا