تکنولوژی

پنج اشتباه در استفاده از آموزش الکترونيکى

نام نویسنده: عليرضا جهانگرد

بخش مقاله آى تى ايران – داگرچه آموزش الکترونيکى فنآورى مورد بحث روز مى‌باشد، اما شرکتهايى که اقدام به پياده‌سازى اين فنآورى مى‌نمايند اگر از برخى موارد مشکل‌زا حذر ننمايند، با دشواريهاى فراوانى مواجه خواهند شد.

1- عدم حمايت مديريت ارشد سازمان در مراحل خريد و اجراى مداوم
استقرار فنآورى تنها يک بخش از اجراى آموزش الکترونيکى مى‌باشد. براى کسب موفقيت در درازمدت، مباحث سازمانى از مهمترين چالشها مى‌باشند. مباحثى چون: پيوند آموزش و راهبرد تجارى سازمان، تأمين حمايت مالى، اولويت بندى نيازهاى مربوط به فنآورى و متقاعد کردن کاربران به استفاده از اين روش آموزشى بجاى روشهاى پيشين.
بهترين شيو: تشکيل کميته پياده سازى آموزش الکترونيکى که در آن يکى از مديران بلند پايه شرکت در رده معاونين يا اعضاى هيأت مديره، به همراه اعضايى به نمايندگى از تمامى حوزه‌ها (از جمله دفتر فنآورى اطلاعات) براى راهبرى توسعه، استقرار و رشد مداوم آموزش الکترونيکى، شرکت دارند.

2- محتواى آموزشى خسته کننده و ضعيف
محتواى ضعيف عامل شکست آموزش الکترونيکى بوده و دانشجويان را به سرعت پراکنده مى‌نمايد. محتوايى که تنها خواندنى باشد توجه دانشجو را جلب نمى‌کند. محتوايى که نيازهاى آنان را برآورده ننمايد نيز، بدون استفاده خواهد ماند.
بهترين شيوه: حصول اطمينان از اينکه محتواى آمزشى از نظر فنآورى داراى طراحى مناسب مى‌باشد و دانشجويان را مجذوب خود مى‌نمايد. انتخاب دقيق محصولات آماده و يا سفارشى که منطبق با نياز کارمندان و ضامن رشد حرفه‌اى آنان باشد، بهتر از خريد کتابخانه‌هاى حاوى صدها عنوان مطلب مى‌باشد.

3- فنآورى که کاربرد آن سخت بوده و غيرمطمئن باشد
وقتى که استفاده از فنآورى، خود يک چالش براى دانشجو باشد، آموزش رخ نخواهد داد. حتى در صورت اجرا نيز، بکارانداختن فنآورى مسئله اصلى مى‌شود و آموزش در مرتبه دوم قرار مى‌گيرد.
بهترين شيوه: حصول اطمينان از اينکه زيرساختهاى موجود نيازهاى اوليه آموزش الکترونيکى را برآورده مى‌سازد و فنآورى بکارگرفته شده براى دانشجويان قابل درک و روشن مى‌باشد. همکارى نزديک با دفتر فنآورى اطلاعات در هر مرحله از ايجاد و استقرار آموزش الکترونيکي. ارتقاء اجزا بر اساس رشد نيازمنديها در عوض خريد فنآورى که داراى امکاناتى اضافى مى‌باشد که بکار نمى‌آيند.

4- فرهنگى که پذيراى آموزش الکترونيکى نباشد و يا هيچ اطلاعى از آن نداشته باشد.
فنآورى عالى و محتواى آموزشى ممتاز مورد قبول دانشجويان واقع نمى‌شود، مگر اينکه آنان از قبل آمادگى تجربه آموزش الکترونيکى را داشته باشند. آموزش الکترونيکى با آموزش کلاسى بسيار متفاوت است و اغلب اتفاق مى‌افتد که کاربران بعنوان يک خط‌مشى آموزشى با چشم ترديد به آن مى نگرند.
بهترين شيوه: ساماندهى يک تيم از بخشهاى مختلف سازمان که شامل بازرگانى، آموزش و مديريت مى‌شود، بمنظور تهيه مداوم اطلاعات، تجربيات و پشتيبانى مورد نياز دانشجويان.

5- عينيت نيافتن آموزش الکترونيکى همراه با نتايج قابل اندازه‌گيرى
قراردادن دوره‌هاى آموزشى در يک فهرست بلندبالا، استفاده از آنها را تضمين نمى‌کند. حتى تعداد دسترسى‌ها به اين دوره‌ها هم بيانگر تعداد کاربرانى که مطلب را ياد گرفته‌اند نمى‌باشد. جلب حمايت مداوم مديريت بستگى به نتايج قابل سنجشى دارد که تأثير مستقيم در تجارت شرکت دارد.
بهترين شيوه: تعيين خط مبناى اندازه‌گيرى مهارتهاى کاربران و قراردادن مقاصدى براى رشد دانشجويان با استفاده از آموزش الکترونيکي. تدوين برنامه آموزش الکترونيکى براى هر کارمند همراه با تجربياتى که باعث ايجاد دگرگونى در کارايى شغلى وى مى‌شود و ترتيب دادن سيستمى براى اندازه‌گيرى اين نتايج.

alireza433@yahoo.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا