مخالفان نامههاى ناخواسته سازماندهى مىشوند
نام نویسنده: دانيال رمضانى
دنياى اقتصاد – دو شركت فراهم كننده خدمات اينترنتى آمريكا اعلام كردند كه از نويسندگان و ارسال كنندگان هرزنامهها (Spam) شكايت كرده و با آنها وارد مبارزه خواهند شد.
اما اين اقدام سئوال مهمى را هم اكنون در آمريكا مطرح كرده كه پس از گذشت 6 هفته از تصويب قانون ضد اسپم، عموسام دقيقا چه كارى در مورد اين نامههاى ناخواسته كه سالانه ميليونها دلار خسارت به جاى مىگذارند انجام داده ات؟
پس از گذشت 42 روز از تصويب قانون Anti-spam كه موجب خوشحالى بسيارى از كاربران شده بود، هنوز نه دادگسترى آمريكا و كميسيون فدرال تجارت آمريكا از هيچ ارسال كننده هرزنامهاى تحت قانون جديد شكايت نكردهاند. اين موضوع نه تنها مشكل ارسال e-mailهاى ناخواسته تجارى را حل نكرده، بلكه شركتهاى بزرگ ارائه دهنده خدمات اينترنتى همچون AOL و Earthlink را براى يافتن راهى به منظور حفاظت از كاربران خويش نيز تنها گذاشته است.
اما گذشته از انتقادات جديدى كه به دولتمردان آمريكايى وارد مىشود، بسيارى از كارشناسان معتقدند كه براى حل معضل اسپمها به يك توافق و همكارى بينالمللى نياز است و در غير اين صورت هيچ كس نمىتواند مانع اسپمها شود. اگرچه هنوز زود است كه بگويم هيچ راهى براى توقف اسپمها وجود ندارد و براى اين منظور بايد منتظر تلفيقى از تكنولوژى و همكارىهاى جهانى بود.
كنراد بورنس، يكى از طراحان قانون آنتى اسپم مىگويد: اين قانون براى ارسال كنندگان اسپمها بسيار وحشتناك است. ترس آنها نيز از آن است كه با كمك كشورهاى مختلف دنيا و استفاده از يك استاندارد واحد ديگر جايى براى حضور و فرار ارسال كنندگان اسپمها نمىماند البته يك راه ديگر براى آنها مىماند و آن در شرايطى است كه اين افراد بتوانند در كره مريخ يك سرور (server) جديد داير كنند!
اما از سوى ديگر اسپمرها همچنان مشغول انجام موفقيتآميز فعاليت خود هستند به همين منظور AOL و earthlink اعلام كردند كه بر عليه ارسال كنندگان و spamها وارد جنگ شده و از اين افراد شكايت خواهند كرد.
در يكى از اين موارد Earthling موفق به شناسايى 16 اسپمر شد كه اين افراد در مجموع بيش از 250 ميليون نامه غير قانونى براى مردم ارسال كرده بودند. در همين خصوص AOL نيز از 4 فرد كه با همكاران خود از كشور تايلند 35 ميليون نامه ارسال كرده بودند شكايت كرد. به گزارش واشنگتن پست اين گروه موفق شده بودند كه با دستكارى در يك نرمافزار اين نامهها را براى مشتركان AOL ارسال كنند.
اين موضوع موجب شد كه AOL اعلام كنند پس از اين اتفاق با شكايت 5/1 ميليون از كاربران خود مواجه شده و بر اساس گزارش وال استريت ژورنال شركت AOL هم اكنون به دنبال افرادى است كه 6/1 ميليون دلار به اين شركت خسارت وارد كردهاند.
اما AOL براى تهيه مستندات خود جهت محكوميت اين افراد، دهها صفحه از گفتوگوهاى ارسالكنندگان غيرقانونى اسپم از طريق اينترنت در سال گذشته را جمعآورى كرد. اين شركت هم اكنون مستندات خود را به دادگاه ارائه كرده است. اما در اين مذاكرات سرنخهاى متعددى از همكارى افراد اين گروه با يكديگر وجود داشت.
به گزارش واشنگتن پست در يكى از اين گفتوگوها يكى از طرفين گفته كه مىتواد از سيستم ضد اسپم شركت گذر كند. وى همچنين گفته حتى اگر آنها باز هم در سيستم خود تغييرات جديدى بدهند من مىتوانم راه ورود را پيدا كنم. من اين كار را در مورد Earthlink ، MSN و ATT هم انجام دادهام اين كار لذتبخش است و من خودم راهش را يافتهام.
قائم مقام AOL مىگويد:اقدام اخير شركت در شناسايى اسپمها نشان از قدرت ما در مبارزه با اسپمها است. ما هر چيزى را از رابطه، همكاران، دوستان و كسانى كه به اسپمرها كمك مىكنند را شناسايى مىكنيم و در اين خصوص هيچ تفاوتى نمىكند كه محل زندگى آنها در كجاى كره زمين باشد.
وى مىافزايد: ما از همين جا به ارسالكنندگان هرزنامهها و كسانى كه به آنها كمك مىكنند اعلام مىكنيم چنانچه يك اسپم براى كاربران اما ارسال شود ما آنها را خواهيم يافت و از ادامه كارشان جلوگيرى خواهيم كرد. اما مورد ديگر مربوط به Earthlink مىشود. در مبارزه اين شركت عليه اسپمرها، Earthlink از افرادى در كاليفرنيا، فلوريدا، ميشيگان، نوادا و تنسى شكايت كرده است. در يكى از موارد شكايت گروهى به نام «آلاباما اسپمرز» وجود دارد كه به طور غير قانونى از هويت جعلى و شماره كارتهاى اعتبارى دزدى براى باز كردن اعتبار در Earthlink استفاده كرده بودند.
اين موضوع باعث شد تا اين شركت با استناد به قوانين مدنى معروف به RICO، قانون كلاهبردارى و سو استفاده از كامپيوتر، قانون حريم خصوصى ارتباطات الكترونيكى، قانون حمايت از سيستمهاى كامپيوترى و نيز قانون جديد ضد اسپم، اقدام به شكايت از اسپمرها كند.
بر اساس اين گزارش گروه مذكور سابقه زيادى در ارسال اسپم، كلاهبردارى و سرقت شماره كارتهاى اعتبارى دارد.
به هر حال مبارزه اين دو ISP بزرگ آمريكايى براى مبارزه با اسپمها همچنان ادامه داشته و بسيارى از شركتهاى آمريكايى سالانه ميليونها دلار از اين بابت ضرر مىكنند. با اين وجود آنها معتقدند كه حل بحران اسپمها از عهده كشور آمريكا به تنهايى خارج است و فناورى آمريكا قادر به كنترل اسپمها نيست لذا در اين خصوص لازم است هر چه سريعتر كشورهاى مختلف دنيا نيز وارد ميدان شوند.